Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Prvý diel bol nečakane fajn (samozrejme v rámci kategórie infantilných rodinných filmov), dvojka už ale prekročila hranice znesiteľnosti a odporúčaný vek diváka znížila mimo moje limity (Chipmunkovia sú ale stále ďaleko desivejší). V praxi to znamená, že Gargamelove gule zažijú stredovek a to nie je moja predstava pohodovej zábavy na večer. 4+/10 ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na okraj s novou postavou Vexy už nemohou být Šmoulové obviňování z propagace árijské rasy, jak jsem kdesi četl. Klasické slabší pokračování, ale jinak není moc co vytýkat. Je to natočeno přesně pro 3D, to je vidět i na 2D verzi - kamera je "blízko" a různé objekty a zpomalovačky (naštěstí jich moc není) tomu jen přihrávají. Celkově dobře zpracovaná seriálová předloha, i když je nacpána do lidského současného světa. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Prijemny detsky film, vcelku srovnatelny s jednickou. Sice bych trochu uvital nejaky duvod, proc se pro pribeh vybrala zrovna Pariz (autor Peyo je Belgican), ale proc ne, dulezite je, ze se na to hezky diva. A ty krasny modry efekty! :)) To je i duvod proc takove filmy rad zkouknu, je to potecha pro oko, zvlast ve 3D. Mix animovanych postavicek a realneho sveta k maximalnimu vyuziti 3Dcka proste sam vede. A ty prulety nad Parizi jsou fakt skvele. Soundtrack byl taky solidni. Co se tyce vtipu, je to ten klasicky detsky mix jednoduchych vizualnich gagu a ksichtiku, takze dospely divak se maximalne pousmeje, ale Azrael je proste bozi, takovou kocku bych chtel doma :) Dokonce proti prvnimu dilu mluvi, a to musim doporucit cesky dabing, protoze to asi v anglictine nevynikne jak ma. Obecne u podobnych animaku je dabing lepsi, protoze prijdete o spoustu krasne grafiky pri cteni titulku. Jinak pribeh o unosu Smoulinky je klasicky smoulovsky (jen ten novy debilni zrzek Hakus mi celkem lezl na nervy :) a stejne jako v jednicce i zde je naprosto skvele zakomponovani Smoulu do skutecneho prostredi. A jeste drobnost, Gargamel s tabletem byl sice skvely napad, ale to obligatni firemni logo si Sony Pictures mohli odpustit. Podobnou okatou reklamu moc rad nemam (podobne propagovali smartphony v Casino Royale), ale je to asi subjektivni pocit....fakt je, ze treba u aut si toho clovek nevsima (ovsem slyset od Smouly "kupte si Prius" - nekecam, doslova - to uz bylo fakt moc :) ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Jednička byla krásné připomenutí legendárního seriálu. Tohle pokračování není zas tak špatné, ale něco velmi citelně tomu chybí. Možná míchat kreslené postavičky se skutečnými herci a ne zrovna dobrými, dělá tu pachuť na horním patře. Dlouho jsem váhal jak pojmout hodnocení a nakonec jsem se přiklonil k přísnějšímu hodnocení a snad i nedoporučení mé. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Tak konečne som to vyšmolkoval a teraz my zostáva ohodnotiť to. Áno dobre tipujete ide o pokračovanie filmovej rozprávky, ktorej prvý diel na mňa osobne urobil dosť dobrý dojem. Ako som predpokladal druhý diel je o niečo slabší ako prvý, pretože tu nastáva ten moment v ktorom autori musia opakovať zabehnuté trendy, teda portály medzi mestami silný príbeh šmolkovia vs ľudia a všemožné medziľudské vzťahy. Práve tento relationship je to čo príbeh brzdí ale na druhej strane mu dodáva tú pravú atmosféru rodinnej rozprávky. Kladne hodnotím humorné scény spojené najmä s Gargamelom a Azraelom. Veľmi ma však sklamal koniec v ktorom som čakal epický záver a dosť obtiažny boj dobra so zlom avšak nedočkal som sa ho finále trvalo asi dve minúty a potom nastal až priam presladený Happy Ending čo sa mi teda vôbec nepáčilo. Film hodnotím ako priemer vo svojej oblasti ale samozrejme má aj svoje plusy 57%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)

Reklama

Reklama