Reklama

Reklama

Hasič Jeremy Coleman se se svým otcem stal svědkem brutální vraždy a sám jen tak tak vyvázl živý. Jakožto svědek proti vládci podsvětí Haganovi je umístěn do programu ochrany svědků pod dozor amerických maršálů. Když je však ohrožena i jeho nová identita, je Jeremy nucen podniknout neočekávanou akci, aby získal zpět svůj život a zachránil životy svých nejbližších. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (168)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Akčních filmů se natáčí každý rok dost, teď ještě možná o něco víc, protože "Expendables" se postarali o to, aby se žánr znovu obrodil. Jenže jejich síla je především v tom, že dávají dohromady skvělé akční herce, dokáží oprášit jejich kariéru a dokázat, že stará garda na to pořád má. "Fire With Fire" chce být jenom akčním filmem, který nic zásadně nového nepřináší, Bruce Willis zde má minimum prostoru, i když zase hraje postavu "důležitou". Je to škoda, že se takoví herci nevyužívají k lepším scénám, ale nedá se nic dělat. On si to chlapec vynahradí v dalším dílu ze série "Smrtonosná past". "Fire With Fire" je filmem o tom, jak se hrdinný hasič dostane do problémů s mafiány a musí svůj život vměstnat do programu ochrany svědků. Věci se ale nakonec trochu změní a on se vydává na cestu výkonu spravedlnosti vlastní rukou. Vlastně to ani moc nedává smysl, protože jestli je chce všechny zabít jenom proto, že mu málem sejmuli holku, to je sice hezké, ale nebyl to vztah, který by měl nějako hloubku nebo délku. Navíc ona ani neumřela, ale pěkně na něj čeká. Po příběhové stránce mám pocit, že scénárista dostal po polovině scénáře infarkt a oni pak prostě improvizovali. Akční scény nejsou nijak epické, film je i v tomhle smyslu docela malý. To, že se tam Bruce objeví v jedné dobré scéně, ještě neznamená, že chce člověk takový film sledovat hodinu a půl. Zajímaví herci, kteří nemají co nabídnout. Tohle je vážně smutné. Podobné filmy zabíjí žánr a vlastně i kinematografii. Neměli by se dostávat do kin, ale rovnou na video, nejlépe na VHS, aby se k tomu moc lidí nedostalo. Pravdou je, že tohle je problém mnoha filmů, nejen tohoto jednoho. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/tobruk-valcik-s-basirem-2-dny-v-new.html ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Odlesk v Bruceových očích dává vzpomenout na všechny ty policajty, co kdy odehrál a stává se tak jediným světlým momentem v této pohádce plné šťestí, náhod a blbostí... Doplněno o bezduché zpomalené scény, které vévodí onanická sprchová scéna, plná bolesti a vzpomínek... Je to neskutečně naivní, s nahodně pospojovanými dialogy a celkově blbým uchopením a logikou příběhu, plné nesmyslů a dějových anti-zvratů... Ti zlý "hitlerčíci" jsou také příliš šablonovití než aby naháněli strach a hrůzu, o hlavním hrdinovi toho také moc nejde napsat, je to totiž nikdo... Podle trošku reálných parametrů by ho dostali tak za půl hodky... ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

No ty bláho jako hasič zabiják? Ne. Herci nejsou špatní, a jednotlivé části jsou v pořádku, ovšem pohromadě je to naprosto bezkrevné a šedivé. Akce zvláštní, a scénář se snaží dramatizovat občana co vezme pomstu do vlastních rukou, a on je to požárník,pravej americkej hrdina, jéé. Některé dialogy jsou tak rádoby osmdesátkové, že jsou směšné. Atmosféra není. Podprůměrné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TVOJE NOVÁ IDENTITA SE UŽ ZAŘIZUJE. AŽ TO BUDE, VEZMEME TĚ PRYČ Z NEW ORLEANS. BYL JSI VYMAZÁN. NEEXISTUJEŠ. JSI PŘÍZRAK. ALE BUDEŠ V BEZPEČÍ.....“ /// Jeremy stojí před rozhodnutím – má bejt srab nebo žít s vědomím, že si ho jednoho dne najdou? Možná i proto, že má v záloze Bruce W. (s pivem v ledničce, předplacenou ESPN, 9 mm Berettou, taky Ruger Security Six 357 Magnum a brokovnici Remington 86), je jeho volba jasná! (Škoda, že čurák – stejně jako já – jsem teda taky čurák – neví, že v tomhle filmu jde hlavně vo kecy!). Mohl by to bejt hezkej příběh plnej hrdinskejch činů, byť podle nejprachsprostějšího a nejpředvídatelnějšího scénáře – včetně výpadku mozku (asi mýho, o čemž svědčí prudká inteligence všech ostatních), kdyby tady nebylo tolik srdceryvných hovorů ,,H“ a scény, ve kterých zrovna nikdo nechcípá nenudily k smrti. Dialogy vyplodil někdo, jenž si nemá s kým pokecat a nechápu, proč to mám vodsrat zrovna já. Místo akce kecy, kecy, kecy, kecy, nehořlavá baba a dement s fixou nakresleným hákrklajzem na prsou (čuráci, víc emocí je i v tom filmu vo tý ženský s nakreslenou hvězdou na čele! Tady ze sebe dostávám jedině smích a tik, z pohledu na čas, kterej zbejvá do konce!). Já su hold víc Divoch než hasič (no to určitě…včera stará povídala...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu se pomstít. Musím se stát hasičem? 2.) Zjistím, že hrát nácka dneska může kdejakej debil (stejně jako psát dialogy k akčnímu filmu). 3.) Thx za titule ,,Sagittario“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Česká republika je úžasná země. Zatímco v USA se musí náckové střílet, v čechách se dobrovolně uchlastají. Pěkně natočený film se sympatickými herci, který svižně odsýpá, nic zbytečně neřeší a nezdráhá se ani slušně brutálních scén. Před nějakými 15 lety by šel podobný snímek do kina, dneska si ho člověk musí užít na videu. Jediné připomínky si zaslouží scénář, který věci hlavnímu hrdinovi možná příliš ulehčuje a bývalý hasič tak sejme árijské bratrstvo relativně bez problémů. Celkově si ovšem divák nemůže na moc věcí stěžovat a kdyby takhle vypadaly všechny filmy, co chodí na dvd, nebylo by co řešit. 70% ()

Galerie (141)

Zajímavosti (3)

  • Po filmu Sin City - město hříchu (2005) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Bruce Willis a Rosario Dawson. Herci Josh Duhamel a James Lesure si spolu zahráli hlavní role už v seriálu Las Vegas: Kasino (od r. 2003), kde rovněž hráli kolegy v zaměstnání. Josh Duhamel a Kevin Dunn si spolu zahráli také ve všech dílech série Transformers. (mzss1)
  • Film je věnován herci Justinu Holecekovi, který zemřel v roce 2009. (Terva)
  • Napriek tomu, že sa väčšina filmu odohráva v Kalifornii, tak celé natáčanie prebiehalo v meste New Orleans v Louisiane. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama