Reklama

Reklama

Billy byl kdysi chloubou policejního sboru, jenže když jeden gauner znásilnil a zavraždil sestru jeho přítelkyně, rozhodl se, že trochu obejde spravedlnost a potrestá ho sám trestem nejvyšším. Z obvinění z vraždy ho vyseká přímluva kamaráda u starosty Nicholase Hostetlera (Russell Crowe), jemuž stačí zatahat za pár nitek, aby bylo obvinění smazáno. Billy svůj neuvážený skutek odnese jen vyhozením od policie. Snaží se protloukat jako soukromé očko, ale příliš mu to nejde. Když už neví, kudy kam, zjeví se znovu na scéně starosta Hostetler a nabídne mu práci. Má sledovat jeho vlastní ženu (Catherine Zeta-Jones), která ho údajně podvádí s člověkem z týmu starostova politického oponenta. Lukrativní nabídku, kterou by levou zadní zvládlo i průměrné soukromé očko, Billy přijme, netuší však, že tímhle rozhodnutím strká hlavu do oprátky. Z banální sledovačky a příběhu o nevěře se totiž vyklube pořádně morbidní příběh, v němž se objevují první mrtví, a Billy je v tom najednou až po uši, protože si uvědomí, že možná nestojí na té správné straně barikády. Ve chvíli, kdy už není komu věřit, se musí spolehnout jen na svou pistoli a víru, že dokáže najít důkaz, který mu přinese vykoupení a záchranu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (329)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Střídmá politická krimi s hvězdným obsazením - to už se dneska jen tak nevidí. Zklamání to rozhodně není, ale zároveň to není film, který by vyloženě nadchl. Příběhově to není nic objevného, podobných politických krimi už tu bylo mnoho a Broken City ničím vyloženě z řady nevybočuje. Přesto jsem se těšil, co bude dál a scénář mě zaujal. Navíc, Wahlberg je sympaťák jako vždy. Russell Crowe je herecky trochu nevyužitej, ale roli zkorumpovanýho politika hraje dobře. Palec nahoru dávám za Alonu Tal, která se konečně probojovala až do hollywoodského filmu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Film zejména pro ty z vás, kterým se zatím nepodařilo usnout ani u Midsomerských vražd nebo nočních zasedání Poslanecké sněmovny, protože jsou strašně napínavé a neobyčejně strhující. Vrána s Márky Márkem už jsou patrně docela v hajzu, když nepohrdnou zapózovat v ufuněných, narkoleptických a stokrát omletých detektivkách, které by unudily snad i nadšeně žehlící hospodyňku. A tak za pozornost stojí pouze návrat Omega - Kateřiny, jenž si sice asi jen tak odskočila na melouch od cévkování Daglese, avšak pořádně napatlaná Botoxem stále splňuje náročné parametry nesmlouvavého Certifikačního úřadu pro cejchování adorabilních MILFek (CUCAM). ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bereme, protože můžeme, lžeme, protože musíme. Vždycky však s úsměvem, voliči to mají rádi.. Potěšila nekonformní Hughesova režie, chladná dýchnutí noiru na zpocený zátylek i vzácná přítomnost Barryho Peppera. Akorát závěr s úlitbou publiku toužícím po spravedlnosti mi moc nesedl - ve skutečnosti by si protřelý major NY nechal zahrát v rádiu známý song od naší vyžehlené Helči „Tentokrát se budu smát já“… ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Naprosto rutinní a několikrát viděná detektivka, u které přesně víte, jak bude probíhat. Jen ten scénář vás někdy nepříjemně překvapí svou debilitou. Režijně je to však vlastně ok a celé to tak drží nad vodou hlavně neselhávající herci. No jo, Mark Wahlberg a Russell Crowe jsou zkrátka herecké jistoty. Chtělo by to ale také něco navíc. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Celkem povedené kriminální drama. Zkorumpovaný Russell Crowe obhajuje místo starosty New Yorku před čistým kandidátem Barrym Pepperem. A do toho všeho se vloží Mark Wahlberg, který nejdřív pracuje pro jednu stranu, ale pak přejde na druhou. Příběh a režie nebyli úplně dokonalé, ale právě Russell Crowe a Mark Wahlberg tento film vytáhli na 4 hvězdičky. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Okrem autentického prostredia New Yorku prebiehalo natáčanie aj v meste New Orleans. (MikaelSVK)
  • Vo volebnom sídle Jacka Vallianta (Barry Pepper) je plagát s hebrejským slovom “židovský“. Sú to síce správne písmena, ale sú písané sprava doľava namiesto zľava doprava, ako to je v hebrejskom jazyku. (Spilvo)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Reklama

Reklama