Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (188)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na okraj s novou postavou Vexy už nemohou být Šmoulové obviňování z propagace árijské rasy, jak jsem kdesi četl. Klasické slabší pokračování, ale jinak není moc co vytýkat. Je to natočeno přesně pro 3D, to je vidět i na 2D verzi - kamera je "blízko" a různé objekty a zpomalovačky (naštěstí jich moc není) tomu jen přihrávají. Celkově dobře zpracovaná seriálová předloha, i když je nacpána do lidského současného světa. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Celkom milé prekvapenie po "miernom" sklamaní z úvodnej prvej časti. Dvojka bola nabitá akciou a mala dobrý koncept. Nebudem tu opisovať celý príbeh, no tento scenár i réžia dodala šmolkom originalitu a pre niekoho možno gíč, čo sa odkláňa ďaleko od podstaty samotného príbehu. Koniec koncov - pekný večerný film 3* ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Už bych skoro zapomněl, jak ty pohádky nejsou špatný. Poslední dobou koukám strašně svátečně, ale pokračování šmoulů bylo fajn. Už jenom, že to mělo tu návaznost, což se o jinejch animácích říct nedá. Navíc se to točilo dost kolem Šmoulinky, a tolik o ní snad nikdo nevěděl + další postavy do rodinky, to netuším jestli vůbec v seriálu za mlada bylo. Ale proč nee, tyhle animáci budou vydělávat furt. Já se u toho poměrně bavil, takže sem z toho očividně až tolik nevyrost. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Šmoulové se mi líbili už ti první, tihle nejsou výjimka. Příběh trochu skomíral, ale pořád dobrá zábava. Šmoulové jsou parádně zpracovaní, moc se mi líbí. A nové xichtíky jen potěšili. Šmoulí vesnice, jednotliví Šmoulíci vynikající... Kdyby ale ten příběh zůstal spolu s Gargamelem a Azraelem ve Šmoulí říši, bylo by to parádní. Civilizace a super rodinka N. P. Harrise to prostě celé topí... Ale tak, že to až bolí.... "Son of a Smurf!!" ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Šmoulománie jede v naší rodině naplno, takže si už z principu nemůžu dovolit jít s hodnocením níž. Paradoxně je dvojka horší ne příběhem, ale pro typický bolestín animáků, jež se snaží vnutit širšímu okruhu diváků různými odkazy a vtipy pro dospělé, kterým děti pochopitelně nerozumí (šmoulhomský syndrom) a kvůli dalšímu obvyklému nešvaru zrychlovat skeče, až se na jedno podívání nedají stíhat, natož pochopit. A to prosím nejsem žádný škarohlíd, naopak modrásky mám ráda, nijak mi albertománie nevadí a už vůbec si nepřeji vyhlazení veškerého šmoulstva. ;-) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)

Reklama

Reklama