Reklama

Reklama

VOD (1)

Vesmírem se řítí obří asteroid, který už za tři týdny zničí život na Zemi. Lidé se snaží dohnat vše, co během dosavadního života zameškali. Pojišťovák Dodge hodlá využít zbývající čas k tomu, aby našel svou středoškolskou lásku. Osud mu však přivede do cesty mladou ženu ze sousedního bytu. Lidstvo se ocitá v bezvýchodné situaci, vesmírem se řítí obří asteroid, který se už za tři týdny střetne se Zemí. Přesné místo dopadu asteroidu vědci z bezpečnostních důvodů tají, jisté však je, že za pár týdnů zbude z naší planety pouze spáleniště. Lidé se chaoticky přesouvají z kontinentu na kontinent, snaží se dohnat to, co během svého dosavadního života nestihli, a dělají věci, které roky odkládali. Pouze pojišťovák Dodge se nikam nežene a dál žije svůj pochmurný život. Je osamělý, po zprávě o blížící se apokalypse ho jeho žena Linda opustila s milencem, jeho matka už nežije, děti nemá a svého otce viděl naposledy před pětadvaceti lety. Přátelé se mu snaží dohodit některou ze svých známých, jemu však připadá zbytečné budovat si tři týdny před koncem světa vztah. Ve vzpomínkách se vrací ke své dávné lásce Olivii. Přestože se po rozchodu s ní oženil s Lindou, Olivia navždy zůstala v jeho srdci. Jednoho večera, dvanáct dní před očekávaným koncem světa, se na Dodgeově terase objeví plačící žena ze sousedního bytu, Penny. Je nešťastná, protože nestihla poslední letadlo a už nikdy se neuvidí se svou rodinou, a navíc se právě rozešla s přítelem. Penny usne na Dodgeově gauči, a když se probudí, doprovodí ji Dodge do jejího bytu. Mezi dveřmi předává Penny Dodgeovi hromádku dopisů, které pošťák během uplynulých let omylem vhodil do její schránky. Penny se stále chystala, že donese Dodgovi jeho poštu, nikdy to ale neudělala. Mezi hromádkou dopisů najde Dodge psaní od Olivie. Píše, že je rozvedená, má malého synka, a že nikdy nepřestane litovat toho, že se s ním rozešla. Vzápětí Dodge zjistí, že se k jejich domu blíží rabující a demolující rozlícený dav. Spěchá do sousedního bytu varovat Penny, v jejím bytě však narazí na jejího bývalého přítele Owena. Musejí rychle zmizet, město se stalo životu nebezpečným místem. Penny má poblíž domu auto a pokud dostane Dodge z města, ten zařídí, aby se ještě před koncem světa setkala se svými rodiči a bratry. Penny nechá Owena napospas rozlícenému davu a ujíždí pryč, na předměstí jí ale dojde benzin. Dodge a Penny pokračují pěšky, cestou Dodge Penny vyčte, že mu zničila život tím, že mu zadržovala dopis do Olivie. Penny se cítí provinile a navrhne Dodgeovi, aby se společně vydali Olivii hledat... (TV Prima)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (255)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co bych dělal, kdyby do konce světa zbejvaly tři tejdny? Nevim. Ale nejspíš bych si zkusil zastřelit pár cikánů, vyhodil do vzduchu sídlo komunistů, poslal do prdele němčinářku ze střední a nechal se vykouřit od Lisy Ann. Ale rozhodně bych si neuvázal na krk kostnatou trhlou ochechuli a nevyrazil na vejlet plnej tupejch keců, fňukání a zbytečnejch zastávek.Tohle neni dobrý ani jako kulisa k žehlení. 10% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Počiatočná óda na civilizačný úpadok sa neskôr prepracuje k nostalgickej melodráme, aby nakoniec skončila originálnou katastrofickou romantikou. Divný žánrový mix, ktorý ale prekvapivo dobre funguje vo všetkých svojich rovinách a najlepšie, bez pochyby, v tej romantickej. Komédiu to nevidelo a niektorí zarytí romantici môžu ten záver považovať dokonca za happy end. A “Seeking a Friend for the End of the World" JE romantický film. Miestami trochu patetický, ale milý a úprimný. A keď raz príde koniec sveta, pustím si platňu s jeho soundtrackom. 85% "I want you be my last..." ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Uf, tak divná apokalyptická komedie, že je to až divné. Nebývale konvenční film, který je znásilněn ve jménu americky moralistního a pozitivního pohledu na svět. Ono je dobré srovnávat - v bodě, kdy se na Evropany na konci světa řítí planetka Melancholia, na Američany v tu samou chvíli padá romantický asteroid. Ale i Američané umějí konec světa ztvárnit mnohem lépe, když stavějí kryt... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A CO UDĚLÁŠ SE ZBYTKEM ŽIVOTY TY?“ … ,, TROCHU TOHO, TROCHU TAMTOHO....“ /// Poslední mise za záchranu lidstva selhala. Zbejvaj tři tejdny (pro statistiky – 21 dní). ŽIVOT NEMÁ ŽÁDNÝ SMYSL (teda jak pro koho…). Dodge by se mohl trápit, že umře sám (spolu se všema lidma), ale je to kreténskej suchar, dělající jen nezajímavý věci, mluví v nudnejch dialozích (monolozích) a neustále se tváří jako nudnej čurák (suchej. I když se směje). Námět o apokalypse, která upravila podmínky přitom pár minut vypadá dobře. Pak to ale upadá do nudný píčoviny s lidma, který měli bejt zřejmě milí, dialogy vtipný (? – nebo co, já fakt nevím!) a celej film mě má připravit na konec světa, kterej jsem si přál po celou jeho dobu. Že já čurák si to nenechal na 21. prosince. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu se zamyslet, co bych asi tak dělal, kdybych měl umřít s tebou, s tebou, s tebou…. i s tebou. I s tebou – ty malej hajzle, neschovávej se tam v zadu! 2.) Chtěl bych se unudit k smrti. 3.) Melancholicky jsem vykopal bungr a zapomněl na romantiku. 4.) Thx za titule ,,unchained“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by mohl být takovým alternativním pokračováním Armagedonu.. Prakticky začíná zprávou, že raketoplán vyslaný k obřímu meteoritu řítícímu se na naši planetu byl zasažen úlomky asteroidu a shořel... Veškeré naděje lidstva jsou ty tam a do konce světa zbývají tři týdny... A zde začíná ta komediálnější část filmu, lidi pálej mosty, říkají nevyřčené, řádí, kalí, sexují, prostě dělají vše co jim zákony, civilizace a společenské normy neumožňovaly... Některé dialogy byly opravdu vtipné, ale humor hledejte spíše v konverzační rovině. Od poloviny se z filmu stává road movie a přibývá romantiky. A jako romantické drama snímek také končí. Po prvopočátečním rozjezdu, kdy si říkáte sakra to bude dobrá prdka z konce světa najednou koukáte na závěrečné titulky a tak trochu si přiznáváte, že vás konec dostal a dojal. Snad za to mohl ten skvělý soundtrack ze šedesátejch, nebo Keira, kterou prostě můžu a nebo má Verbal zkrátka pravdu a já už jsem taky ,, tak trochu osamělý čtyřicátník s nadváhou '' - nevím. Prostě mi to sedlo. Velmi příjemně hrál i Steve Carell. Dávám 4 LP s Beach Boys. * * * * ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. června 2012 na filmovém festivalu v Los Angeles. (BMW12)
  • Hoci je film o dopade asteroidu na zem, vo filme nie je ani raz ukázaný, iba prostredníctvom narážky z filmového plagátu.
    (misterz)
  • Natáčení začalo v květnu 2011 v Los Angeles (Kalifornie). (Terva)

Reklama

Reklama