Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdá se, že Roger Brown má všechno, co si člověk může přát. Je nejúspěšnějším lovcem hlav (vyhledávačem talentů) v Norsku, za manželku má překrásnou galeristku a vlastní úchvatný dům. Zároveň si ale žije nad poměry a potají krade umělecká díla. Na slavnostním otevření galerie mu žena představí muže jménem Clas Greve. Nejen že je Greve ideálním kandidátem na pozici, o kterou Roger usiluje, je i majitelem Rubensova Lovu na kance, jednoho z nejžádanějších obrazů v historii moderního umění. Roger vycítí příležitost stát se finančně nezávislým a začne plánovat svou vůbec největší krádež. Brzy ovšem narazí na problém a tentokrát to nejsou peníze, které by ho mohly poslat ke dnu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (999)

subic 

všechny recenze uživatele

Pár uhlazených evropských fešáků v oblecích, trochu sirové akce a krví se také nešetří. Celkem slušná podívaná na nedělní odpoledne. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Vysoce nadprůměrnej kousek z dílny skandinávské kinematografie.. Ostatně jako vždy že jo... Opravdu napínavá podívaná u který jsem se i zasmál.. Skvělá zápletka, výbornej hlavní hrdina.. Nemám co vytknout... ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Měl jsem (a asi nebudu jediný) výhodu v tom, že jsem četl knihu, která mě absolutně pohltila a zhltl jsem jí za tři dny. Film jede na stejné lodi jako kniha, ale přijde mi, že v něčem je trochu nedotažený a byl jsem rád, že jsem knihu četl. Nejvíc na nic bylo to, že některé věci, které čtenář třeba odhalil až ke konci, nebo prvky, které dělali napínavé scény, tak ve filmu je vše odhaleno hned a divák není ani trochu překvapen. Je to škoda, takže musím dát pár záporných bodů, jinak to je ale skvělý thriller, s chvílemi akčními scénami a zběsilé tempo dělá z filmu jeden z nejlepších thrillerů na filmovém plátně. 85% ()

G3orgig 

všechny recenze uživatele

Typická, nadprůměrná severská detektivka, ze které je až příliš znát, že scénář byl vytvořen podle knihy. Děj je celkem nepředvídatelný a zajímavý, ale k celkové zábavnosti tam přeci jen chybělo něco navíc. Stejně tak v případě závěru, kde do sebe sice všechno zapadlo celkem hezky, ale spadnutí brady u něj v mém případě rozhodně nenastalo. Uvažoval jsem i o 4 hvězdách, ale už teď vím, že do měsíce zcela zapomenu o čem to vlastně bylo, což možná vypovídá něco o mé paměti, ale též o filmu samotném... ()

iN 

všechny recenze uživatele

Četl jsem knihu (sama o sobě skvělá!), takže pro mě osobně se jí film jen těžko vyrovnává - především mě vadil herec Aksel Hennie, na kterého se role Rogera Browna nehodí. Také nebylo úplně vysvětleno, proč Clas Greve tolik pase po hlavním hrdinovi, všechno bylo jakoby zrychlené. Ale jinak OK, obstojný béčkový film na deštivý večer :-) ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

Veľmi svieža škandinávska záležitosť. Dobre nastavené tempo a vcelku nepredvídateľný vývoj udalostí zachránia aj nejednu nelogickú kudrlinku v scenári. Rozhodne som teda nečakal tak špinavú jazdu (ukrývanie v latríne, gore po autonehode), akú Morten Tyldum naservíroval. 8/10 ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

Měla-li to být parodie na krimi, je mi líto, že jsem marnila čas. Téměř nic mi tam nedávalo smysl, nelíbila se mi překombinovaná zápletka, ani změna charakteru Rogera. Přestřelky a rvačky mě nebavily a když došlo na epilog, kde se diváku polopaticky vysvětluje to, co je každému zřejmé, chtělo se mi jít ještě o stupeň níž. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Originální, svěží jízda - konečně zase film, u kterého jsem netušil, kam dál by se mohl vyvíjet, a bavilo mě to sledovat. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Neskutečně blbej film. Začátek odsejpa jako pomerne klasicke thriller a jde to. Ale s ubihajicim casem, kdy se z toho stane fraska, logika zacne dostavat za usi az nakonec tomu pointa dodá poslední ránu. Uplne zbytecna vec. A to jsem milovnikem seveřanů. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Film podle knižní předlohy Jo Nesba, kterého já osobně jako thrillerový čtenář nemusím, protože jsou na mě jeho knihy moc pomalé a utahané. Lovci hlav jsou ale výjimkou, protože se nejedná o sérii s Robertem Hunterem, která je tam profláklá.. Ale ani tady za mě kniha ne. Oproti tomu film ano! Tak jak tvůrci dokázali totálně sprznit Sněhuláka, tak u Lovců hlav se jim povedlo tohle dílo vyšvihnout nahoru. Je to akční, napínavé, nechybí drsné scény, černý humor a skvělé obsazení. Je to precizní film, u kterého rozhodně nebudete litovat, že jste si ho pustili. A i když se jedná už o 9 let starou záležitost, drží si prostě kvalitu. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Väčšinu filmu som nevedela o co ide. Pozrela som to kvôli Nikolajovi a ten bol skvelý, len nemá až toľko času  na plátne.  Dobre scény boli keď po ňom išiel a chcel ho zabiť. Na konci je par twistov. ()

Gortyna 

všechny recenze uživatele

Kdybych chtěl někomu vysvětlit, co to je surrealismus, popsal bych mu následující scénu: Personalista obalený hovny prchá na traktoru s napíchnutou dogou před uchazečem o zaměstnání. Morbidnost je samozřejmě nadsázka. A jedinečný černý humor: Parťák nechce dělat na kšeftu za 60 miliónů, když má přece na víkend zaplacenou ruskou prostitutku.První záběr této dámy s parťákem, to je pozdrav do záhrobí komisaři Clouseau a jeho vítání po příchodu domů věrným sluhou Kato. A Rubens v kadibudce. Spousta invence od scénáristy i režiséra. Asi naštěstí to nemůžu porovnat s předlohou. ()

reno.d 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačný aspirant na film roku!!!!Severská kinematografie opět potvrdila,že má hodně,hodně navrch před ostatními!!!Super,super zážitek!!! 90%! ()

EggO 

všechny recenze uživatele

Vubec jsem nevedel co od tohohle filmu mam cekat. Dlouho jsem cekal na nejakou zapletku, ktera prisla tam kde jsem to necekal. Zabudovat do filmu cerny humor byl opravdu perfektni napad. Jedine co jsem nechapal byl ten pad automobilu, to by neprezil podle me nikdo, sice je pravda ze mel vedle sebe 2 velke airbagy, ale i tak.. Ten film jsem si zamiloval! Uzasne! ()

Související novinky

Jamie Lannister a kalifornské gangy

Jamie Lannister a kalifornské gangy

26.04.2015

Nikolaj Coster-Waldau potřebuje dobré role a potřebuje je hned. Jeho incestní hrdina ze Hry o trůny je čím dál tím sympatičtější, takže ho možná brzy potká nějaká další tragédie (tip knih neznalého… (více)

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

Scorsese předává Nesbøva Sněhuláka

01.05.2014

Tři roky staří Lovci hlav, kteří byli adaptací stejnojmenného románu Joa Nesba, konečně dostanou „bratříčka". Kolem další knihy slavného norského spisovatele, ponuré detektivky Sněhulák, dlouho… (více)

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

Rockův Herkules verbuje krvelačnou družinu

23.02.2013

Dwayne Johnson nedávno tvrdil, že jako dítě měl rád italské „sword and sandals“ eposy s kulturistou Stevem Reevesem a snil o tom, že si jednou taktéž zahraje Herkula (nebo Hérakla, chcete-li).… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama