Reklama

Reklama

Boratův navázaný telefilm

  • USA Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan (více)
Trailer 2

Čtrnáct let po své první cestě do Ameriky se kazašský reportér Borat Sagdijev musí vrátit do USA, aby zachránil pověst Kazachstánu. Zde zasáhne Boratova patnáctiletá dcera Tutar, která mu překazí plány. Oba dostanou mnoho zajímavých lekcí o americké kultuře, politice a covidu 19. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (373)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„She 15. She too old for you..“ Rudy to slušně schytal, ale jinak jsem měl z toho pocit, že reportér Sagdijev propadá bezradnosti. Možná je to tím, že se vrátil do těžce polarizovaného světa, který pohlcuje trotlovství a ve kterém se bizarnost stala normou.. Takže kazašský premiér je covidový Keyser Sozé? Toho by se mohlo chytit čínské ministerstvo zahraničí.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poprvé to byl úkaz, unikát. Sice místy hodně vyprahlý a opravdu vtipný jen výjimečně, ale pořád s odvahou zabrousit do značných extrémů. Pako a zdatný improvizátor je zpět. A zase musí za oceán. Kazašský reportér vezme i svou patnáctiletou dceru, kterou chce darovat americkému viceprezidentovi, což by mělo pomoci s jeho nevalnou reputací v domovině. Cestou potkává (a)typické Američany, řeší různé překážky a je u toho občas vtipný. Navíc ho ještě z minula všichni poznávají, takže se musí převlékat do bizarních kostýmů. A aby toho nebylo málo, cestu mu zkříží i covid-19. Je to totální slepenec, nicméně asi nikdo si to nepouští kvůli zápletce. Tak či onak v závěru přijde pointa, která příběh docela povznese, protože se to právě šířením nákazy velmi slušně uzavírá. Bohužel výsledek ale obsahuje i množství scén bez tempa a hlavně s minimem vtipu. Právě o hranici vtipu a vkusu bych se tady moc nerozepisoval, každopádně třeba rozhovor s pastorem je kouzelný. ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

To množství situací a prostředí zrecyklovaných z jedničky je tak nečekaně obrovské, že si to fakt nelze užít, ještě když z toho tak trčí ta linie s dcerou. Cohen si vybírá ty nejsnadnější a nejočividnější terče rednecků a konspirátorů, z nichž by si dokázal udělat bezpečně mainstreamovou legraci každý americký late night host, ale i ti na něj v konfrontacích kašlou. Celkem trapas. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"I found a new book which only tells truth. It's called Facebook." I přes svůj kultovní status mě první Borat nedostal tak moc do kolen jako mnohé diváky, i tak jsem ho ale bral jako trefně ironickou komedii, která si nebrala servítky na žádné frontě. Druhý díl mě oslovil vesměs stejným způsobem, byť se jeho atmosféra posunula spíše do vod dramaticko-rodinného žánru, stále však s nepřehlédnutelným ironicko-kritickým tónem. Sacha Baron Cohen coby Borat je opět pošuk největšího kalibru, který si dělá srandu z Trumpa, koronaviru, Američanů, Židů, žen, feministek a mnoha dalších - což se mu místy daří skvěle, místy zase trochu méně. Druhý Borat je učebnicový příklad filmu, u něhož pochopím jakékoli hodnocení! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Čekal jsem, že to bude cringe, že budu mít problém některý sekvence vůbec usledovat, že se zase vytáhne ta největší žumpa Ameriky, a že to ve finále bude hit or miss komedie jako byla jednička. Místo toho jsem byl skoro až dojatej, jak hezký finále tomu vymysleli. Druhej Borat je mnohem lepší film než se na první pohled může zdát - jasně, pořád platí, že utahování si z republikánů a jejich voličů před volbami asi nepobaví každého, a že některý scény vlastně nebyly moc vtipný, nicméně Maria Bakalova je vyložený zjevení a jak říkám, ten konec z toho opravdu dělá film a ne jen slepenec random bizárů. Čehož si moc cením, protože hned mám z té hodiny a půl lepší pocit. Dzekuji. 7/10 P. S. Rudy je nechutnej, ale co hůř, ještě navíc naivní. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu si zahrála skutečná přeživší holokaustu Judith Dim Evans, která byla o scéně a vtipech v ní plně informována. Film je navíc věnován její památce, jelikož několik dní po konci natáčení zemřela. (NiWi)
  • Herečka Maria Bakalova si v přípravě na roli Tutar neholila nohy a podpaží. Vzhledem k tomu, že v té době žila v Los Angeles, kde je velice teplé klima, bylo pro ni dost nepříjemné vyjít si ven v šatech nebo v topu a dát na odiv všechny chlupy. Husté obočí a chloupky v obličeji pak byly dílem maskérky. (pusheen)

Související novinky

Music vévodí letošním Zlatým malinám

Music vévodí letošním Zlatým malinám

24.04.2021

Proběhl 41. ročník vyhlašování anticen Zlaté maliny (Razzies), které jsou každoročním oceněním pro ty nejhorší filmy a tvůrčí výkony uplynulého roku. Ač si největší počet nominací vysloužily snímky… (více)

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

08.04.2021

Vycházející herecká hvězda Maria Bakalova z dvojky Borata si ještě spolu s Amandlou Stenberg (Nenávist, kterou jsi probudil) zahraje v hororové novince Bodies, Bodies, Bodies od distributora A24. O… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Byly uděleny Zlaté glóby

Byly uděleny Zlaté glóby

01.03.2021

V noci z neděle na pondělí proběhl 78. ročník udílení cen Zlatý glóbus a celý ceremoniál se z důvodu pandemie odehrával ve velmi úsporném duchu s minimem přítomných diváků a ze dvou lokací najednou.… (více)

Reklama

Reklama