Reklama

Reklama

Stoker

  • Česko Tajemství rodiny Stokerů (více)
Trailer

Po tragické smrti otce v den jejích osmnáctých narozenin se India Stoker (Wasikowska) seznamuje s Charliem (Goode), jejím charismatickým strýcem, o jehož existenci až dosud neměla ponětí. Když se Charlie nastěhuje k Indii a její labilní matce (Kidman), obě jsou okouzleny jeho šarmem a klidem. Brzy je ale jasné, že Charlieův příjezd nebyl náhodný, a že jeho šokující tajemství z minulosti můžou zásadně ovlivnit Indiinu budoucnost... nebo ji úplně zničit. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Tak v nedávném rozhovoru korejské trojice režisérů, kteří natočili mezinárodně obsazený film (ve dvou případech i za americké peníze) vyšlo najevo, že studio Fox vystřihlo Parkovi z filmu 20 minut.

na příspěvěk reagoval JFL, Madsbender

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

No po shlédnutí galerie a zdejšího hodnocení jsem čekal nějakou nudnou kravinu, ale film mě opravdu mile překvapil. Od začátku chytnul a nepustil. Herecký koncert obou hlavních postav byl naprosto úžasný.

na příspěvěk reagoval MontyBrogan

thecentre

thecentre (hodnocení, recenze)

pohyblivý titulky z after efectů za každou cenu... prosím nemainstreamová áčková scéno ať se to nestane standartem!

Ergon

Ergon (hodnocení, recenze)

Zdravím, nevíte náhodou někdo jak se jmenuje ten song na konci filmu?

na příspěvěk reagoval ambron

BoredSeal

BoredSeal (hodnocení, recenze)

Co se proboha stalo s Nicole? Vypadá jako padesátiletá verze Lany Del Rey - že by plastika? Sázím na minimálně přifouklý rty. Škoda, herečka je to pořád dobrá, nemusela si prznit ksicht.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Tom_Lachtan

Nemyslím, že by práve skúsenosť s ním mala výrazne ovplyvniť dojem z filmu. Ja som videl všetky jeho filmy a aj tak som si tento zamiloval, takže v tomto to asi nebude, ale hlavne, že sa páčilo. Ja som sa už pomaly chystal tento film zhodiť, lebo som alergický na to, keď sa nejaký môj zahraničný obľúbenec zdržiava s americkou produkciou, ale ako by som mohol, keď to dopadlo takto perfektne. Ale aspoň budem v budúcnosti vedieť, že ak sa niekedy v podobnom prípade opäť nebude jednať o komerčnú produkciu pre väčšinového diváka, tak nemusím mať až také obavy.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

V priebehu filmu ma ani nenapadlo, že by tu mala byť aj nejaká pointa a ani raz som si nevšimol, že by tomu malo aj niečo nasvedčovať. Už od začiatku vidieť, že tu ide o dva výrazné dejové prvky, tajomný strýko a nezvyčajná mladá žena v kritickom období, ktorá hľadá samu seba a práve strýkom je najviac ovplyvňovaná. Tajomstvo strýka je vysvetlené v poslednej tretine filmu a o ovplyvňovaní hlavnej hrdinky je predsa celý film, pričom definitívny výsledok vidieť v záverečnej scéne, takže skutočne netuším, aká pointa alebo čo tu vlastne ešte malo chýbať.

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Takto si predstavujem sledovanie narušenej psychiky mladej baby a jej dospievanie,pričom aj v ostatných postavách je kopec zaujímavého,skryté odkazy a podobné veci,či len trpké skonštatovanie niečoho prostredníctvom deja,postáv,toho čo sledujeme..TAKTO SA TO ROBÍ ! Excision

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Pre mňa je STOKER len ako vzorový film,alebo skôr ukážka profesionality pre začínajúcich a študentov práce s kamerou a strihačov.Niečo ako keď si kapela na pódiu trochu zadžemuje,pritom to čo hrajú nie je ani song,ani nič,len to dobre znie.. nešiel som do toho so žiadnym očakávaním.Ja si moc o filmoch nezisťujem,dokonca ani nečítam o čom sú koľko krát..Ale nech sa na mňa nikto nehnevá SPOILER : tak Mia celá dojebaná z otcovej smrti okamžite ako zistí,že to ten jeho braček ho zabil,sa doňho zamiluje ešte viac a už sa dvojica okamžite ide bezevšeho trepať niekam do Europy skryť sa pred vraždami z domoviny.Úplne idiotské veci sa tu proste odohrávajú,Mathew Goode či ako sa volá je tu absolútny pózer,ten výraz Jamesa Bonda na jeho tvári počas celej stopáže ma vytáčal do nepríčetna a všeobecne,tu som si ani nevychutnal nejakú atmosféru,či psychiku kohokoľvek-proste NIČ. Netreba zvraty a objasnenia a vyvrcholenia na to,aby som bol s filmom spokojný,ale musím si vždy po konci povedať,že to malo nejaký zmysel čo som práve dopozeral a aj v tom najväčšom braku som vždy aspoň pochopil,čo chcel autor tým povedať..TU NIE JE PROSTE NIČ.

na příspěvěk reagoval poz3n

poz3n

poz3n (hodnocení, recenze)

Traffic

Souhlasím s tebou a naprosto chápu, že z tvýho úhlu pohledu je ten film perfektní. Mě samotného mrzí to, že jsem si v průběhu filmu, díky, jak ty říkáš, kladeným otázkám, vytvořil očekávání něčeho, co v tom filmu zjevně vůbec přítomno nebylo.

Traffic

Traffic (hodnocení, recenze)

poz3n

Hlavní téma, pokud se dá tady tak o něčem mluvit, je dospívání. A nemyslím si, že by vraždy ve filmu byly zbytečné, vždycky jsou motivace postav celkem jasné a vychází z předchozího dění. Ten film je jinak docela přiznaně o zvrhlých nebo zkrátka narušených postavách a právě s odkrýváním těch úchylek si ten film dost pohrává. Osobně v tomhle fakt nevidím problém. Přestože jsi o tom filmu dopředu nic nevěděl, určité očekávání (v podobně kladení otázek) sis přece jen vytvářel v průběhu filmu - a jak už jsem psal předtím, nemyslím si, že by to byly nějak důležité (nebo nezodpověditelné) otázky, na kterých by ten film musel stát.

na příspěvěk reagoval poz3n

poz3n

poz3n (hodnocení, recenze)

Traffic

V tom s tebou samozřejmě souhlasím a rozhodně nejsem divák, který by v každém filmu potřeboval zvrat. Na druhou stranu jsem si o tom filmu dopředu téměř nic nepřečetl, neměl jsem tedy očekávání něčeho podobného. Při filmu jsem se ale přistihl, že vlastně celou dobu teda čekám o čem že to bude a co je to hlavní téma na kterém to bude stát. Na mě to potom působilo jakože sledujeme postavy, které zcela zbytečně vraždí lidi, přičemž příčinnou toho je nějaká pudovost(?). A to mi přijde, ač jak říkám, Chan-wooka mám opravdu hodně rád, dost stupidní nosný prvek filmu.

A zrovna u Hitche mám rád to, že divák dostane pointu.

na příspěvěk reagoval Traffic

Haluzz

Haluzz (hodnocení, recenze)

poz3n

Já např. šel do Stokera s tím, že jsem shlédl jeden trailer a měl v očekávání vztahovku/čistou upířinu, po stylu předešlého Bakjwi, ale jak mě ten film v průběhu vyprávění naváděl a posléze zase chytře odváděl od přesně toho vyústění mě na něm bavilo a fascinovalo jako jedna z mnoha věcí (plus třeba hraní si se symbolama: vejce, boty...)

Traffic

Traffic (hodnocení, recenze)

poz3n

Nikde přece není psané, že by mysteriozní filmy musely mít twist jako Šestý smysl ani je zdaleka všechny nemají. Jen mi tím potvrzuješ domněnku, že Stoker se nelíbí lidem hlavně těm, kteří k němu přistupují s neadekvátními očekáváními a pak se jim nelíbí, že je ten snímek nenaplňuje. To neznamená, že je ten film špatný, ale že od něj chceš něco, co on ti ani dát  nechce a nemusí.

 

Obecně divácká orientace na nějaká překvapení a dějové zvraty je tady asi dost frustrující, protože film je skvělý hlavně v tom, jak jednotlivé dílčí scény ukazuje a jak k určitým odhalením dospívá. Mimochodem v těch dílčích scénách (sprcha atd) jde o zvraty poměrně zásadní a skvěle podané.

Jednoduše řečeno ten film dává smysl i jako příběh o dospívání, který si pohrává s konvencemi (hitchockovských) thrillerů a hororů obecně, aniž by se úplně přikláněl k jednomu ze žánrů.

na příspěvěk reagoval poz3n

poz3n

poz3n (hodnocení, recenze)

Traffic

No přijde mi, že je to třeba jako se dívat na Šestý smysl a (SPOILER) na konci by chyběla informace ze Bruce Willis je duch (konec Spoileru). Tím chci říct, že je to ten druh filmu, který je bezesporu skvěle natočený, ale to jestli je, nebo není dobrý záleží u podobných filmů na závěrečném vyústění. Alespoň takhle na mě vždy tyhle ''mysteriózní'' filmy působí. A tady se žádné nekoná. Žádný ten moment pochopení, nebo naopak šoku.

na příspěvěk reagoval Traffic, Haluzz

Traffic

Traffic (hodnocení, recenze)

poz3n

Otázka spíš je, proč ten film podle tebe nemá smysl? Respektive jaký smysl tam podle tebe schází?

na příspěvěk reagoval poz3n

poz3n

poz3n (hodnocení, recenze)

Jako velký milovník Chan wookovi asijské tvorby se ale musím přidat k ''srncekovi'' v tom, že mi absolutně ušla nějaká pointa, díky které by ten film měl smysl? Může mi to tu někdo objasnit? Díky

na příspěvěk reagoval Traffic

Dlee

Dlee (hodnocení, recenze)

Jak je možné že je to už s CZ DABINGEM?Vždit to vyšlo teprve před pár dny a u nás není ani stanoveno datom kdy to bude na dvd!!!!

Ketri

Ketri (hodnocení, recenze)

Tak tomu říkám nádhera, ale s korejskými herci by to bylo lepší :-) I když Mia ten bezemoční ksichtík zvládla výborně.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Od príchodu Parka do Ameriky som teda čakal všetko možné, ale že sa mu aj tu podarí natočiť takýto klenot ma nenapadlo ani v tých najoptimistickejších predstavách. Dokonalo podmanivý zážitok od prvej do poslednej minúty a pravdepodobne film roku, minimálne v rámci americkej produkcie určite. 

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Související novinky

Korejský mistr se vrací domů

Korejský mistr se vrací domů

21.09.2014

Chan – wook Park je bez debaty nejvýraznější jihokorejský režisér, který celosvětově proslul svou „trilogií pomsty" a dokázal vzbudit zájem o místní kinematografii i od filmových fanoušků, kteří do… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Reklama

Reklama