Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojčata Seth a Jonah jsou obdařeni schopností telepatie, kterou neváhají použít ke zlovolné manipulaci se svým okolím. Poté, co ji využijí k likvidaci svých spolužáků a stanou se tak podezřelými z jejich vražd, začne se jim jejich schopnost vymykat kontrole a nakonec je poštve i proti sobě. (Caminzind)

Recenze (59)

verbal 

všechny recenze uživatele

I z rozkokošných dvojčátek mohou vyrůst dva odpudiví, pošahaní zmrdi, libující si v telepatických experimentech na lidech. Pohodová, vraždící idylka však dostane povážlivou trhlinu, když jeden miláček ucítí rybinu a druhý docela těžce nese, že by měl bráška smočit jako první. A tak se vše zvrhne v docela originální, nápaditou mozkovanou a nebýt příležitostných pyromanských vizí pana Jonese, skoro vůbec bych se nenudil! Zvláštní uznání patří castingu. Najít mezi všemi těmi krásnými, mladými lidmi už jednoho slizkého potrata do hlavní role musí být nadlidský úkol a tihle našli rovnou naklonovaný páreček, natolik ohavný, že jej snad rodiče museli do první klapky ukrývat někde ve sklepě před kontumací Americkým veterinárním institutem. Bravo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Sice to není nic extra, ale kvalita ostatních filmů letošního horrorfestu mě už tak otupila, že přivřu obě oči a odevzdaně ukážu mírný palec nahoru. Závěrěčné rozuzlení mě dokonce příjemně překvapilo, protože jsem ho nečekal. A asi jsem nic podobného ani nikdy neviděl. Dějová linka s detektivem, která si pro sebe urvala víc než polovinu stopáže, je ovšem velkej fail. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MNOHO LIDÍ TVRDÍ, ŽE DVOJČATA JSOU ZVLÁŠTNĚ PROPOJENÍ“..... /// Když řeknete fór (o holce, která roztahuje vagínu) a místo toho, aby se všichni smáli divně čuměj (za vás) – je něco špatně. Buď se z vás stal ,,trapák“, nebo jste součástí nějakýho projektu. Ve městě se začnou hromadit sebevražedný mrtvoly a proto se můžete uklidnit - nejste v tom sami. PROJEKT dvojčat s kamerou nabírá na obrátkách.... a detektiv Lampkin hledá smysl posledních událostí. Bohužel má svýho nočního ,,bubáka“ a tak to ti 2 to maj jednodušší. ... Začalo to zajímavě, ale po předehře přichází rozladění. Bratry nerozděluje smrt (ta je spíš sbližuje), ale ta druhá ženská – ženská! PROJEKT JE OHROŽEN! Není to zábavný, ani lekavý, ani strašidelný. V OČÍCH BOHA JSME VŠICHNI VYJÍMEČNÍ! Zajímavej námět, ale otřepaný provedení s několika zajímavými okamžiky na konci. Lidi se tu ovšem nechovaj (dobrovolně) dementně, nemelou nesmysly – což na 3* spolehlivě stačí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám v sobě Guinejskýho červa. 2.) Čekám dvojčata. 3.) Tak trochu se hrabu v telepatii. 4.) Thx za titule Babüzna. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně po těch béčkových sračkách dobrý horror a z celého Horrorfestu After Dark, ten nejlepší. Skvělé herecké výkony, napětí, sympatické herecké obsazení. Sice mne trošku zklamal konec, ale jinak jsem se 90 minut bavil. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z tých lepších hororov tohtoročného horrorfestu, o dvoch bratoch - dvojčatách, ktorí vraždia pomocou telepatie. Námet sa mi zdal celkom zaujímavý, ale najviac by som pochválil herecký výkon charizmatických bratov, lepších hercov ani nemohli vybrať. Vrážd však bolo málo a neboli nijak výnimočné. Prílišná pozornosť sa venovala detektívovi, ktorému bolo jasné, že sú vinní, ale nemohol im nič dokázať. Tam boli dosť zdĺhavé scény vypočúvania, a flashbacky týkajúce sa jeho mŕtvej manželky boli podľa mňa úplne zbytočné. Záver nepokazili, dokonca nás čaká jedno maličké prekvapenie. Na jedno pozretie fajn. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

V rámci filmů, které se prohnaly After Darkem určitě to nejlepší. Ústřední bratrské duo je dostatečně creepy a jeho vylomeniny relativně originální. Děj je v zásadě hodně primitivní, ale jeho provedení tenhle fakt poměrně dobře maskuje a jako bonus tu máme několik hezkých rodinných scének. Fajn kousek. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Táhnoucí se nuda, které by určitě prospěly střihačské nůžky a nápaditější vraždy. Za největší kámen úrazu považuju detektivní vložku, co tu má bohužel největší prostor, a tak se tu skoro celá půlka filmu jenom kecá a vyslýchá, než se černošský policajt (samozřejmě nám k němu nechybí povinné flashbacky do jeho minulosti) dopídí toho, kdo je skutečným vrahem. Jenže to ví divák po celou dobu, a sleduje tak podivné chování obou dvojčat s telepatickými schopnostmi docela bez zájmu. Abych pořád jenom nehanil: dvojčata byla obsazená dost slušně a na závěr se dočkáme i jednoho zajímavýho twistu, ale celek sám o sobě docela bída, takže za 30%. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Nebudem rozoberať kolísavú úroveň AfterD , pretože neexistuje séria , ktorá by nemala v batohu " slabší článok " ( je 1no , aké médium ). Nebudem tiež rozpisovať neoriginálny telekinetický scenár. 1iné , čo ma odchytilo , boli Edmund / Gary , ktorých spoľahlivo z2kovala farba očí a ostatné slušne spracovali vizážisti. Obligátne finále nezaskočilo ( prečo by aj malo ). Výtka k tomu fire infernu , ale ak máš voľnú 90minútovku , ktorú potrebuješ zavraždiť - tak smelo do toho. K dispozícii je kopec silnejších zívačiek. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Seconds Apart přináší originální námět ve slušném zpracování. Twins Gary a Edmund Entinovi jsou fešní chlapci a role jim sedly jako ušité na míru. Seth a Jonah jsou dvojčata obdařená schopností telepatie. A hoši místo, aby raději šli vyhledat dobrotu, ochotu a vlídné slovo do Xavierovy školy pro nadanou mládež, rozhodnou se provádět na svém okolí telepatické SAW. Většina scén je opravdu mazec, zvláště chůva a její "Glass Breakfast." Snímek rychle uteče a v závěru nás čeká docela překvapivá pointa. Nenáročná hororová jednohubka. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Slušně natočeno, fajn příběh, dobrej nápad, příjemná stopáž a sem tam to napne, ale trpí to absencí aspoň jedný sympatický postavy. Jedinej klaďák - detektiv s traumatem (ohohó!) mě sral ze všech nejvíc, to už radši ty dva pošuky, prosím. Milostnej objekt jednoho z nich mi lezl na nervy mluvou á la pětiletý dítě skřížený s chipmunkem. Je to takovej ten horor na jedno zhlédnutí, co neurazí a litovat času asi nebudete. Ale nečekat zázraky. (Ostatně to bude od tohohle asi čekat málokdo...) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdvojená Carrie v chlapeckém vydání. Jak se zdá, s telepatií a schopnostmi vytvářet iluze se člověk jen tak nerodí, byť by se jednalo o dvojčata. Mysteriózní a lehce surrealistický snímek o Sethovi a Jonahovi, mezi něž se vetře, jak biblické, Eva. A zatímco se vyšetřující detektiv topí ve svých vzpomínkách proměněných v noční můry, bratři se snaží udělat vše pro to, aby neodhalil jejich projekt. Úvodní ruská ruleta má šmrnc, pravda, pak už dojde jen na podříznutí a pojídání střepů, mně se ale líbily atmosféra, hudba a celkový vizuál. A konec byl fajn. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nic co by mě zaujalo až na pár scén, které byli snesitelné. Závěr mě také nijak neuchvátil, tudíž špatné od začátku až do konce. Ještě, že Seconds Apart zachránilo pár scén, jinak bych šel hluboko do odpadu... 2/10 = 25% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

V tovmto filme mali snádˇ všetci ksichty z vosku, alebo čo. V každom prípade som si spomenul na knižky, ktoré som čítaval za komančov po nociach a bol som z jednotlivých poviedok polepený až za ušami. Volali sa Strašidlá najstrašnejšie, Strašidlá na dobrú noc a ešte bola nejaká tretia, ale na názov si už nespomeniem. No a v jednej z nich bola práve jedna takáto poviedka, akurát že to neboli dvojičky, ale iba jeden zmrdík a bola desať razy hroznejšia, ako toto , ale dalo sa to i tak, takže tie tri hviezdičky sú v poho myslím. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamání, těžkej fail. Čekal jsem nápaditou, brutální podívanou, ale ve skutečnosti je to nudná blbost. 2* hvězdičky za ruskou ruletu + celkem pěkná pipina. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lituju, že nemám dvojče a na stranu druhou se začínám bát svých dětí , ale třeba to u trojčat není tak rozšířené.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a netradičně natočený mysteriózní thriller,který absolutně nejede ve vyšlapaném stylu a jde si svou,těžší cestou.Přesto že film je evidetně levnější a nezávislejší,dokázal mě svým snovým pojetím řádně zaujmout a donutil mě po dlouhé době opravdu zapojit mozek a přemýšlet,co se to safra na tom plátně zase děje.Vše ve filmu je divné,temné,bez barev,už jen ta katolická škola je originální nápad a vůbec lokace ve kterých se film odehrává je příjemným zpestřením od všech těch moderně pojatých hororů či thrillerů ze středních škol.Nedivim se lidem,že si k tomuto filmu hledají cestu jen těžko,vyprávění je hodně pomalé a neustále skáče ze snů do reality a chvilkama ani sám divák neví,co je pravda a co je v hlavě pološílených dvojčat.Škoda že film nezodpoví víc otázek,např. o výzkumu dvojčat a příběhu všetečného detektíva a ve finále to má i nevýrazný konec,který bych teda sakra udělal jinak,ale od malých produkcí nejde čekat zázraky a když to celý shrnu,bavil sem se hodně a přes několik výtek a tudy možná vede cesta k mé věčné filmové nespokojenosti,protože od těchto menších filmů se toho tolik nečeká,mají čím překvapit a dá se z nich lecos zajímavého pochytit do mých prací.No prostě slušný,malý mystery film,který lehce nadhodnotím a jako bonus si přičtěte mega sexy Samanthu Droke jsem na 70% ;) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Výjimečně souhlasím s uživatelem LIVINGDEAD. Tohle je prostě horor, který si zaslouží alespoň 60% hodnocení. Mě to taky bavilo, natočeno to bylo solidně, co mě však dostalo - byl jeden ultrakrutý hororový moment, který jsem doteď ještě nikde neviděl, a to už mám za sebou pěknou řádku brutálních hororů. Přesto nečekejte exploitation, jde spíš o kriminální thriller s hororovými prvky. A abych jen nechválil. Vadilo mi časté měnění filtrů na kameře, vadil mi trošku obyčejný scénář a postrádal jsem trochu drtivější atmosféru. Přesto rozhodně nadprůměrná podívaná, která si ode mne odnese 4 hvězdičky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Solidní nápad i zpracování. Navíc mě zase po delší době překvapil závěr, což jsem považoval takřka za nemožné. Bohužel je to příšerně zahrané. teď narážim především na dvojčata, která byla všechno, jenom ne děsivá. A vedlejší postavy jim zdatně šlapaly na paty. Škoda. Ale s tímhle tématem se dá pracovat, tak se toho třeba někdy v budoucnu chopí někdo z hororových klasiků. 50% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Nejdriv bych chtela zminit vyber hercu do hlavnich roli - tech dvojcat. Uzasny charismaticky typy, kteri se do filmu skvele hodily. Fajn je i atmosfera a napad se slozitejsim vztahem sourozencu-dvojcat. Celkove je ale film podle meho nazoru dost nedoladeny (vyzkum, lepsi uchopeni detektivovych zazitku). Nekteri mali kluci jsou fakt spratci a muzu rict, ze bych rozhodne nechtela delat chuvu temhle dvema ptackum :) ()

Reklama

Reklama