Reklama

Reklama

Vyděděnci

(seriál)
všechny plakáty
TV spot

Píše se rok 2040 a na planetě Carpathia očekává skupina průkopníků zatím poslední raketoplán, který k nim míří ze Země. Co jim asi přiváží? Přátele, jejich milované? Nezbytné zásoby? Stali se prvními, kteří osídlili nový svět a nyní mají příležitost začít svůj život znovu. Od začátku, daleko od domova, daleko za svou minulostí. Snaží se vyvarovat chyb, které udělali na Zemi a úpěnlivě chrání to, co na své domovské planetě vybudovali. Jenže netuší, že se kolem nich plíží nebezpečí... (Clear)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Pomalé tempo vyprávění, hromada tajemství, atraktivní prostředí a velmi sympatičtí herci. Outcasts je v mnohem podobný Terra Nově, ale za těch několik málo dílů ukázal mnohem víc a proto je strašná škoda, že byl tak rychle utnut. Utnut jako obvykle ve chvíli, kdy se začalo něco dít. Hodnocení série: 4/5 ()

SadAngel 

všechny recenze uživatele

Etuda na téma "jak prošustrovat dobrou příležitost". Úvodní díly by možná fungovaly jako rozjezd pro dvacetidílnou sérii, ale pro osm dílů je formát "víc vaty než užitku" čistá sebevražda. Až podezřele často přistihnete tvůrce, že vám servírují prodloužené záběry na krajinku, podivnou počítačovou animaci města nebo statický obličej znepokojeného hrdiny. Na mě to působilo dojmem, že střihač, kameraman nebo režisér trpěli zvýšenou spavostí. Na druhou stranu, atmosféra adekvátně houstla, potenciál příběhu i postav se zvyšoval a co nestihl příběh, zachraňoval přízvuk. Kdyby přišla druhá série, třeba by se alespoň scénárista stihnul probrat úplně. No, občas se holt nezadaří. ()

Reklama

ReneeS 

všechny recenze uživatele

Tohle je konec? To jako vážně? To bolí ... V komentářích se dočítám, že to byla nuda, příliš rozvleklé a ukecané. I takhle to může být viděno, jenomže přesně tohle je můj šálek kávy. Mám ráda tajemství, intriky a rozebírání vztahů mnohem víc než jen nějaké střílení na ty "zlé". A byla jsem nemálo zvědavá jak tohleto dopadne. Britové mě zase jednou mile překvapili, ačkoli miluju třeba Doctora Who, nevěřila bych, že se jim podaří natočit něco podobajícího se spíš BSG. (navíc Liam Cunningham byl charismatický a Eric Mabius jako hlavní záporák k tomu ještě slizoun ... a tak to má být :-)) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po prvních dílech zajímavý a postupem času stále ukecanější a hloupější seriál, který svůj potenciál nejen nedokázal naplnit, ale snad si ho autoři chvílemi ani neuvědomují. Nový svět, nová civilizace, netušené možnosti. Závěr prvních osmi dílů měl své kouzlo a nápad pro další sérii. Stačí to? Bohužel. Chyba je však snadno identifikovatelná, protože hodinová stopáž je prostě u seriálů problém a scénáristé vše nesmyslně protahují, aby esa v rukávu vysypali na poslední chvíli s pocitem, že bude lépe v další sezoně. PS: BBC je BBC:)) takže se zachránilo víc Angličanů než Američanů, naivní vidina budoucnosti:)) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sci-fi seriál z produkce BBC. Vypráví o komunitě lidí, kteří v roce 2040 žijí na planetě zvané Carpathie. Země se stává neobyvatelnou a proto ji lidé před 10-ti lety osídlili a postavili zde základnu. Jenže samozřejmě se to neobejde bez komplikací. Problémy jim dělají hlavně zvláštní síly, které na planetě působí a lidské klony, které před 9-ti lety vyhnali. A také jeden nový osadník prosazuje své zájmy. Blíží se totiž 10. transportér ze Země. Ve městě Forthaven žije údajně 70 000 lidí, takže je ochránit není žádná sranda. Prezidenta kolonie hraje Davos z GoT. :) Má to v sobě prvky Ztracených i Terra Novy. Škoda jen, že to skončilo otevřeně a 2. série už nebude. :( ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Na sérii pracovali 4 režiséři, přičemž každý zpracoval 2 epizody. (frmoll)
  • Poté, co vyplulo na povrch, že natáčení druhé série se kvůli nízké sledovanosti nechystá, vznikla na facebooku petice, která měla ukončení filmování zabránit. (frmoll)
  • Seriál měl být původně točen ve Walesu, ale aby byla krajina více "cizí", rozhodli se filmaři pro Jižní Afriku. (frmoll)

Reklama

Reklama