Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (280)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Mijazakiho nejfeminističtější pohádka. V celém celovečerním snímku vystupují pouhé dvě důležitější mužské postavy (tři, počítáme-li kocoura Jijiho), hlavní roli zde však hrají ženy. Přátelská, mateřská pekařka, úspěšná, sofistikovaná designérka, moudrá a hodná babička a především pak nezávislá mladá umělkyně - to všechno jsou pro malou Kiki vzory, bez kterých se během dospívání neobejdou ani čarodějky. Kiki sice není tak originální a plná nápadů jako Cesta do Fantasie a její animace je o poznání klasičtější, než vizuálně strhující Zámek v oblacích; ale svými krystalicky čistými postavami a hlavně vzorným, didaktickým zpracováním si místo po boku těchto šperků zaslouží. 90% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Miyazakiho celovečerní animované filmy oplývají zvláštním a nezapomenutelným kouzlem, které lze vidět jen u opravdu malé hrstky snímků podobného žánru. Doručovací služba slečny Kiki není vyjímkou. Vcelku jednoduchý příběh smíchaný s klasicky nádhernou animací, na což se ve výsledku pěkně kouká. Oproti svým jiným filmům zde Miyazaki drží celkem na uzdě svou fantazii a obsazení všelijakých bizarních postav, ikdyž kocour Jiji a jeho ironický tón mě dostal. Zkrátka opět velká spokojenost z mé strany, takže mohu jen doporučit. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Kikiina donášková služba je jeden z Miyazakiho filmů, který vznikly v mezidobí mezi jeho vrcholnou čtyřkou (tedy Naushikou, Laputou, Mononoke a Chihiro) a tak jako pro další filmy z tohoto období (především Můj soused Totoro), pro něj platí stejná "nepsaná pravidla", tedy jednoduchý příběh, zaměření na mladší publikum a absence hlubších myšlenek typických pro jeho velkofilmy. Majo no takkyubin je zkrátka oddechová pohodička s typickou Miyazakiho filmovou atmosférou, která vás pohladí po duši a rozesměje zároveň, zatímco vaše mozkové závity odpočívají v klidu a míru pod péřovou dekou dětské infantility. Je to právě větší hloubka a vážnost příběhu, která ji odlišuje od mistrových masterpieců a taky od vyššího hodnocení. Kocour Jiji je ale rozhodně výplodem génia!!! ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl subjektivně zhodnotit, jak moc se mi příběh čarodějky Kiki líbil, musel bych sem prásknou minimálně 3 maximální hodnocení. Stane se to jednou za čas, že přijde film, který člověka vnitřně nesmírně zasáhne a zasekne drápek v jeho srdci. Kiki se to u mě podařilo na sto procent. Mijazakiho film, který mě původně zas tak nelákal, a dlouho jsem ho odkládal. Přitom však dokázal zpřeházet můj osobní žebříček jeho nejoblíbenějších klasik. No nic, balím si pingl a jdu hledat město, v kterém bych chtěl tak moc žít. Město, kde má svou roznáškovou službu čarodějka Kiki. ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Tady mi k úplné spokojenosti něco chybělo. To mi však nebránilo ve stálém šťastném úsměvu a radostném pláči (skoro no). Obvyklá fascinace létáním, obvyklé vtipné babičky :-) HUDBA: Joe Hisaishi, Sydney Forest - nebyl to typický Hisaishi, asi díky tomu Forestovi, a to je jedině dobře. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu bylo použito celkem 462 barev. (Hromino)
  • Město Koriko bylo inspirované kresbami, které si Hajao Mijazaki načrtl ve švédském Visby už v roce 1971. V té době tam pracoval na nikdy nerealizovaném projektu „Pipi Dlouhá punčocha, nejsilnější dívka na světě“. (p3tris)
  • Scéna, kdy paní Osono nabízí Kiki kávu, byla v Disneyho anglicky dabované verzi mírně upravena. Paní Osono v ní místo kávy nabídne Kiki horkou čokoládu, protože se tvůrcům nezdálo vhodné, aby se dětem ve filmu nalévala káva. (Hromino)

Související novinky

Reklama

Reklama