Reklama

Reklama

Ninja Faktor

(pořad)
  • Japonsko Sasuke (více)
Soutěžní / Sportovní
Japonsko, 1997, 173 min

Ninja faktor je japonská soutěž, která se koná dvakrát do roka na úpatí hory Midoryama. Úkol soutěžících je prostý. Zdolat čtyři úseky, v nichž je čeká řada nejrůznějších překážek. První dva úseky jsou především zkouškou rychlosti a obratnosti, naopak třetí prověří sílu horní poloviny těla. Jediný špatný krok může znamenat vyřazení, a také koupel v bahnité vodě. Pro ty nejsilnější a nejrychlejší je připravena vysoká věž, kterou zatím dokázala zdolat jen hrstka soutěžících. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od Takeshi´s Castle až k serióznější zábavě o sportovních výkonech a lidských schopnostech. Ti ostatní neschopní (exhibicionisté, pomatené fanynky a důchodci a neznámí herci a komici) vypadnou naštěstí už v prvním kole a pak už je místo úžasné výkony osobností jako jsou Makoto Nagano, Bumpei Shiratori a dalších. Časový limit, měnící se překážky, závěrečný šplh na vrchol hory nemají chybu a jsou dost obtížné, aby divák výkonům dostatečně věřil. V porovnání s americkou Wipeout rozhodně vítězí Japonci . PS: pro vysvětlení narážky Jossie na délku, v Česku má díl cca 25 minut, v Japonsku skoro tři hodiny (2:50) PPS: Nagano to dokázal:) PPPS: Ayako Miyake je blázen:) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nejlepší soutěž, hrozně rád to sleduju a hrozně rád bych si to zkusil, navíc je fakt zajímavý vidět špičkový atlety, kteří třeba získali zlato na OH a pak ani nedokážou projít první úsek a prdel jim natrhnou borci jako železnej muž a rybář Makoto Nagano nebo hasič Toshihiro Takeda, ty borci jsou fakt neuvěřitelný a obzvlášť hustý je, když projdou třetí úsek, kterej je stavěnej pro lidi s železnýma svalama na rukou. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Ninja Faktor (Sasuke) rozhodně nelze porovnávat s Takeshi´s Castle, jednak byl jeho starší předchůdce daleko praštěnější a také zde jde hlavně o tu fyzickou sílu, což je rozhodně velkým plusem. Tuto soutěž doporučuji ke sledování každému, koho nebaví například prostřední úkoly Fear Factoru nebo koho baví soutěže, kde nejde o vědomosti, ale o svaly. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou jsme s přítelkyní sledovali Ninja Faktor. Už když kamera zabrala tvář dalšího soutěžící věděla, že to je Makoto Nagano. Nejen u něj si ale byla tak jistá. Ale tak ještě aby ne, když je Makoto takovej borec. Zatím jako jedinej zdolal uplně všecko. Já už vidím sebe jak tam se svým pupkem přeskakuju hráze, lítám s provazem, probíhám přes balón na vodě. Hezký taky je, že si z toho Japonci dokážou udělat legraci. Takováhle soutěž by tu u nás asi nebyla, aby si člověk sám ze sebe udělal prdel a ještě se tomu zasmál. P.S. A to jsem ještě neviděl Naganovu sestru, prej je v tom taky dost dobrá... ()

vaclaw 

všechny recenze uživatele

Mě tohle oproti jiným přispěvatelům tady baví víc než Takeshi Castle, pořád je to japonská šílenost, u které se člověk místy popadá za břicho a místy nevěřícně kroutí hlavou, ale zároveň je její absolvování dost náročný a některý výkony jsou docela obdivuhodný. Není to sice zábava na každodenní večerní sledování, ale jako občasná oddechovka je to myslím velmi fajn. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Od roku 1997 soutěž dokončili pouze 3 lidé, a to ve 4. klání 16. října 1999 lovec krabů Kazuhiko Akiyama (číslo 86), v 17. klání 11. října 2006 rybář Makoto Nagano (číslo 99) a ve 24. klání 1. ledna 2010 prodavač bot Yuuji Urushihara (číslo 93). (Rominator)
  • V USA existuje od roku 2007 obdoba japonské verze pod názvem American Ninja Warrior, z níž se vybraní soutěžící následně účastní turnaje v Japonsku. (ČSFD)
  • Ženskú verziu Ninja Factoru dokončili iba Satomi Kadoi, Rie Komija a Ajako Mijake, ktorá ju ako jediná dokončila 3-krát. (Amityville)

Reklama

Reklama