Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominik je normální kluk. Má mnoho přátel, tu nejvíce sexy holku na škole, bohaté rodiče a dostatek finančních prostředků na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní. Začíná se stranit okolí, všechen svůj čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku. Chycen do pasti utkané z jeho vlastních emocí, se Dominik zaplétá do sítě intrik a postupně ztrácí to, čeho si nejvíce vážil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Milí rodičové, pokud nechcete, aby se z vašeho dítka stal přiteplený emař, tak se mu proboha věnujte, serte na kariéru a už vůbec nepošukávejte s někým jiným! Jo, jo... sice jsem si odnesl dost povrchní poselství, ale vyčítat mi to nikdo nemůže, protože přesně takhle povrchní je celý film. Sala samobójców se snaží vyjádřit k mnoha nešvarům soudobé společnosti, ale by to všechno stihl, snižuje se ke stereotypům a samoúčelné hře na efekt (ta ve všech směrech příjemná a oku lahodící "virtuální realita" má slova jen podtrhuje). Hlavní hrdina tak zákonitě musí mít ty nejhorší rodiče na světě (tzn. že na něj nemají moc čas :-) a ve spletitých sítích internetu narazit na tu nejmanipulovatelnější vymletou krávu. Tedy takovou hromadu klišé, jsem fakt nečekal. Nejhorší přitom na snímku je, že prostě a jednoduše totálně nebaví. Technická stránka a herci jsou OK (za to ta 1,49*), ale subjektivně to trvá tak 2x déle než ve skutečnosti a opravdu jsem měl problém, dokoukat to do konce. JFL to vystihl hodně dobře. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Zaujímavá dráma, ktorá vytvára vážnejšiu atmosféru, akú by som čakal, ale nepôsobí najlepším dojmom. Scenáristicky trošku nedomyslené, herci zaujmú, hudba takisto, vizuálne efekty špičkové, dramatická línia filmu dobrá, niekedy to ale zachádza do zbytočných extrémov. Škoda dlžky filmu, mohlo to byť o trochu kratšie a nebrané to celé až takom v príliš vážnom duchu, raz som tento film videl a to pozretie stačilo. Ale nato, že je to Poľská produkcia ma to prekvapilo, najmä tie vizuálne efekty, tie sú fakt úžasné, celkovo hodnotím nadpriemerne. ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

[MFF Cinematik 2011, Piešťany] Emo subkultúra inkasuje poriadne nechcenú facku po ktorej sú priaznivci Tokio Hotel nútení si uvedomiť, že byť z ničoho nič homosexuál automaticky znamená hanbiť sa, utiahnuť sa, sebapoškoďovať sa, teda v praxi nadobro stratiť hlavu, zavrieť sa na 2 roky do izby, tam hystericky jačať/bucháť si hlavu o stenu, prepadať do paranormálnych stavov a útechu dosahovať pri chorej internetizácií v útrobách "Second Life" virtuality. Len tak pomimo to o "emákoch" až tak úplne nie je, keďže nám tu vystupujú tiež (až alarmujúco) neukáznení rodičia, ktorých priority tvorí kariérny rast, snobské večierky, zamlčované zálety a teda zvolení priesečník zlej výchovy s "poruchou psychiky" vyostrene upozorňuje "pozor vážení, toto sa može týkať kohokoľvek z nás." Vo výsledku je to však nevyvážená pózička obsahujúca efektné ozdôbky, dynamickú reprodukciu dvoch dej. línii, (okrem tej klubovej) uvreščanú "la resistance" hudbičku, hromadu ošemetných otázok a v skratke-všetko (narvané dokopy) a (vo výsledku vlastne) nič. Inými slovami mi "Sala samobójców" tu i tam pripadá ako taký riadne slabý+konfúzny odvar "Ben X" občasne využívajúci trapnosť z "Twilightu", samozrejme s ofinou nie do "kohúta", ale do čela... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Necelé dvě hodiny polštiny jako jazyka mnou nevídaného, za to ale poměrně úsměvného. Málokdo by to do našich sousedů řekl, ale povedlo se jim stvořit velmi výstřední dílo, které rozhodně neosloví široké spektrum diváků, jako to dokáže kdejaký americký film. Styl emo nikdy nepochopím a tuhle psychickou nevyrovnanost jde jen ztěží pochopit. Festivalový kousek jménem Místnost sebevrahů dokázal tenhle moderní problém přiblížit v té nejdrsnější, ovšem nejvěrnější podobě. Jen po mně zkrátka nechtějte, abych si Dominikův výlet do světa bez smyslu a rozumu někdy protrpěl znovu. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o klukovi jménem Dominik. Na první pohled se zdá úplně normální. Všechno se ovšem jednou zvrtne. Spolu s ostatními spolužáky popíjejí alkohol a provokují se navzájem, dokud nedojde na polibek dvou holek a potom Dominika s dalším klukem. Všechno to zaznamenávají na video a než se naděje, video je na facebooku. Později se objeví ještě další věci a všichni si z něj dělají srandu. Díky tomu nechce chodit do školy, upne se na internet, kde potká tajmenou růžovovlasou dívku Sylvii. Ta ho přivede do 'místnosti sebevrahů'. Je to místo plné mladých lidí s problémy, kteří už nechtějí žít. I když je to jenom chat, přes internet, je to jako závislost. Všechno se rázem změní, Dominik přichází o všechno co kdy měl, nepoznává sám sebe, nechodí do školy ani ven a je jasné že tohle nemůže skončit dobře. Tento film má děj, je realistický, procítěný a nemá happyend. Je to zase trochu jinak pojatý a určitě stojí za to se na to kouknout. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Když se Dominik (Jakub Gierszał) poprvé podívá do místnosti sebevrahů, lze si povšimnout různých hrobů. Jeden z nich uctívá památku frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu. (vyfuk)
  • Film získal na 19. ročníku Art Film Festu (Trenčianske Teplice, Trenčín) ocenenie Modrý anjel za najlepšiu réžiu. (rudeboy)
  • V hudobnom podklade filmu sa objavila aj skladba „Nothing To Lose“ od kanadskej kapely Billy Talent. (metal.storm)

Reklama

Reklama