Reklama

Reklama

Frankenweenie: Domácí mazlíček

  • USA Frankenweenie (více)
Trailer 2

Geniální tvůrce Tim Burton (Alenka v říši divů, Noční můra před Vánocemi) tentokrát představuje film Frankenweenie: Domácí mazlíček, který je dojemnou pohádkou o chlapci a jeho psovi. Poté, co Viktor nečekaně přijde o svého milovaného pejska Sparkyho, snaží se osvojit si vědecké dovednosti, aby svého mazlíčka opět oživil - ovšem s několika malými úpravami. Svoje podomácky sešité stvoření se nejprve snaží skrývat, ale když se Sparky jednou dostane ven, Viktorovi spolužáci, učitelé a celé město zjistí, jak příšerné mohou být následky jeho znovuzrození. (HBO GO)

(více)

Videa (54)

Trailer 2

Recenze (562)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Presne nejak takto som si to predstavovala. Že to bude temné, zábavné, trošku dojemné, trošku strašidelné a postavy budú každá iná napriek tomu vzhľadovo úžasná. Najviac sa mi páčila tá okatá s mačacími hovienkami, na nej sa proste nedalo nesmiať a zhrbený zubatý chlapec s prasacím nosom tiež pobavil. Vedela som, že tento animák s tak úžasnou animáciou ma nemôže sklamať. Tim Burton proste vie ako ma potešiť s animákmi. Bez rozmýšľania 5*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,S VIKTOREM NENÍ NIC ŠPATNÉHO. JEN MÁ SVŮJ SVĚT“..... /// Burton chce bejt tak temnej, že už se mu tam nevejde žádná barva. Budiž (i když miluju jeho pastelky!). Opět překračuje hranici mezi životem a smrtí, a já (ač nerad) zjišťuju, že je to vlastně nuda. Pro dospělýho určitě, páč, co z toho ještě neznám? A nejvíc mě sere, že tomu chybí i víc ftipu! Možná morbidněji založený děti (jako to moje) docení tuhle hru na Frankensteina, která začne bejt ,,živější“ až v závěrečný půlhoďce, když na scénu připlachtí, přiskáčou nebo dodupaj mutanti. Ovšem pak to asi zabalej i děcka, čekající legrácku typu Norman a duchové a zůstane jen tvrdý jádro, razící ideu, že i mrtvola může bejt hrdina. Ale Time, to my starší už dávno víme! Dávám 2*, páč ta třetí by byla jen za to ,,výtvarno“ a vod tebe já čekám víc! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Náš kocour (pes) začal srát hovna ve tvaru písmen. 2.) Zjistím, že mrtvej pejsek už není nejlepší dárek pro chlapečka mrtvýho, ale pro chlapečka vědecky založenýho. 3.) Thx za titule ,,reqiuem“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Temné stíny odpuštěny. Opět totiž nastupuje ten pravý Tim, jak ho máme rádi - se spoustou nápadů, hravým vizuálem a srdcem na dlani. I přes tu hromadu hlášek a vtipných scén musím ovšem už i já, Burtonův velký fanda, uznat, že v některých místech už je vykrádání sebe sama až moc do očí bijící. Jeho fanoušci však budou spokojeni stejně. ()

juta 

všechny recenze uživatele

V dnešní době není moc obvyklé udělat animák v černobílých barvách, to si může dovolit jen Tim Burton a projde mu to. Byl jsem zvědavý jestli tenhle remake, pokud by se to dalo tak nazvat, bude probíhat v podobném duchu jako ten z roku 1984 a co tam Tim přidá, aby to vydalo na celovečerní film. Ze začátku to tak bylo, ale od určité chvíle se děj musel zvrtnout a taky že se zvrtnul na celkem zajimavou zábavu, i když želvička byla trochu přehnaná, dalo se to ustát a ta temná atmosféra společně s holčičkou s vykulenýma očičkama mě dostala. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden kluk, který měl rád svého pejska, a tato láska byla vzájemná. A když pejska srazilo auto a on zemřel, jeho mladý páníček jej oživil za pomoci elektřiny. V podstatě velmi banální příběh na motivy příběhů o Frankensteinovi, který má ale takové zvláštní kouzlo, až mě to samotného překvapilo. Možná za to může ten roztomile animovaný pejsek, který je srdečný, roztomilý, mazlící, prostě má vše, co by měl správný pejsek mít. Byl takový opravdový, a přitom kreslený. A k tomuto vynikajícímu základu v podobě hlavního zvířecího hrdiny byl přimíchán i děj, který ani na okamžik nenudil. Prostě jsem musel hlavnímu hrdinovi a jeho pejskovi ve všem fandit, a když film skončil, bylo mi to opravdu hodně líto. Chtěl jsem přídavek, přál jsem si, ať je film ještě o něco delší. A to je neklamná známka kvalit, které v sobě tento film, alespoň pro mě osobně, skrývá. Nemohu jinak, než nadšeně udělit maximální hodnocení a pochválit Tima Burtona za skvělou práci. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Postavičky Burton modeloval postaru, tedy ručně bez počítačů, jen za pomoci mechanických pomůcek. (agass)
  • Jedná se již o čtrnáctý film Tima Burtona, k němuž složil hudbu Danny Elfman. Současně se v něm již podruhé setkávají Catherine O'Hara a Winona Ryder, které již s Timem Burtonem pracovali na filmu Beetlejuice (1988). Winona Rider s Timem Burtonem pak naposledy spolupracovala na filmu Střihoruký Edward (1990) o celých 22 let dříve. (R´Hell)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama