Reklama

Reklama

Chuť znovu žít

  • Česko Kouzlo Belle Isle (více)
Trailer

Komedie o dospívání na stará kolena. Americký herec a režisér Rob Reiner je tvůrcem řady známých hollywoodských titulů (např. Když Harry potkal Sally..., Misery nechce zemřít, Pár správných chlapů nebo Americký prezident), ale čas od času rád pracuje mimo velká studia a s malým rozpočtem. Mezi tyto snímky patří Kouzlo Belle Isle (2012), líčící stáří kdysi známého spisovatele kovbojek Monteho Wildhorna, který ve snaze zapomenout na své postižení začal holdovat alkoholu. Když se na léto přestěhuje do malého titulního městečka, do jeho života zasáhne energická sousedka Charlotte, která sama vychovává tři dcery. Monte, který sem přijel s jediným cílem – trávit dny v příjemném alkoholickém oparu – začne pošilhávat po svém starém psacím stroji a jeho pohled na život se pozvolna začíná měnit... Film je nenápadnou exhibicí Morgana Freemana, který s minimálními hereckými prostředky dokáže být mimořádně přesvědčivý. Dobře mu také sekunduje Virginia Madsenová (která nahradila původně obsazenou Annette Beningovou) v úloze Charlotte, stejně jako Madeline Carrollová a Emma Fuhrmannová v rolích jejích starších dcer, dospívající Willow a devítileté Finnegan. Film se natáčel v idylickém prostředí Greenwood Lake ve státě New York a dýchá z něj nenápadná nostalgie po starých časech bez mobilů a bez počítačů. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (216)

jerry12 

všechny recenze uživatele

40%. Film, v jehož 109 minutách se absolutně nic nestane, nic se nezmění, neexistuje zde žádný vývoj postav, scénář je suchý, dialogy jsou ploché, nefunguje zde základní kauzalita, příběh postrádá dynamiku, nic nepřináší a závěrečné rozuzlení s nějakou významnou katarzí téměř chybí. Ukázka filmu, který není "špatný" v pravém smyslu toho slova, je spíše naprosto zbytečný a strohý, bez hloubky. Drží ho v podstatě jen tradičně skvělý Freeman, jenom škoda, že mu slova do úst nevkládal lepší, nápaditější a živější scenárista, který by věděl, co dělá, aniž by se snažil diváka unudit kýčovitě rádoby dojemnými scénkami a dost okatě hranou "čistotou". Nudné, předvídatelné, až příliš konzervativní a neoriginální. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film,jehož hlavní hrdina je mi dosti blízký a který má jednu obrovskou díru v logice.Nevěřím,že je možné,aby se člověk s jedinou funkční končetinou dokázal o sebe postarat bez cizí pomoci,natož aby se dostal z postele na vozík,při tom se oblékl a aby mu to zabralo maximálně dvě minuty.Námět,scénář,režie i obsazení jsou ovšem perfektní a s provedením jsem spokojený.V tomto snímku se nedočkáte žádné akce ani napětí,příběh pomalu(ale ne líně) plyne a vyvolává pocit naprostého klidu a pohody,aniž by se v dojemnějších scénách snížil k trapnému patosu.Původně jsem za výše zmíněnou díru v logice udělil tři hvězdičky,ale po dalším shlédnutí jsem se rozhodl,že by to vůči tomuto milému kousku bylo kruté,takže zvyšuji hodnocení na čtyři. ()

Reklama

bubun 

všechny recenze uživatele

Mně se to do půlky fakt moc líbilo, mělo to přeměřenou dávku citlivosti a netlačilo to na pilu, ale pak to zkazily ty americký nevychovaný a uječený nezdravě sebevědomý děti s jejich moudrama a odsudkama (uměle vyvolaný drama), který prostě v tý Americe nikdo nepošle do patřičných mezí. A pak to začne být už i trochu patetický. Možná tento jinak v podstatě příjemný snímek se sympatickou Virginií a klasickym Morganem docením až při dalším zkouknutí. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

M. Freeman je pán herec a to som sa presvedčil i tento krát. Od počiatku film nebudí extra dojem - začína to pozvoľne, postupne sa tempo stupňuje a tak ďalej, veď to poznáte... Čo je na filme výnimočné, je jeho pozvoľná a predsa zaujímavá (doslova priťahujúci magnet) závislosť na jednoduchosti. Ani som si neuvedomil, prešlo pár desiatok minút a už som spokojne ležal na pohovke a "čumel" na humorno-romantické scénky, čo ma celkom brali. Uvedomujúc si, že mi postačuje aj táto varianta filmovej nádielky som spokojne dosledoval filmík a nechal doznievať tú ozvenu poslednej scénky, ktorá tam sedela ako "riť na šerbel". Poznáte ten pocit, keď sledujete film a v zápale toho všetkého (emócií, dobrodružstva) zistíte, že už je koniec a Vám tam predsa niečo chýbalo? Potom nasleduje scénka, ktorá Vám doplní ten chýbajúci dielik a vy si odfúknete s úsmevom na perách, ako zadosťučinenie .. 3* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky prijemny rodinny Hallmarkovsky film so sympatickym hereckym obsadenim, ale asi ako vsetky Reinerove filmy to nie je natolko intenzivne, aby sa to stalo mojou srdcovkou. Mal som pocit, ze to cely cas len tak plynie bez poriadnej pointy a nebyt Freemana, tak to snad ani nedopozeram. Takze vysledkom je len prijemna jednohubka. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Whiskey, ktorú popíja počas celého filmu Monte (Morgan Freeman), je Stranahans Colorado Whiskey. (MikaelSVK)
  • Snímka nesie aj viacero alternatívnych označení ako Summer at Dog Dave's, The Summer of Monte Wildhorn či The Third Act. (MikaelSVK)
  • Během celého filmu má Monte (Morgan Freeman) ochrnutou i levou ruku, ale při závěrečné scéně objímá děvčata oběma rukama. (Nikki.Nikx)

Reklama

Reklama