Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (110)

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlockův návrat z čtyřminutového exilu a nový případ, který je možná předehrou Moriartyho záhrobní (?) pomsty. V každé řadě SHERLOCKA se našel jeden slabý díl a finální série se bohužel jedním takovým kostrbatě rozjíždí. Úvodní vtipkování kolem zfetovaného Sherlocka a Johnova rodičovství mi moc vtipné nepřišly a případ točící se kolem minulosti Mary mě nechal chladným, i proto, že těm přesahům seriálu do špiónských a zabijáckých vod moc nefandím a postava i představitelka Mary mi nikdy neseděla. A ani závěrečný zvrat smrdící dojením emocí u mě nepadl na úrodnou půdu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Hlavní pozitivem je to, že nás konečně opustila paní Watsonová, jejíž účast byla v seriálu tak nějak navíc. Celkově se jedná o výrazně méně zajímavou epizodu, než bývá seriálový standard, na které jsem býval zvyklý. Sherlock bleskurychle vyřeší jeden velmi pěkný případ a zbytek se bohužel opět věnuje minulosti paní Watsonové, která mě absolutně nezajímá, abych byl upřímný. Dalším negativem pro mě bylo vylíhnuté dítě, které bude zřejmě spíše přítěží. Nelíbil se mi ani naprostý přehršel komunikačních zařízeních, která nám všem byla ukázána. V příštím díle se evidentně najde Bilbo Pytlík tu květinkovou paní z autobusu a bude opět šťastný. Závěr dílu byl poté poměrně o ničem. Na Sharlocka jsem se moc těšil, takže jsem si užíval jenom samotného pohledu na něj. Nicméně, musím prostě uznat, že tento díl stál dost za hovno. Budu pevně doufat, že si v tom nacházejícím podstatně vylepší reputaci. ()

Reklama

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock se vrací s kvalitním obsazením, hláškami a ve standardně kvalitní formě, ale také s nezajímavým a zbytečně zamotaným případem, jehož závěrečné rozuzlení vychází na prázdno. Silný základ to stále má, avšak šarm a švih prvních řad jakoby se pomaličku vytrácel. Více na Věčnýkritik.cz ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl čtvrté série mám za sebou. Já vám nevím, ale už mě kouzlo novodobého Sherlocka nechytlo. Děj má hlavu a patu, jako rozlučkový díl s jednou z postav budiž. Ale celé je to neslané, nemastné, trochu předimenzované hraním na efekt a celkově, osudovost, která by tu asi měla být, jak vzhledem ke konci jedné z hlavních postav, tak taky jakožto závěrečná série, tu prostě není. Nakopnutí k dalším dílům se nekoná a budu mít asi co dělat, abych Sherlocka dokoukal. Zatím mě k tomu kope jen úcta k prvním dvěma sériím (pravda třetí taky nebyla úplně k zahození). P.S. Méně je mnohdy více. R.I.P. Perfektní druhá série. 68% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. A tak sa stalo, že režisérka Freddyho smrti – Poslednej nočnej mory nakrútila Sherlocka. Samotný prípad je hrozne nezáživný a nebavil ma do takej miery, až... no, proste ma fakt nebavil. Možno tvorcovia mali rozšíriť skôr „vedľajší“ prípad s chalanom v aute, to bolo dobré, na rozdiel od „hlavného“ prípadu. Lenže potom to príde. Koniec a s ním zvrat, po ktorom sa univerzum zatrasie to takej miery, že po ňom už proste nič nemôže byť také, ako pred ním. A kvôli tomu musím dať 80%. „Zložil si sľub. Prisahal si!“ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)

Reklama

Reklama