Reklama

Reklama

Stoker

  • Česko Tajemství rodiny Stokerů (více)
Trailer

Po tragické smrti otce v den jejích osmnáctých narozenin se India Stoker (Wasikowska) seznamuje s Charliem (Goode), jejím charismatickým strýcem, o jehož existenci až dosud neměla ponětí. Když se Charlie nastěhuje k Indii a její labilní matce (Kidman), obě jsou okouzleny jeho šarmem a klidem. Brzy je ale jasné, že Charlieův příjezd nebyl náhodný, a že jeho šokující tajemství z minulosti můžou zásadně ovlivnit Indiinu budoucnost... nebo ji úplně zničit. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Silvana

Ten "thriller" je jen špatně označení filmu. Tohle je jen takové psychologické drama, které sází na atmosféru.

Nemusí se to líbit každému a kdo od toho čeká nějaké napětí tak se holt nedočká.

na příspěvěk reagoval mm13

Silvana

Silvana (hodnocení, recenze)

Nudný film, nezmyselné dialógy, takmer žiadny dej, nelogické správanie postáv. Myslela som, že to bude napínavý thriller, aspoň podľa popisu a traileru to tak vyzeralo. Takže pre mňa bol veľkým sklamaním.

na příspěvěk reagoval pan Hnědý, SeTTi

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Včera som si zašiel do kina na Shadow of a Doubt a, samozrejme, je to tak, ako som si myslel. I keď si berie tú najzákladnejšiu kostru námetu a má s ním mnoho podobností, posúva to celé úplne inam a diváka vedie k iným otázkam. Navyše s pobavením sledujem, že Park (či Miller) pozeral Hitchcockov film omnoho pozornejšie (a zjavne nie raz), než takmer bez výnimky všetci užívatelia na tejto databáze, ktorí sa tým vystatujú.

Teraz už nemôžem nič hovoriť ani o jednoduchom scenári, respektíve príbehu, keďže ho mal (rovnako len zdanlivo) aj tento Hitchcock.

na příspěvěk reagoval Martin741

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

MontyBrogan

jo, nemam nazory lebo doteraz neviem, co nazor vlastne je. A jo, videl som Shadow of a Doubt a aj toto, a jo - je to len prachsprosta vykradacka.-

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Už len to, že niekto kritizuje Stokera za údajné vykrádanie Hitchcockovej klasiky jasne hovorí o tom, že absolútne nepochopil, o čo v tomto filme vlastne ide, keďže ten hlavný motív z Hitchcocka je tu na vedľajšej koľaji a priority má úplne odlišné. 

na příspěvěk reagoval Martin741

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

SeTTi

Ono to samozrejme vykrádačka nie je, len sa tam inšpiruje a nesnaží sa klamať, že nie. Dnes však ťažko nájdeš film, ktorý by sa neinšpiroval v dvoch-troch iných, a Stoker toho ponúka stonásobne viac, než len kostru od Hitchcocka (a samozrejme čerpá aj z iných zdrojov). Ale užívatelia, ktorí pokladajú svojich obľúbených klasických režisérov za bohov a každú inšpiráciu u nich za svätokrádež, to samozrejme nevidia, a často ani nechcú vidieť. Stoker je v tomto smere dokonca v podstate poctou klasickej americkej kinematografii.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

No tak to je vykradačka. A co má být. Je to perfektně zahrané i natočené a na filmy z 30 tých let tu kouká málokdo. Už jen i jakákoli snaha o shlédnutí takových filmů je u nás odsouzena pouze na stahování.

na příspěvěk reagoval Madsbender

Hoyt

Hoyt (hodnocení, recenze)

pan Hnědý

Samozřejmě že v červené :) I kdyby to byla vykrádačka tak jenom za tu nádhernou filmařinu a herce si to zaslouží se červenat...

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

pan Hnědý

No jak toto bude v cervenej farbe, tak zo mna moze byt rovno prezident Kazachstanu. Slaboducha vykradacka kultoveho Hitchcockovho Shadow of a Doubt

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

Snáď sa raz niekto schopný chytí Millerovho scenára a natočí aj ten prequel "Uncle Charlie". Aspoň ja osobne by som ho rád videl na plátne.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Tých dvadsať minút by som teda veľmi rád videl, ale aj tak si myslím, že práve Stokerovi amíci ublížili najmenej, keďže tento film na mňa pôsobí úplne neamericky a našťastie aj nekomerčne. Oproti tomu na Snowpiercer už bolo veľmi vidno, že sa to moc upravovalo, aby sa to páčilo čo najväčšiemu okruhu divákov a Last stand už po tejto stránke vlastne ani nestojí za pozornosť, to je štandardné béčko, kde sa režisér postaral len o nápaditý vizuál, inak tam ani nemal moc čo ovplyvniť. 

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Na BD nejsou, těžko se jich kdy dočkáme. Film nebyl tak úspěšný, aby vyšel ve dvoudiskové speciální edici či něčem podobném. :/

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Teď si možná nerozumíme, ale v tom textu to je celkem jasně řečeno, tady:  

"Used to being top dogs in their own country, Park and Kim were not prepared for the Hollywood system, which meant stars, producers and even low-rank execs giving them notes questioning their decisions, from script stage to final edit. Park eventually saw Fox cut 20 minutes from Stoker."

Pokud se ptáš na to, co v těch vystřižených scénách bylo, tak to fakt nevím :)

na příspěvěk reagoval dr.horrible

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Někomu se to líbí a někomu ne. Já se zase odmítám kazit vkus čímkoli z české produkce.

Ono i na hodnocení je vidět určitá rozpolcenost. Podle mě je to jeden z nejlepších filmů loňského roku s perfektním soundtrackem.

Kristian_PM

Kristian_PM (hodnocení, recenze)

Čo ste draci? Veď toto je najväčšia k0k0tina, akú som tento rok videl a to som teda videl aj Kameňák 4. Viete ako sú tie vyšetrovacie miestnosti so zrkadlovým sklom v amerických filmoch? Tak presne tento film by som pustil vypočúvanému a myslím, že by sa pod ťarchou hroznej nudy a úbohosti tohoto filmu priznal po desiatich minútach!!!

Související novinky

Korejský mistr se vrací domů

Korejský mistr se vrací domů

21.09.2014

Chan – wook Park je bez debaty nejvýraznější jihokorejský režisér, který celosvětově proslul svou „trilogií pomsty" a dokázal vzbudit zájem o místní kinematografii i od filmových fanoušků, kteří do… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Korejský mstitel a další krvavá sága

Korejský mstitel a další krvavá sága

20.09.2012

Chan-wook Park se proslavil tzv. „trilogií o pomstě“, která zahrnuje dnes už kultovní kousky Sympathy for Mr. Vengeance, Sympathy for Lady Vengeance a Old Boy. Pak si natočil několik žánrových… (více)

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Reklama

Reklama