Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 3

Recenze (292)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Takéto nadprirodzené duchárčiny mám rád. Hlavne ak sa jedná o animák. Laika ma veľmi príjemne prekvapila Gaimanovskom Coralinou a tešil som sa na niečo v podobnom duchu. Síce som niečo na ten štýl dostal, ale nespĺňalo to úplne moje predstavy. Norman stojí na dobrom nápade a prevedení. Skapína na postavách. Keby tam bol niekto kto je väčší rojko, väčší odvážlivec, alebo by mal skrátka okolo seba silnejšie osobnosti a nie len nositeľov určitých charakteristík, dodalo by to filmu potrebné čaro. Pritom paradoxne film je krásne urobený a sála z neho veľmi pôvabná divnosť. Neviem či za to môže úplne scenár, pretože prichádza z určitými vychytávkami a dramaturgicky nezakopáva. Skrátka je to dobré, len sa to malo trocha okoreniť, osoliť, prisladiť. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me hodne prijemny prekvapeni. Skvela a originalne vypadajici animace, ktera pripomina Burtona, sice ne nejak extra originalni, ale na animak rozhodne zajimavej pribeh a celkove naklon spis k hororu nez ke komedii. Sem tam se povede nejakej slusnej forek, obcas je to lehce strasidelnejsi a vetsinu casu dej svizne odsejpa a po celou dobu bavi. Lepsi 4*. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tieto filmečky od LAIKI mi začínajú chutiť viac, ako tie dnešné predražené CGI animáky, hlavne vďaka svojej ( relatívnej ) realistickosti. Tie postavičky majú viac života a na môj vek aj všeobecne viac zaberá takýto druh animácie ( hlavne kvôli mašinám vo svojom obore, akými boli Ray Harryhausen či Karel Zeman ). Do toho primiešané skvelé hlášky, odvážne scény ( teda na detský film ) a výborná atmosféra. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně není pro malé děti, spíš tak 11+. I mně to chvílemi nahánělo husí kůži, a to je co říct. Zejména ten konec má skoro až epický charakter. Hudba je naprosto geniální (doporučuju unreleased version of Aggie Fights). Být trochu profesionálnější animace asi bych přivřel oko a pálil maximem, takhle zůstanu u 4 hvězd, ale za to jednoznačně zasloužených!!! 80% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tím čo sa páčil tento film tak radšej nečítajte.Po prvých 20 minútach čistý odpad,potom mal par svetlých momentov tak som chcel dat 2*aspoň za neodbytnosť Normana a za snahu.Ale ten koniec,keď kopírovali Resident Evil konkrétne červenú kráľovnú,tak to bola fraška.No a čo keď sa to páčilo deťom,ale ja dávam hodnotenie a mňa to znechutilo a nie potešilo.Kreslená paródia na viacero hororov, totálne nezaujímavý film plný absurdít a z veľmi škaredými a nezaujímavými postavami.V top 10 mojich naj filmov mam Mŕtva nevesta Tima Burtona tak som čakal že to bude podobné,ale nedočkal som sa škoda. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Film byl vytvořen za použití první stop-motion animace využívající 3D tiskárny ke tvorbě tisícovek unikátních výrazů tváří. (Brousitch)
  • Tvůrci filmu v čele se scenáristou Chrisem Butlerem vydali podle filmu i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • Jedná se o první rodinný animovaný film, ve kterém se objevuje postava, o které je veřejně přiznáno, že je homosexuální. (PanTumnus)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama