Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

kingik 

všechny recenze uživatele

Se Šmouly šmoulovat i ve druhém díle může úplně každý. Tentokrát se v ohrožení ocitne Šmoulinka, kterou zlý čaroděj Gargamel unese za pomocí vlastnoručně stvořených skřítků Neplechů - nevypočitatelné Vexy a natvrdlého Hackuse, kterými Gargamel opovrhuje, protože se sice Šmoulům podobají, ale nedokážou zmodrat. Složení kouzelného lektvaru zná jen Šmoulinka, kterou kdysi sám stvořil, aby zničila nenáviděné Šmouly infiltrací do jejich vesnice. To se mu nepodařilo, protože ji přijali mezi sebe, ale Gargamel to nevzdává a stejné chyby už se nechce znovu dopustit. Na záchranou misi se vypraví Tatka Šmoula, Nešika, Fešák a Mrzout, který dokonce postupem času přehodnotí své negativní postoje v partě. Výprava se spojí s rodinou Patricka Winslowa (Neil Patrick Harris), se kterou se skamarádili v prvním díle, a na scénu vstoupí Patrickův nevlastní táta a děda (Brendan Gleeson), se kterým má poněkud komplikovaný vztah a bláznivé dobrodružství v Paříži může začít. Přetažení šmoulích hrdinů z jejich animovaného království do hraného filmu, skýtalo od počátku nejedno úskalí, a bylo nutné klasické postavičky skřítků zmodernizovat a přizpůsobit současnému dětskému divákovi, který by se u původního pojetí vycházejícího z animovaného seriálu zaručeně nudil. Není tedy výjimkou, kdy šmoulí parta a spol. hláškují ostošest, Gargamel běžně používá tablet nebo mobil, a dokonce není nouze ani o peprnější hlášky, které v dětském filmu nepůsobí nejlíp (např. "Gargakoule"). Filmem zní moderní písničky, děj splašeným tempem pádí kupředu, jsme svědky krátké proměny dědy v kachnu, nechybí řada originálních gagů a film je od začátku do konce jednou trikovou atrakcí, která má jen nepovedeného kocoura Azraela coby nepříliš optimální kombinaci živé kočky s digitální. Početný scenáristický tým, v čele s režisérem Raja Gosnellem specializujícím se na filmy pro celou rodinu, namíchal šmoulí guláš ještě s lepšími ingrediencemi než poprvé. Je sice proklatě modrý, ale neznamená to, že by byl nepoživatelný. Mé hodnocení: 80% ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Tak toto už se povedlo o chlup méně nežli počin první. Dokud jsme totiž byli v rovině cílové skupiny dětí mladšího školního a předškolního věku, bylo to ok - ve chvíli kdy jsou ale do filmu vsunuty hlášky a odkazy které této věkové skupině rozhodně určeny nejsou a cílí tak i někam jinam, začne to ve mě vřít a přestávám tolerovat skutečnost že se jedná o dětskou záležitost - úmysl autorů udělat Šmouly koukatelné pro ty "širší masy" zkrátka nejsem schopná docenit..... Nicméně nikdo tomu neodpáře, že děcka to žerou i tak ..... :-) ()

Reklama

URBAN 

všechny recenze uživatele

Už si nepamatuji první díl takže nemůžu srovnávát jen vím že se mi líbil a dvojka to samé možná o něco více . Je to taková pohodová oddychovka na večer . Nasazení nových postav se mi líbilo a vztahy které se kolem nich odehrávaly byly zajímavé a ikdyž to nebylo úplně dokonalé dávám plný počet , prostě mi to nedá asi mě mě dřímá srdce dítěte . ( 26.11.13/MAC ) ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak vy ostatní, ale jsem se fakt šmoulově bavil! Příběh nosný a nápaditý, Gargamelovi jsem fakt ten úspěch přál, Vexy se mi strašně líbila a i když by se našlo pár nezbytných výchovných pasáží (otravný synek, linie s otcem), na druhou stranu, určitá naivita ke Šmoulům patří. A hlavně v triu Šmoulinka, Vexy, Hokus to fakt jiskří! A ani český dabing nebyl marný...některé hlášky byly naprosto luxusní! A to hlavně Gargamelovy! Jmenuju ty nejlepší: "Moje gargoule!" to by si zasloužilo cenu za výmysl a pak aspoň "šmoulholmský syndrom" :-D ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Tak konečne som to vyšmolkoval a teraz my zostáva ohodnotiť to. Áno dobre tipujete ide o pokračovanie filmovej rozprávky, ktorej prvý diel na mňa osobne urobil dosť dobrý dojem. Ako som predpokladal druhý diel je o niečo slabší ako prvý, pretože tu nastáva ten moment v ktorom autori musia opakovať zabehnuté trendy, teda portály medzi mestami silný príbeh šmolkovia vs ľudia a všemožné medziľudské vzťahy. Práve tento relationship je to čo príbeh brzdí ale na druhej strane mu dodáva tú pravú atmosféru rodinnej rozprávky. Kladne hodnotím humorné scény spojené najmä s Gargamelom a Azraelom. Veľmi ma však sklamal koniec v ktorom som čakal epický záver a dosť obtiažny boj dobra so zlom avšak nedočkal som sa ho finále trvalo asi dve minúty a potom nastal až priam presladený Happy Ending čo sa mi teda vôbec nepáčilo. Film hodnotím ako priemer vo svojej oblasti ale samozrejme má aj svoje plusy 57%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)

Reklama

Reklama