Reklama

Reklama

Obchod pro sebevrahy

  • Francie Le Magasin des suicides (více)
Trailer 2

Představte si město, kde se žije tak smutně, že lidé ztratili veškerou chuť k životu. Představte si město, kde prosperuje jediný obchod - ten, který prodává jedy, provazy a další sebevražedné pomůcky. Majiteli tohoto obchodu se právě narodilo dítě, které je ztělesněním životního optimismu. Rozklad rodinné živnosti pomalu začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

easaque 

všechny recenze uživatele

u tohoto filmu znám i knižní předlohu, tak můžu srovnávat. Výtvarná stránka je zajímavá a netradiční a zpestřují ji animace působící prostorovým dojmem. Ale k čemu by to bylo bez dobrého příběhu, že? Knížka se mi docela líbila pro svůj černý humor a sarkasmus a bohužel se do filmu dokázala přenést jen základní kostra a moc jsem se u něj nebavil. Nejen že se postavy chovali nevěrohodně k předloženému způsobu života, ale navíc to shodili předěláním na muzikál, a to já nemusím. Filmu musím ukázat "palec dolů" a víc než hvězdičku nakonec nedám. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Sluníčkově pozitivní závěr vše pokazil, vyvrcholil ve scéně, kdy duše sebezavražděných zpívají, jakou udělaly chybu, že udělaly to, co udělaly. Ach jo. Já si naopak myslím, že většina sebevrahů by svého činu nikdy nelitovala, ale to se holt tvůrcům nehodí do krámu. Přitom zezačátku film vypadal celkem zajímavě, i když chování oné rodinky působilo přehnaně, třeba ve scénách, kde trestala svého nejmladšího člena za každý náznak úsměvu. Je pravda, že ten kluk by zasloužil pětadvacet, ale ze zcela jiného důvodu. Co si budeme nalhávat, původní zaměření krámku bylo veskrze užitečné (zatímco palačinky lze najít na každém rohu, o jednu restauraci míň nebo víc, to je jedno). Neboť co je ušlechtilejšího než umožnit člověku odejít z tohoto světa důstojně, rychle a bezpečně a kdykoli on sám chce? No a né, ten malý smrad to musí za každou cenu kazit. No dobře, dejme tomu, jistým způsobem ho omlouvá jeho mládí a nezkušenost, ale rozhodně žádnou kladnou postavou nebyl. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Film o šťastné rodině, která vlastnila lékárnu a pomáhala lidem. Jednoho dne se rodičům narodil syn, který kvůli vážnému onemocnění nemohl žít naplno. Nebyl šťastný tak jako jeho rodiče a oba sourozenci. Trpěl depresemi a bohužel nakonec nemoci podlehl. Rodiče se zhroutili, sestra spáchala sebevraždu. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

V rámci možností originální animák, který má svůj styl a toho se drží celou nedlouhou stopáž. Moc se mi líbil humor, na který tvůrci vsadili a skvěle vyvážili hranici mezi černým a tím "běžným" humorem. Postavičky byly sympatické a neměl jsem s nimi žádný problém. Hudební čísla mi přišla tak akorát a ač muzikály rád nemám, tak tady mi to nějak extra nevadilo. Pohřební a morbidní tématika se mi taky hodně líbila, tudíž jsem se dost bavil. Je tak velká škoda, že když je ten film určený dospělým, nesnaží se o nic víc a malinko nepřitvrdí. Všechny zvraty dáme dohromady v podstatě v průběhu první čtvrthodiny, což opravdu mrzí, protože pak už nás nic nepřekvapí. Možná, že chvílemi se film začne nepříjemně opakovat, ale to se dá přežít. Celkově vzato příjemné překvapení, které ale mohlo být lepší a hlavně kontroverznější. Takhle je to hodně smířlivé. 70% ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek! Sebevražedné téma s takovou vášní se jen tak nevidí, to je opravdu něco pro mě! :D Nakonec se vše obrátí k dobrému a všichni jsou šťastni. Jak klasické. Ale musím uznat, že mě to opravdu bavilo, zřejmě také díky zajímavému zpracování a animacím a občasnému zpěvu. + Paříž má milovaná. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle světového bestselleru "Potřeby pro sebevrahy" Jeana Teulého. (Mamba)

Reklama

Reklama