Reklama

Reklama

Boratův navázaný telefilm

  • USA Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (více)
Trailer 2

Čtrnáct let po své první cestě do Ameriky se kazašský reportér Borat Sagdijev musí vrátit do USA, aby zachránil pověst Kazachstánu. Zde zasáhne Boratova patnáctiletá dcera Tutar, která mu překazí plány. Oba dostanou mnoho zajímavých lekcí o americké kultuře, politice a covidu 19. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (373)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Rozhodně oceňuji ten zhruba půltucet opravdu vtipných a nápaditých gagů a scén, ale jinak je to dost slabota, zvlášť ve srovnání se skvělým prvním Boratem. Konfrontace s "nic netušícími" Američany (kteří jsou tentokrát až překvapivě rezignovaní a nechají si vše líbit) jsou bohužel mdlé, místy působí dojmem umělého inscenování a hlavně z nich trčí zoufalá nutnost nabalit je na podprůměrně režírovanou, křečovitou a bohužel nefunkční zápletku o vztahu otce a dcery. Dokud Cohen provokuje v bizarních kostýmech, tak to ještě ujde, ale jakmile dojde na hraný děj, nebo je na plátně místo něj kdokoli jiný, tak filmu okamžitě padá řetěz. O špičkové satiře může být řeč jen sporadicky, povětšinou jde o relativně standardní komedii s hraničním humorem a spoustou hluchých míst. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnimu dilu hodne slabej odvar. Zacatek je vylozene opruz a jakz takz se to rozjede az tak nekdy v polovine. Scen s "nic netusicima" americanama tu je bohuzel dost malo a vypln o vztahu s dcerou to fakt nezachrani, spis naopak. Ale Sacha je jako vzdy skvelej, Bakalova za nim nijak nezaostava a par scen je hodne super, takze nakonec to slabsi 3* da. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Je to přesně takový, jaký jste očekávali, že to bude (tedy o mnoho slabší než první díl). Na druhou stranu buďme za každý takovýto nekorektní humor v dnešní hyperkorektní době rádi, i když zčásti jen recykluje ty nejlepší vtipy z minula. Boratova dcera byl (očekávaně) blbej nápad, ať už ze sebe ta herečka dělá sebevětší blbku, tak to zkrátka moc nefunguje. Ale pořád je to prostě Borat, až se jeden lehce stydí (vlastně ne, nestydí), nad jakými ftípky se to směje ("A vy byste mě sexuálně obtěžoval?" "Kdyby tu nebyl tvůj otec..."). A že za všechno špatný můžou Amíci, vím už dávno. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Borat s lidskou tváří.  Protimluv, který Cohen moc neukočíroval. Opravdu od plic jsem se zasmál při skoku z nejvyššího mrakodrapu Kazachstánu, a to ve srovnání s prvními Boratovými eskapádami opravdu není moc. Zbytek byl tentokrát díky "dějové linii", což bych jinak u Borata považoval za sprosté slovo, docela předvídatelný a Cohen si nedovolil jít ve vztahu otec/dcera za hranice naprosto omšelých patetických slziček na krajíčku a mnohem uvěřitelnější byl v téhle poloze ve smířlivém skeči s Židy.  Na začátku velké nadšení, smích přešel v úsměv, pak už  i pár pohledů na  zbývající stopáž.  Satirické šlehy a několikatero nekorektních vtípků  ale pořád moc fajn. Velmi těsná trojka. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jakákoliv transgrese Borata je pryč, je to jen komedie s tak čitelným a monotónním mechanismem, že těch devadesát minut subjektivně působí jako tři hodiny. Hrané scénky otec/dcera mě naprosto nezajímaly a infiltrace nezacházejí o nic dál a neříkají nic jiného než před patnácti lety první Borat, který byl ve svojí větší přímočarosti a čistotě jednoduše "milejší" v kontrastu s tím palčivějším ostnem (ten zbývá jen u Giulianiho, ale upřímně - kvůli tomu nemusím sledovat celý film, to si člověk pustí jako klip a stačí to). Tenhle film není potřeba. Kdyby nebyl Cohen líný, vymyslí nové alter-ego. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (22)

  • Marii Bakalové (Tutar) se podařilo bez jakéhokoliv podezření dostat na tiskovou konferenci do Bílého domu, když se vydávala za novinářku. Dostala se dokonce velice blízko Donalda Trumpa Jr. Scéna byla ale nakonec z finálního filmu vystřižena. (pusheen)
  • Natáčanie kazachstanskej dediny prebiehalo v Rumunsku. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

08.04.2021

Vycházející herecká hvězda Maria Bakalova z dvojky Borata si ještě spolu s Amandlou Stenberg (Nenávist, kterou jsi probudil) zahraje v hororové novince Bodies, Bodies, Bodies od distributora A24. O… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Byly uděleny Zlaté glóby

Byly uděleny Zlaté glóby

01.03.2021

V noci z neděle na pondělí proběhl 78. ročník udílení cen Zlatý glóbus a celý ceremoniál se z důvodu pandemie odehrával ve velmi úsporném duchu s minimem přítomných diváků a ze dvou lokací najednou.… (více)

Reklama

Reklama