Reklama

Reklama

REVENANT Zmrtvýchvstání

  • USA The Revenant (více)
Trailer 1

Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Místo a čas s hodně relativní hodnotou lidského života. Zkušený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je se svým synem na výpravě s lovci kožešin. Uprostřed hlubokých lesů vzdorují nečekaným útokům indiánů a musí na své pouti překonávat nemilosrdnou, zatím nezmapovanou krajinu plnou nástrah. Glassovi se stává osudným střet s rozzuřenou samicí medvěda grizzlyho. Medvědí útok sice přežije, ale je těžce zraněný a lovecká výprava se musí rozdělit. Zatímco většina lovců pokračuje v cestě, s Glassem a jeho synem zůstanou jen dva muži, John Fitzgerald (Tom Hardy) a Jim Bridger (Will Poulter). Ti více méně jen čekají, až zemře, aby jej pak pohřbili a mohli pokračovat v cestě. Ale zraněný lovec stále neumírá, a tak se Fitzgerald rozhodne čekání na nevyhnutelné zkrátit. Při pokusu o nedobrovolnou eutanázii ho však přistihne Glassův syn, kterého Fitzgerald zabije. Ještě živého Glasse pak zahrabe v hrobě a spolu s Bridgerem zmizí. Jenže Hugh má hodně tuhý kořínek. V naprosto zuboženém stavu vyleze z vlastního hrobu, zoufale se potácí čarokrásnou, ale zcela lhostejnou krajinou. Při životě jej drží především nenávist a touha po odplatě. Musí překonat brutální zimu a hlad, divoké řeky, bojovné indiánské kmeny a dokonat svou pomstu. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Mukade

Mukade (hodnocení, recenze)

PongoSVK

ty asi budeš kvalifikovaný odborník, na filmové umenie aj na medvede. Muži iste nešli kôli dicapriovi na film (okrem snáď gayov) a muži majú radi ten film . Je to podľa skutočnej udalosti, v ktorej ho medveď nezabil.  A na to ako filmy končia netreba byť génius, to skoro všetci vždy vedia

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

PongoSVK

Revenant odpad? Star Wars odpad? Terminator odpad? Doporučil bych zůstat u něčeho nenáročnějšího, třeba u tvýho oblíbenýho Toy story, do vyšších levelů bych se být tebou nepouštěl, je to očividně nad tvý chápání.

PongoSVK

PongoSVK (hodnocení, recenze)

Realita? Ten medveď by ho zabil jak nič...
Dobre spracované zábery a krásna príroda.
Minimálne herecké obsadenie a výkony... Precenený film len preto, že v ňom hrá Dicaprio. Bežne prázdne kino bolo nečakané pomaly plné, zrejme kvôli nemu. Už od začiatku filmu som vedel ako film skončí.... dej jedná a ta istá omáčka ako aj XY podobných filmov. Prepadák a nie nominovaný na oscara. Wake up.

na příspěvěk reagoval TheDon, Kmotr76, Mukade, Martin741

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

Paulie88

Je to Iňárittu, on si tam tu svoji zasranou artovou vložku dokáže vecpat kdykoliv a kdekoliv. Ale pokud by to člověk pominul, příběhu se opravdu striktně nedržel, ale kdyby ano, netrvalo by to dvě a půl hodiny, ale sedm hodin. Takže na všem negativním je něco pozitivního :)

Sochorisko

Sochorisko (hodnocení, recenze)

Zkouknul jsem tento film včera v kině a musím říct, že jsem trochu rozpačitý. Určitě bych vyzdvihl kameru a herecké výkony ale co se týče všelijak natahovaného scénáře... Nevím. Možná by se nic nestalo, kdyby se ubralo 10 minut "myšlenkových dějů" a upravila scéna s medvědem. Já jsem zastáncem "přehnanosti" ale pokud si tento snímek hraje na reálný a pravdivý, tak by nám toho z hlavní postavy alias DiCapria moc nezbylo.

Hned po asi 15 minutách jsem si vzpomněl na film "Útěk ze Sibiře" a neustále se mi to připomínalo. Již jsem se koukal, jestli tyto snímky nemají společného a krom všudypřítomného sněhu jsem toho moc nenašel... 

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Film je samozřejmě famózní, ale měl sem s ním dost problémy a na 5* to rozhodně není. V první řadě samozřejmě ten fakt, že je to sice podle skutečné události ale klasicky se jí to drží akorát tak jménama hlavních hrdinů a medvědem.

Ve filmu mi taky přišlo, že to dost přehnali a i když ve skutečnosti toho Glass přežil fakt hodně, většinou to byly spíš akty o štestí a vychytralosti ale co se občas dělo v tomhle filmu mi přišlo jako velice přehnané, ale budiž

 

Ale co mě děsně iritovalo, byly takový ty "flashbacky" nebo jak to nazvat, který se občas promítaly tak zmateně že sem nevděl co se zrovna na plátně děje, zvláště díky tomu taky byl film opravdu chvílema až nudnej a člověk si přál ať to pokračuje dál ...

na příspěvěk reagoval Martin741, TheDon

kope

kope (hodnocení, recenze)

Toto je bomba , neskutocny zazitok. Genialna kamera a sceny, pri ktorych pocujete aj svoj vlastny dych spolu s neskutocnymi prirodnymi sceneriami robia z tohto filmu uzasny trip. Pasaz boja s medvedicou bola tak dokonala, ze som mal pocit akoby som bol sucastou boja a az mi ruka cukala, aby som Glassovi pomohol. Musite vidiet v kine ... a bez 3D.

na příspěvěk reagoval Lamprea

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

deniropacino

Haters gonna hate, ale máš pravdu, ikdyž to má 83% nemusí to nutně znamenat, že je to dobrej film. Tento je bohužel světlou vyjímkou, je totiž výbornej.

Kub_ees

Kub_ees (hodnocení, recenze)

Mukade

No keďže niečo režisér spomenul o minime pc efektov atď, tak som mal menšie pochybnosti, hoci si neviem predstaviť že by bol vycvičený :D 

na příspěvěk reagoval Mukade

Kub_ees

Kub_ees (hodnocení, recenze)

Super film, hoci som k tomu pridal zaujimavosť, stále neviem či bol ten medveď počítačovo vytvorený alebo nie. Neviete? 

na příspěvěk reagoval Mukade

Fartacus

Fartacus (hodnocení, recenze)

Fordzy

Nikoliv, zvířata mě sexuálně nevzrušují. Mám to i lékařsky potvrzené, vážený pane. Orientuji se výhradně na muže. Vysvětluje Jirka.

na příspěvěk reagoval anglanek

Fordzy

Fordzy (hodnocení, recenze)

Fartacus

Vy jste i zoofil, to snad ne.Kolik těch poruch máte?

Ještě řekněte, že chodíte do zoologické a tam týráte opičky svým malým chobotkem a uleví se vám.

Odlehčete své zvrácené mysli a přiznejte své hříchy.

na příspěvěk reagoval Fartacus

Fartacus

Fartacus (hodnocení, recenze)

Fordzy

Homosexualita a zoofilie jsou dvě odlišné, vzájemně se neslučující, sexuální poruchy, vážený pane. Vysvětluje Jirka.

na příspěvěk reagoval Fordzy

Související novinky

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Nový Predátor má název, už se natáčí

Nový Predátor má název, už se natáčí

28.07.2021

Loni na podzim přišlo oznámení, že se slavná značka Predátor dočká dalšího zářezu. K režii nového filmu nastoupil Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10), mimo to jsme ale nedostali žádné nápovědy k… (více)

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

Hvězda Tenet v dalším špionážním thrilleru

30.08.2020

Herečka Elizabeth Debicki (Tenet, Krycí jméno U.N.C.L.E.) se upsala hlavní roli v nové špionážní minisérii ze druhé světové války Code Name Helene. Na produkci seriálu se bude podílet studio… (více)

Reklama

Reklama