Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z našich vážných komedií, na které snad máme patent. Ústřední linií je příběh nevidomé dívky, která se šťastně i nešťastně zamiluje a okolo ní běží svět minipříběhů, ve kterém láska kvete v každém věku a bez rozdílu pohlaví, i když jí není vždy přáno. U hlavní linky jsem se moc nezasmál, což ovšem neberu jako handicap, a u těch vedlejších jsem se naopak usmíval dost, což je samozřejmě plus. Plusem jsou i herecké výkony a vedle osvědčených harcovníků tu vyniká Aneta Krejčíková. Vlastně jediné, co mi vadilo, byla ta antirasistická struna. Možná, že kdyby nám nebylo neustále podsouváno, jací strašní xenofobové jako národ jsme, díval bych se na ní jinak, ale takhle mi to docela lezlo na nervy. Láska je láska ovšem i tak zůstává vynikajícím filmem. 85% ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Film, který zcela vyhovuje současnému stereotypnímu divákovi, prahnoucímu po povrchní zábavě a (ne)umění. Cieslar nejspíš sám neví, čím chce příběh být, zda veselým, romantickým nebo vážným a tak raději střídá všechny tři polohy. Pro jistotu. Slepá dívka (Krejčíková), její homosexuální kamarád (Vančura), romský nápadník (Cymorek), dědeček (Nárožný) s dávnou láskou (Balzerová), která se mezitím stala nejstarší dealerkou marihuany v Čechách, uzurpátorská manažerka (Stašová) a její stoický manžel, milující fotbal (Vetchý). Jedna karikatura vedle druhé. Kam se poděla ta realita, vážení? ()

Reklama

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Aaaa, cervena knihovna. Nastesti jsem byla na tu limonadu zrovna spravne naladena, takze me to naramne bavilo. Zdarily pokus namontovat k lovestory i otazky slepoty, homosexuality, narodnostnich mensin, pristehovalectvi, obavanych chorob a uzivani omamnych latek. Navic s notnou davkou vtipu. Vsichni herci byli vytecni, hlavne ma milovana Stasova, ktera utvorila s Vetchym nezapomenutelnou dvojici. I mladi to zvladli slusne, ackoli vydavat Macieje za Cikana bylo trochu moc a zpev by mel jeste pilovat. Vsechno dobre dopadlo a kodrcani se do Modranskeho biografu ani trochu nelituju. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příjemně se koukalo na to, jak láska dokáže udělat různý uzlíky v životě každého z nás a nemusí se jednat o vztahovou lásku, ale i mateřesku a nebo dokonce i psí a nebo i o lásku k fotbalu, že Ondřeji ? Když si tedy odmyslím, že Ondra si udělal z dalšího filmu propagaci jednoho zoufalýho klubu z Letný, nemám příliš co vyčíst. Film umí pracovat s pozitvní náladou i romantikou, má kvalitní dialogy a velmi sympatický herecký obsazení. Petra Narožnýho s Ondřejem mám moc rád, jedne umí skvěle načasovat vtip a druhý se svým emotivním herectvím dokáže v roli jednodušího chlapíka vždy zaperlit. Nejpříjemnější překvapení pro mě byla Anetka, její herecký výkon byl opravdu velmi reálný a byla z něj cítit příprava na roli, čehož si velmi cením. Film není vysloveně postaven na jednom typu typu žánru, hezky se tam všechno prolíná, aby co nejvíc připomínal život. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak je to především komedie, šmrncnutá romantikou a částečně i tím dramatem. Z hlediska humoru film boduje. Některé vtipy jsou trochu jednoduššího a prvoplánovějšího charakteru, ale to překvapivě vůbec nevadí, protože fungují téměř maximálně (snad kromě trapně vyhuleného kamaráda Libušky). Horší je to ale s vážnějším podtónem, který se vlastně ozývá až směrem ke konci a trochu k té nastolené pohodové atmosféře nesedí. Nejhorší je to s romantickou linkou, která může oblbnout snad jen zamilované náctky. Nadpřirozená postava Marka (ne, tohle opravdu není reálný muž z masa a kostí) je dost mimo a třeba u scény, kdy uprostřed líbačky popadne kytaru a začne hrát Kometu (nic proti písničce, tu mám moc rád) jsem málem začal zvracet (ale tvůrci se snažili postihnout co nejširší diváckou obec a tímhle evidentně mysleli na ty tucty romantických nanynek, které si pomyslí: "Ach jo, proč já taky nemám takovýho kluka?!"). No a s tím cikánským podtextem mě film taky dost naštval (protože pozor diváci, nebuďte rasisté, všichni přece nejsou stejní). Co se týče herců, musím na prvním místě zmínit Anetu Krejčíkovou, u které jsem nejdřív ani nevěřil, že je to ona; když si v hlavě promítnu její působení v Ulici či prostitutku z taktéž nových Poupat, napadá mě, jakým talentem tato mladá česká herečka disponuje a zbytečně jím mrhá na špatných rolích (na hraní nevidomých si ve filmech dávám velký pozor a ona mě opravdu přesvědčila). Kromě ní se mi ještě líbili zkušení herci Nárožný, Balzerová, Stašová, Vetchý a zklamali nedůvěryhodní Petr Vančura a Maciej Cymorek. A tak by mohlo jít o relativně slušnou komedii nebýt nádivky v podobě klišé a tuctových, nedůvěryhodných scén, které film sráží do průměru. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objevují také skuteční zaměstnanci OVB. Ve scéně, kdy filmová ředitelka (Simona Stašová) telefonuje, se coby ukrajinská uklízečka ve filmu objevila zemská ředitelka společnosti. Nespokojeného klienta z úvodu filmu pak ztvárnil předseda představenstva OVB. (ČSFD)
  • Eliška Balzerová prošla během natáčení tzv. „huličskou osvětou“, během které jí bylo předvedeno, jak se balí a správně drží joint. Jen místo mariuhany kouřila voňavý tabák. (Fenk)

Reklama

Reklama