Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

Silas 

všechny recenze uživatele

Film jsem si rozdělil na dvě půlky. V té první jsem byl nadšen z toho, že nápad dvou Zemí je podporován slušným emocionálním a morálním příběhem, v té druhé mě mrzelo, že "sci-fi rovina" (časté záběry nebe hodně matou) je pořád tolik upozaďována na úkor lidských trablů. Po dlouhé době musím ocenit umění vyprávět především obrazem a hudbou, víc než kdy jindy působí pojetí kamery přirozeně a díky tomu dvě Země zcela přijatelně. Chci ovšem pokračování. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Drama s prvky sci-fi, které ukázalo prvotřídní herecký výkon Brity Marling, až jsem si říkal, odkud se vzala (z jiné planety?). Tahle šikovná holka, co píše, produkuje a hraje, nám přinesla film, který otevřel bránu do Hollywoodu všem, kteří se na něm podíleli. Tyhle nízkorozpočtové nezávislé filmy se mi líbí, naposledy to byl Moon od Duncana Jonese. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Netradičná a zaujímavá kombinácia psychologickej drámy a sci-fi žánru, ktorý filmu dodal symbolický ale tiež mysteriózny rozmer. Another Earth je ťažko stráviteľný a treba pri sledovaní dávať veľký pozor, ale o to viac ma bavil. Problém som mal skôr so správaním Rhody a Johna, ktorí mi občas prišli málo autentickí. Vývoj ich vzťahu sa mi miestami zdal veľmi nepravdepodobný. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný nápad, ale mnohem starší Doppelgänger měl podobnou myšlenku trochu lépe domyšlenou a oproštěnou o lidské melodrama. Dokumentární roztřesená kamera mi taky nějak extra neseděla. Jinak řečeno, čekal jsem mnohem víc z možností, které dávalo zjištění existence oné Země2. Navíc mi přišlo nedomyšlené zjištění druhé planety teprve nyní a její poměrně hodně velké přiblížení, které by snad muselo obě planety nějak ovlivnit. ~~~ 2,5* ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Another Earth splňuje dokonale všechny atributy nahoře vypsané a je to přesně ten typ sci fi filmů, které mně vysloveně sednou a navíc s úchvatně hrající Brit Marling. Když vezmu v potaz, že je to v mnoha směrech prvotina Mikeho Cahilla, tak má můj obdiv. Všechno je nám naservírované v těch akorátních mezích a ten konec byl taky přesně takový, jak bych si představovala. Kolikrát jsem se při tomhle příběhu zamyslela a asi ještě zamyslím nad tím, jaké otázky bych kladla své vlastní kopii? Možná stačilo zůstat u té tragédie a tu romantickou vsuvku vynechat, to tam přece jen malinko zaskřípalo. Ale jinak co se týká celkové úžasné atmosféry plné vnitřní bolesti, kterou jsem cítila také, s touhou všechno napravit a nádherným hudebním podkresem, to byl opravdu krásný zážitek a to se cení jen plným počtem hvězd. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)
  • Odměna Williama Mapothera, který ztvárnil Johna Burroughse, byla 100 amerických dolarů za den. (Marek#33)
  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)

Reklama

Reklama