Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (943)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Což o to, Liam Neeson je pořád největší filmový drsoň široko daleko, a Serra umí svižnou režií a šikovnou kamerou zachránit ledaco. Nad ne zrovna chytrým uvažováním některých postav a počtu logických lapsů se mi však ani přesto nepodařilo přivřít oči. Navíc to z hlavy vypadává asi tak rychle, jako cestující z odbouchlého letadla. 60% ()

larelay 

všechny recenze uživatele

a mne sa just najviac pacila Julinka. hrala akoby ani nehrala, ako keby sa na placi ocitla nahodou: cau, reziser, mam chut si dnes zahrat, nemas pre mna par stekov? a to myslim v dobrom :) inak film stal za prd. alebo aj za dva. ps: videne v jeden den po Walking among tombstones. a to je, vazeni priatelia, veru uplne ine kafe, ako tento takmer nonstop pruser. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Už se toho tady napsalo mraky, takže je to celkem všem jasné. Asi hodinu a půl jsem byla nadšená, ale je strašná škoda, že těch posledních pár minut jsem byla trochu zklamaná z toho závěrečného finále. Když to ale vezmu kolem a kolem, tak jsem to tak trochu od tohoto typu filmu čekala. Objektivně tudíž za tři, ale já se vážně ani minutu nenudila a Liam je sympaťák, jemu tyhle role zkrátka sednou jak přišitý, no nepřihodit tu jednu hvězdu navíc by ode mě nebylo férový. A taky se jim docela dobře podařilo ukrýt ty záporáky, kteří za tím vším stáli. Všechny moje tipy postupně odpadaly jak švestky ze stromu a vynořili se týpci, které jsem okem míjela jako zcela nevyhovující mé představě. Je to klasika, která rozhodně neurazí, umí diváka udržet na sedadle v letadle celou dobu a konec přijde tak rychle, že ani okem nemrknete. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Je to pořádnej nářez. Strhující nervák co chytne diváka hned v úvodu a nepustí ho až do závěrečných titulků. Furt se něco děje a název filmu v tomto případě vážně odpovídá. Sice už tu předem čtu kecy typu jaký je to klišé a bla bla bla... Nezájem! Možná, že to nepřichází z ničím novým, ale tím spíš musím ocenit, že na malým prostoru a z nepříliš originálním námětem dokáže tenhle snímek v rámci možností vymlátit z daného tématu maximum. Přiznávám, že to určitě není bezchybnej film a furt jsem se rozhodoval v hodnocení mezi 4 nebo 5* nakonec zaokrouhlím směrem nahoru i přesto, že když si film promítnu, tak se tu najde spousta lapsů kdy logika nehapruje, ale rovnou dostává celkem solidně na prdel, ale v tomto případě hlásám : k čertu s tím. Není tu šance nudit se ani sekundu a já si tuhle propracovanou žánrovku užil opravdu maximálně. Pravda pokud bych se hlouběji zamyslel, tak musím konstatovat, že ten záporácký plán je až příliš geniální aby mohl celý takhle přesně vyjít a ke konci kdy se film z nervydrásajícího thrilleru posune do akčního finále jede střih jak o život a kamera se klepe víc než by i na film z rozkymáceného letadla bylo záhodno, ale tentokrát se přes to přenesu. Neeson hraje uvěřitelně a já jsem z jeho výkonem spokojen. Samotný finále filmu pak může možná někomu přijít trochu odfláknutý, ale zase na druhou stranu jak už jsem napsal je to jízda která nedá vydechnout ani na minutu a to je zase podle mě lepší než kdyby byl film uměle natahován. Takhle tam není žádná zbytečná scéna a i když asi v tomto případě trochu nadhodnotím, tak toho rozhodně nelituji a všem fanouškům obdobných snímků můžu tenhle nářez vřele doporučit.95% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bill Marks vykonáva funkciu federálneho leteckého maršála. Jeho úlohou je počas letu dohliadať na bezpečie pasažierov, ktorí by mohli byť ohrození teroristickým útokom. Pri jednom z letov dostáva na služobný mobil správu, v ktorej sa mu neznámi páchateľ vyhráža, že pokiaľ neprevedú na jeho účet do 20 min. 150 miliónov, zabije jedného z cestujúcich. Hrozba ďalších obetí sa vraj bude opakovať dovtedy, kým jeho požiadavku nesplní. Skvelá zápletka v zbesilom tempe s množstvom výborných hercov. Pokiaľ budem tento snímok brať ako "zábavu" na jedno zhliadnutie, nemám problém udeliť (3*). Pokiaľ ho však mám brať vážne a veci odohrávajúce sa vo filme vnímať ako skutočnosť, tak mi "NON STOP" pripadá, ako lacný trik kúzelníka, ktorý síce ohúri, no je popredu jasné, že ide o podvod. Nemám rád snímky, ktoré sa snažia pôsobiť seriózne, pritom sú iba nereálnou citovou vydieračkou, ktorá sa nemá o čo oprieť. Podaktoré scény síce "bežného hltača emócii" upútajú, no v mojom mozgu nenachádzajú ani za štipku logiky. Tobôž keď z hlavnej postavy, ktorá bola počas celého snímku vykresľovaná ako "idiot", urobili (ako to už v Amerike býva zvykom) národného hrdinu. Klinček po hlavičke DOKONALE trafil svojou poslednou vetou v komentáre POMO. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Když Bill Marks (Liam Neeson) podává policistovi Reillymu (Corey Stoll) zbraň, nabije ji. Pokud v ní však nejsou náboje, hlaveň pistole by zůstala vysunutá a nevrátila by se. Jako policista by také Reilly pravděpodobně poznal, že ve zbrani není zásobník, protože by byla lehká a měla jiné těžiště. (tom.nosek)
  • Kopilot má po celou dobu svlečené sako od uniformy. V momentě, kdy letadlo začnou doprovázet stíhačky, má najednou sako oblečené. V takto vypjaté chvíli by pilot těžko vstal ze svého sedadla kvůli saku. (tom.nosek)
  • Letadlo, ve kterém se odehrává děj filmu, bylo během natáčení zaparkováno na letišti JFK v New Yorku. (Terva)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama