Reklama

Reklama

Billy byl kdysi chloubou policejního sboru, jenže když jeden gauner znásilnil a zavraždil sestru jeho přítelkyně, rozhodl se, že trochu obejde spravedlnost a potrestá ho sám trestem nejvyšším. Z obvinění z vraždy ho vyseká přímluva kamaráda u starosty Nicholase Hostetlera (Russell Crowe), jemuž stačí zatahat za pár nitek, aby bylo obvinění smazáno. Billy svůj neuvážený skutek odnese jen vyhozením od policie. Snaží se protloukat jako soukromé očko, ale příliš mu to nejde. Když už neví, kudy kam, zjeví se znovu na scéně starosta Hostetler a nabídne mu práci. Má sledovat jeho vlastní ženu (Catherine Zeta-Jones), která ho údajně podvádí s člověkem z týmu starostova politického oponenta. Lukrativní nabídku, kterou by levou zadní zvládlo i průměrné soukromé očko, Billy přijme, netuší však, že tímhle rozhodnutím strká hlavu do oprátky. Z banální sledovačky a příběhu o nevěře se totiž vyklube pořádně morbidní příběh, v němž se objevují první mrtví, a Billy je v tom najednou až po uši, protože si uvědomí, že možná nestojí na té správné straně barikády. Ve chvíli, kdy už není komu věřit, se musí spolehnout jen na svou pistoli a víru, že dokáže najít důkaz, který mu přinese vykoupení a záchranu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (329)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Rutinérska, neinvenčná tradičná kriminálka o korupcii a prehnitom mocenskom aparáte, akých nájdete všade haldy. Avšak úplne tuctová zasa nie. Je tu vidieť inšpirácia filmami ako Čínska štvrť, dokonca sa uberá presne tou istou schémou - začína sa to ako obyčajná nevera, to za prvé, a za všetkým hľadaj ženu, to za druhé. To by ešte šlo, scenár nie je na zahodenie a má zopár pre niekoho prekvapivých momentov, ale trpí akútnym nedostatkom napätia a poriadnej atmosféry, ktorá by diváka prikovala do sedačky. Akoby nechcel diváka zaujať a zabaviť. Miesto toho je tu pár známych mien v nevýrazných úlohách, ktoré sa nevymykajú bežnému stereotypu ich obsadzovania, a pokiaľ čakáte niečo zaujímavé a originálne, pravdepodobne sa do konca filmu pominiete od nudy. Keď však pristúpite na Hughesovu a Tuckerovu hru, môžete si oddýchnuť pri nenáročnej kriminálnej dráme na jedno pozretie. A to je škoda, lebo miestami sa ukazuje, že mal film na viac. 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úplně tento film nezavrhuji, ale nemůžu se zbavit pocitu, že 90 % rozpočtu padlo na platy 2 hlavních herců a za zbytek financí se tvůrci pokusili uvařit nějaký čas. Wahlberg a zejména Russel Crowe byli velmi dobří. Na druhé straně nepochopím obsazení plastických nechutně vypadajících figurín (Catherine Zeta-Jones) a totálně příšerně obsazeného politického soka (Barry Pepper) - jedno z nejhorších obsazení role, jaké jsem za svůj filmově bohatý život viděl a který byl slizčí než "koronavirový expert", lhář, zloděj, podovodník a největší kurva aktuální české politické scény - jistý pán Hamáček. Celkově mi politický duel v pozadí připomínal souboj mezi Babišem (Russell Crowe) "vytahal jsem nás z dluhů, které přede mnou ODS nadělalo" a klidně třeba zmíněným Hamáčkem (Barry Pepper), či jiná zrůda z ČSSD. V tomhle případě jsem fandil Babišovi(Russell Crowe), a to i přesto, že zcela nepoliticky odstranil ze světa hlavní opěrný bod svého soka - tuneláře Tvrdíka (Kyle Chandler). Úvodní zápletka s necitlivou policejní popravou přičmoudlého recidivisty, který neměl zrovna v úmyslu jevit známky vzdoru, mi zase naopak připomínala ten uměle vytvořený mezigenerační rasový spor, který otřásá zdegenerovanou Amerikou. Takže je to v podstatě tak trošku snímek odrážející současné politické a rasové problémy a já se u něj dobře bavil. Věřím, že spoustu diváků odradí zjištění, že tento snímek je z dobrých 80 % politika, z 10 % šmírování, z 5 % reklama na Whiskey a aby se neřeklo, tak je to celé zakápnuto slabým 5% odvarem z akce. Přesto mě to docela vtáhlo do děje a rád přehlédnu několik scénáristických kliček, bez kterých už by to nemělo šťávu vůbec. [77 %] ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Není nad zklamání, které si jednou za čas Hollywood pro své fanoušky dopřeje. Tenhle příběh z rádoby Gotham City se jevil jako dost slušná kriminálka. Russell jako zakomplexovanej politik, co všechno dohání penězi a Mark, který má v prdeli celej svůj život, ale snaží se v tom korupcí nasáklém městě pořád nějak fungovat. Dobrý nápad, skvělí herci, snaha o rádoby noir kriminálku a výsledek? Totálně nezáživný drama, který mě minutu po minutě přesvědčovalo, ať jej vypnu. Nebejt těch dvou velkých hereckých jmen a Catheriny Zety-Jones, tak bych si myslel, že jsem si zrovna pustil nějaký levný televizní film, který často doplňuje čas soukromým televizím v moment, kdy neví, co jiného do takového času nacpat. Nemám rád zklamání a o to více nesnesu promarněný potenciál, který jsem po shlédnutí traileru u tohoto filmu viděl. Bohužel, tady se zase projevilo, že dobří herci nutně nenavýší kvality samotného filmu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

A tak znovu idem mierne proti prúdu a zabijem sem štvrtú hviezdu. Príjemný komorný thriller, ktorý dáva od začiatku jasne najavo, že neprišiel pískať prvú ligu, ale o to viac sa snaží zaujať tých, ktorý mu dajú šancu. Herci, ktorí nehrajú pod stresom, ale v hereckých úlohách, ktoré im boli priam šité na mieru, podávajú umiernené a presvedčivé výkony. Režisér, ktorý trošku prekročil svoj tieň a drží opraty filmu pevne v rukách. Film bol ukočírovaný celkom slušne, bez hluchšieho miesta, a napriek častým dialógovým prestrelkám hercov, namiesto tých pästných, či zbraňových mi film ubehol veľmi svižne. 80%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Miluju politiku a vrcholné politiky. Oni jsou tak ctihodní, krásně načesaní, umí vtipně argumentovat a s thymolinovými úsměvy rozkradou vše, co mohou. Asi proto mě hrozně bavil starosta Hostetler, kterému kdyby našeptával sir Humphrey Appleby, tak by si převezl na svou zahradu i Sochu Svobody a ovčany Nového Jorku by hravě přesvědčil o prospěšnosti tohoto kroku pro město. Já jsem si tedy starostovo vychytralé politikaření, manželčinu upřímnou nenávist i zmatení detektiva Billyho docela užil a něžně jsem se zasnil nad dlouhým seznamem jmen z domácí politické scény, kterým by pruhovaný mundůr a pobyt v ajnclíku dokonale slušel. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Vo volebnom sídle Jacka Vallianta (Barry Pepper) je plagát s hebrejským slovom “židovský“. Sú to síce správne písmena, ale sú písané sprava doľava namiesto zľava doprava, ako to je v hebrejskom jazyku. (Spilvo)
  • Okrem autentického prostredia New Yorku prebiehalo natáčanie aj v meste New Orleans. (MikaelSVK)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Reklama

Reklama