Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný agent CIA odhalí tajemství, která by mohla agenturu úplně zničit. Bývalý kolega, co nejspíš zešílel, pak vypíše odměnu na jeho hlavu a nahání ho po celém světě. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (722)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S filmovým Netflixem jsem na nějaký čas skončil. To jsem si předsevzal a to se mi nesplnilo v momentě, kdy se na něm objevil film The Gray Man - kousek, který se točil loni i v Praze. A na to já vždycky slyším. Dle předpokladů se ale opět jedná o zklamání. A to i přesto, že režiséři jsou bratři Russo a v hlavních rolí je standardně dobrý Ryan Gosling, nestandardně démonický Chris Evans a standardně krásná Ana de Armas. Nejlepší momenty ale zůstaly v Praze. Tvůrci to tu vykosili jako Švédi při přechodu napříč Evropou. Jinak to ale bylo hrubě o ničem. Kamera hrůzná (až na ty záběry z dronu, ale ty by dneska udělal kdejaký nadšenec), akce nepřehledná...na akční film jednoznačně tragédie pohlížet. O to víc je fascinující, že tento film stál víc, jak aktuální špička Top Gun: Maverick. V tu chvíli si uvědomíte, že je někde problém. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ohromná produkce, to se musí nechat, a scéna s tramvají číslo 11 je nejen díky svému umístění zlatým hřebem filmu... Žvejkačkátor Gosling, co je i uprostřed vřavy a svištících kulek stoicky klidný, vs záporák Chris "Balthazar Bratt z Já, padouch 3" Evans... Z určitého úhlu pohledu obstojná ústřední dvojka a jinak se nemůžu zbavit dojmu, že film pošilhává po žánrově zajetých (a mnohem lepších) kouscích... Za týden si nejspíš vzpomenu jen na tu tramvaj, pár hlášek, pár absurdit a na Evansův knírek... :D ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Přijemná špionážní záležitost s velmi charismatickým obsazením, s fajn lokacemi a zápletkou. České diváky potěší rozsáhlá sekce po Praze, která je dle mého i nejpovedenější části filmu s nejlepší akcí. Celkově akce je velmi solidně odvedená a byla by radost ji sledovat, kdyby šlo ve filmu občas něco vidět. Bez přehánění si myslím, že víc jak 60% filmu se odehrává ve špatně nasvícené a nepřhledné temnotě, kde stěží poznáte, co přesně se děje a to tahá snímek hodně dolů. Využít to potenciál hrátek se světli a barvami, který tu je, jedná se o úžasnou podívanou, bohužel tohle bylo buď nad síly režisérů nebo kameramana a tak se jedná často o tak temnou záležitost, že jsem měl flashbacky na Star Wars Solo a to nechcete. 5/10! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Lokace se tady sice střídají jak na běžícím pásu, problém je, že těch 200 mega rozpočtu na výsledku NENÍ vůbec vidět. 80% stopáže se totiž odehrává v potemnělých interiérech, takže oko divákovo se nepase a těch pár kamerových přeletů dronů to nespasí. A akce? Vysloveně zapamatovatelné je tu pomálu a když už teda je, je nudná, bez nějakých nápadů a technických vyfikundací, Paul Greengrass by měl dát bráchům nějakou učební lekci režírování akčních scén, protože tohle je unylý výsledek. Highlightem je jedině Praha a její několikaminutová tramvajová nálož, ale ani ta mi tep nezvýšila, libovolná akční pasáž z Bournea má mnohem větší koule. Jediným světlým bodem je pouze ten, u kterého bych to nečekal. Chris Evans je tu výborný a ačkoliv by jeho role mohla svádět k přehrávání, Evans se až na závěr drží rozumně zpátky a na psychopata par excellence to bohatě stačí a ten bavoráckej pornoknírek dělá taky svoje. Netflix už se pomalu stává synonymem tunelu na prachy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[75%] Na tento film jsem se docela těšil už jen z dvou důvodů. Jednak jsem četl knížku a zadruhé jsem zažil zátarasy kvůli natáčení v Praze na veletržní a na náměstí republiky. Takže jsem se docela těšil, ale zůstával jsem při zemi, protože 200 mil. Rozpočet mi přišlo trochu přehnané a navíc poslední dobou jsou béčkové akčňáky velkou slabotou. No a jaké mám pocity nakonec? Po dovolené jsem se vrátil domů a pustil jsem si film, ale tak nějak přerušovaně, takže jsem si ho druhý den pustil ještě jednou a lépe se na něj soustředil a snažil jsem se ho moc nekritizovat a je to dobře, protože jsem si ho celkem užil. Dějem, napětím a dalšími aspekty je to samozřejmě ohrané; ničím nové, ale vše tak nějak funguje. Postavy jsou dobré, Gosling mě baví vždy a tahle úloha mu sedla. Evans zde hraje padoucha, co se snaží za každou cenu hláškovat, což je někdy asi moc, ale já to akceptoval a i se sem tam pobavil. Ana de Armas zde má docela dost prostoru, což mě potěšilo neboť v poslední bondovce ho mělo málo. Thornton jako šéf Šedého muže mi zde sedl, podobně jako v knížce. Drsně film moc nepůsobí, ale zase nám to vynahradí pár solidních bitek. Co se týče přestřelek, jsou takové normální, ale spíš tu máme hodně výbuchů a podobných destruktivních scén, které jsou točeny docela přehledně. Ale najdou se určitě i odpůrci CGI, co akci pěkně zkritizují. Já jsem ale spokojen. První půle filmu mi napoprvé přišla taková pozvolná a v té druhé už se to pořádně rozjede, ale po druhém vidění mi přijde, že ve filmu je opravdu dost akce, takže se divák ani snad nemůže nudit. Stopáž bych asi o 20-30 min prodloužil, ale co už. Scéna v letadle byla možná trochu chaotická, ale zabavila. Sekvence v Praze, která trvá necelých 30 minut se dle mě rovněž vydařila. Ta tramvajová honička – to byl teda pořádný úlet, ale v dobrém slova smyslu. Bylo pro mě vtipné sledovat lokace Prahy, resp scénku tramvaje, kdy jsem si říkal, vidím Výstaviště a pak zase veletržní, že to moc po sobě po trase nenavazovalo. ;) Nechybí ani pořádně akční finále. Hudba byla taková nevýrazná, ale stačila. Takže velkou pecku bych z toho asi nedělal, ale nemůžu si víc stěžovat. Po dlouhé době akční béčko, které mě neurazilo, zabavilo a doufám, že vznikne i třeba dvojka. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (26)

  • Příslušníci české zásahovky mají ve filmu české zbraně CZ 805 BREN, ve skutečnosti používají už dlouhá léta německé pušky H&K G36C, které můžeme vidět v rukách některých řadových policistů. (UncleMorty)
  • Fitzroy (Billy Bob Thornton) ve filmu prohlásí, že Praha má 3 miliony obyvatel. Praha ale měla v době natáčení pouze kolem 1,3 milionu obyvatel. V celé metropolitní oblasti Prahy pak žilo kolem 2 milionů obyvatel. Tvrzení je tedy silně nepřesné. (tom.nosek)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Bratři Russoové opět utrácí ve velkém

Bratři Russoové opět utrácí ve velkém

03.09.2022

Bratři Russoové jsou na gigantické rozpočty už celkem zvyklí. Dvojitá porce Avengers filmů na závěr třetí fáze MCU je ale možná přece jen trochu rozmazlila. Následně totiž pro Netflix natočili… (více)

Reklama

Reklama