Reklama

Reklama

Parker (Jason Statham) je zloděj, který chce vyloupit budovu, kde jsou uložené peníze v zábavním parku. Jeho tchán Hurley (Nick Nolte) mu tuto práci domluvil a doporučil mu další čtyři zloděje. Parker loupež vede a je převlečený za kněze. Když dostane znamení, jde do budovy, kde naráz s dalšími dvěma kumpány přepadne hlídanou místnost s penězi. Další jeho pomocník August Hardwicke zapálí stoh se slámou, aby odvedl pozornost. Kvůli ochrance, která ho zastavila, se ale nedostal k tomu správnému stohu a tak musel zapálit jiný, který se dostal až k nebezpečnému materiálu, který vybuchl a jeden člověk zemřel. Parker vybere peníze a utíká pryč. Po cestě je nabere do hasičského vozu poslední, pátý komplic Carlson. Parker chce rozdělit peníze, ale lupič Melander mu nabízí, aby dal svůj podíl na nový kšeft, který všem vynese dva miliony na hlavu. Parker odmítá a ostatní se rozhodnou ho zabít. Parker je postřelen a za jízdy vyskočí z auta. Melander říká, aby ho Hardwicke dodělal. Tomu se moc nechce, ale pak jde a vystřelí. Poté Parkera kopne dolů ze stráně. Parker ale žije a v příkopu ho najdou kolemjedoucí lidé. Ti ho odvezou do nemocnice, kde se Parker probere a dřív než přijede policie, zmizí převlečený za zdravotníka. Poté se jede převléct, sežene si zbraň a jede vykrást směnárnu, kde proplácejí šeky. Při tom postřelí jednoho člověka z ochranky do nohy, ale pak mu zavolá sanitku. Parker pak volá Hurleymu a říká, že má problém, vše mu vysvětlí a chce po něm klienta Melandra. Ten se jmenuje Dancinger a je to velký boss v Chicagu... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (379)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Statham si zde zakusí jak už dlouho ne, ale to je asi tak všechno. V tomhle případě strádá hlavně scénář, který je spichlý velmi ležérně a rozhodně neřeší nelogičnosti a místy silnou naivitu. Je to předvídatelné akční béčko, ale koho baví Jasonovo porcování nepřátel, tak jako mě, tak si to v rámci možností užije. Je to ale zbytečně dlouhé, koncepčně nevyvážené a chvílema jsem netušil, proč se děje zrovna to, co se děje a jak jsme k tomu došli. Tudíž ta struktura a stavění děje stojí celkem za starou belu. Druhá polovina s Jennifer je fajn, ale to zakomponování do příběhu je naprosto zbytečné. 2,5*. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Stathamovky mám rád a Parker patří k tomu typickému, čehož Jason Statham natočil a ještě natočí hodně. Tentokrát je mu k ruce Jennifer Lopez a společně tvoří celkem sympatické duo. Musím říct, že oproti někdejšímu Redemption je Parker mnohem lepší, protože Jason pořádně předvádí pořádnou akční řež, což v Redemption rozohdně nebylo...70% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

V mezích žánru docela dobrá záležitost. A to jsem si Parkera pustil s předpokladem, že to bude klasická stathamovská srajda, protože tenhle můj jmenovec vypadá spíš jako manekýn než jako drsňák. A hlavně mě děsila účast portorikánské divy Lopezové, která je v mém análu už nesmazatelně zapsaná jako "ta s tou pojištěnou prdelí". No ale v průběhu filmu jsem se přistihl, že mě to bez námitek docela baví a necelé dvě hoďky svižného a nápaditého děje mi utekly jako voda. Statham je samozřejmě jako obvykle gauner, samozřejmě charakterní a sympatický, samozřejmě že "těžko ho zabít" (ale není nezranitelný) a předvede několik dobrých gagů (ten nejhezčí je asi "bod zásobníkem"). Jennifer je pořád kočka, i když už jí (jejími slovy) "bude skoro čtyřicet" (ehm...) a po penězích a bohatých chlapech lačnou flundru zahrála slušně. A Nick Nolte... se ve filmu mihnul možná proto, že neměl ten den nic lepšího na práci. Jen mě trochu mrzelo, že nedostal víc prostoru můj uzenáčský oblíbenec Clifton Collins. No a taky se mi líbily floridské exteriéry, pár leteckých záběrů bylo hodně pohledných. Nenapadá mě nic víc, co bych k tomu napsal; solidní oddechovka na několik použití. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Natáčet další verzi Westlakeova příběhu po tak málo letech mi přijde naprosto zcestné a už při ohlášení natáčení a obsazení J.Lo sem nešetřil skepsí, což se mě vlastně naplno potvrdilo.Hackfordovi časy jsou prostě dávno pryč, i přesto že pár scén zvádnul řemeslně dobře.Začátek vypadal dost nadějně, akcí se nešetří a je dost brutální.Bohužel scénář je jedna patetická hláška za druhou a když tam Parker srdceryvně uklidňuje vyděšenýho hlídače, šli na mě mdloby.Nula hlášek, zapomeňte na lišáctví a grácii Gibsonova Portera.Když navíc přibude do příběhu totálně zbytečná dějová linka s Lopézovou, tak už ani ten Jason nemá tolik prostoru pro brutální likvidaci.Prostě další tupé a zbytečné béčko, ve kterém sice Statham válí jako vždycky, jenže sám ten scénáristickej bordel neutáhne a už mě pěkně sere, v jakejch se to objevu kokotinách, chtěl jsem dát jen 2*, ale za tu brutální bitku v hotelu jednu přidám a likvidace výtečného Chiklise byla takovou třešničkou na nakyslém dortíčku.Prostě rutinní béčko na vypnutí, které kdyby mělo stopáž o 35 minut kratší, mohlo být i zábavné.49%. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že mám opravdu rád Stathamovy oddechové akční jednohubky... Tohle se ale opravdu nepovedlo. Je to fakt pitomý film. Už začátek a prostředí, kde se odehrával, to jsem fakt valil oči. Celé to vypadalo jak nějaký díl z TV novely... potom se to vizuálně a celkově zlepšilo, ale táhlo se to od nikud nikam. Úplně zbytečné zakomponování Jennifer Lopez jako ztřeštěné pipky mi taky vůbec nesedělo. Akční scény vyloženě špatné!! Sestříhané, nenápadité, hloupé... Například střet Stathama s Danielem Bernhardthem (karate-taekwondo mistrem) mohl být vyloženě souboj "měsíce" a oba ranaři si ho mohli fakt užít. Bohužel si takhle užíval střihač, režisér a scénárista nevím jaké "dobroty" při natáčení, protože to je fakt tragédie... Úplný konec, těch pár hmatů a vypečená vychytávka se zásobníkem pistole, které Statham předvede už tak znuděného a znaveného diváka fakt neproberou... Jedna z těch slabších Stathamovek. /40%/ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • V jednej scéne realitná agentka (Jennifer Lopez) naráža na to, že Parker (Jason Statham) nie je z Ekvádoru, pretože má anglický prízvuk. Jason Statham sa naozaj narodil vo Veľkej Británii, konkrétne v Londýne. (Kefas21)
  • Parker (Jason Statham) nosí hodinky značky Richard Mille RM11 Felipe Massa a Rolex Submariner. (dyfur)

Související novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (více)

Reklama

Reklama