Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (805)

Lima 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone je pořád Mistr. Jeho dravý režijní styl, tuny vizuálních vychutnávek, perfektně zakomponovaný soundtrack a písničky – tohle všechno se u něj neokouká a neoposlouchá. Trochu mi to svojí formou připomnělo jeho dřívější U-Turn, akorát že tenhle kousek měl o dost lepší scénář, s takovým lehkým tarantinovským nádechem, bez otravného klišé a se závěrem, který je takovým Stoneovským zdviženým prostředníčkem divákovi. Až na trochu bezradnou Blake Lively byli všichni herci vynikající a Aaron Taylor-Johnson, ten puberťácký looser z Kick-Ass, udělal směrem k charismatu pořádný kus cesty. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Možno sa Divosi nezaradia medzi jeho najlepšie filmy, ale napriek všetkému je to stále Stone. Síce priemerný, ale Stone. Príbeh najviac pripomína kombináciu teenagerských cool filmov, drsného prostredia mexických drogových kartelov, mierne potrhlej telenovely a únosového thrilleru, čo je koniec koncov pekne zamotaná vec a to sa týka aj deja a vyššieho množstva postáv, lenže Stone nie je Ritchie, aby vedel dokonale ukočírovať takú motanicu. Divosi sú však stále drsný, brutálny, občas vtipný a pomerne dobre zahraný (Travolta prekvapivo najlepší za DLHÚ dobu) krimi thriller s dvoma vynikajúcimi akčnými scénami. Ola. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příííííliš dlouhý film - dvojitý konec byl vrcholem zdržování. Poslední pořádně atmosférická scéna přišla na řadu někdy po hodině od začátku (napínavá jízda s policejním autem v patách), od té doby až do konce se Divoši (s výjimkou přepadení vozu s penězi) stali nudnou podívanou, která mě v závěru málem překvapila. Málem (viz poznámka o dvojitém konci). V hlavních mužských rolích jsem viděl dva obyčejné panáky bez výrazu, a proto mě mnohem více zajímaly postavy Salmy Hayek a Benicia Del Tora. Divíte se mi snad? Pokoukání to nebylo zlé, ale od Olivera Stonea jsem čekal něco lepšího. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Při vší úctě ke Stoneovi jsem měl poslední roky pocit, že je to už jen takový vodou omletý balvan a ejhle, pořád jsou vidět ostře tesané rysy ze 4. července, kdy se četa normálních zabijáků vydala vyhrát superbowl, jen pak nějak zkurveně zahla kvůli debilní hadici od chladiče...osud si zkrátka občas umí zahrát vrhžáby. Film o svaté trojici prodejců zeleného listu mě maximálně zaujal i přes prapodivné herecké exhibice pana Pomády (měl by si ho Cruise srovnat), na druhou stranu Salma Hayek a Del Toro mě pobavili převelice a ještě o kus víc...asi takhle. Prostě jsem se za téměř dvě a půl hodiny ani nepoškrábal nudou na prdeli ni jiných partiích a to je u mě co říct, neb jsem drbač profesionál a u různých sraček jsem schopen drbat osoby o tři řady dál a v jiném sále, fakt...no přísahám. Po všech letos očekávaných filmech, kdy má nadrženost a erekce dostala (respektive nedostala) pěkně za uši, jsem nadšený, možná právě proto, že jsem nic velkolepého neočekával a Kameny se zase můžou valit, jen tak dál Olivo. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Filmové sklamanie a utvrdenie v tom, že keď fanboy na CSFD.cz proste chce, tak bez okolkov nadhodnotí. Veď pohoda, nikomu to neberiem, ani ho za to neobviňujem, sám si občas prihodím čosi naviac a statočne si to obhájim, len v prípade novinky O.S. sa musím zdržať prehnaného velebenia a skôr oznámiť polovičnú nespokojnosť. Toľko spochybňované hrátky s filtrami, ostrosťou, obmieňajúcou sa formou záberovania sú podľa mňa na mieste a majú svoje odôvodnenie ktorým je nostalgický navrát do frenetických 90's kedy sa to na plátno rúbalo ako sa komu zachcelo. K tomu ten vztyčený prostredník aka "i don't give a shit about your opinion" z ktorého jasne vyplýva, že Stone nebral na zreteľ žiadne riziká či hrozby a jednoducho si chcel natočiť niečo...ako od Tonyho Scotta. Takáto odhodlanosť skrížená s drzosťou mi imponuje. Že je to v konečnom dôsledku špatne zahraný (česť výnimkám = del Toro), chatrne vyrozprávaný (chvíľami to nemalo ďaleko k natvrdlému "Shoot'em up" + náhle popretie zvoleného naratívneho konceptu) scénaristický karambol (no comment) mi už však potechu nerobí a ceľkovo ma pri pomyslení na onu kreačnú zmätenosť viacmenej rozhodí. "Savages" = adreanalínový produkt pre všetkých a zároveň pre nikoho ktorý nenudí, ale za ten plytký entertainment si do neba vyzdvihovať nezaslúži. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

  • Okrem viacerých miest v Kalifornii navštívili filmári aj Indonéziu. (MikaelSVK)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama