Reklama

Reklama

Smrtelně nemocný Frank je zároveň smrtelně unavený z americké konzumní kultury a rozhodne se zbavit společnost těch nejvíce otravných členů. K této misi si vybere neobvyklou spolupachatelku - šestnáctiletou Roxy. (JayZak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (354)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ MÁME CIVILIZACI, KDYŽ UŽ SE CIVILIZOVANĚ NECHOVÁME?“..... /// To se tenkrát Frank rozhodl, že je třeba něco udělat s lidma, kteří nejsou schopní pochopit tak triviální věc, jako že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda toho druhýho. Když se k tomu přidala migréna z neustálý masáže pokleslou zábavou (degenerující společnost), ta touha ZNIČIT VŠECHNO PRIMITIVNÍ začala bejt neuvěřitelně silná. Tak silná, že neodolal kufříku na poličce, vytáhl bouchačku a ...strčil hlaveň do huby. A...vlastně PROČ?...vždyť TY za to nemůžeš!!! Krvavý, svým způsobem hodně vtipný (co je? Zasloužím si umřít?). SVĚT JE PLNEJ ŠÍLENCŮ! (no to mi povídejte!) Ale Frank a Roxy jsou (další) Milí lidé, kteří kromě citu pro výběr zmrdů, mají vztah k filmům a rockový muzice. Nevím jak ty Ameriko, ale já se kurevsky bavil! Plno krásnejch vražd, rockovejch popěvků a ideje, pro který se umírá. A tak Franku (a Roxy), až pojedete kolem Liberce, zastavte se pro mě. Mám pár tipů..... (aha, málem bych zapomněl....škoda!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám touhu rozšlehat brokovnicí sousedovic brečícího spratka. 2.) Idiotská dětská hvězda má umírat za doprovodu Alice Coopera. 3.) AK – 47. Co dodat? (snad jen Americká superstar...). 4.) Thx za titule ,,jukab“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ * P.S.: Ať už o tomhle filmu napíšete cokoliv, vždycky se to může obrátit vám! ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Nadnesená a přehnaná kritika společnosti konzumu, která táhne vše do absolutního extrému a vůbec s ničím se nepáře, takže Frank cedí hlášky a spolu s perverzním způsobem roztomilou Roxy vystřílí, jak porotu Superstar, tak náboženské fanatiky. Pro mě totální gulity pleasure, ústřední duo je k pomilování a nelze se neztotožnit s názory, že lidé stále více tupnou a dobrovolně si nejenže nechávají vymýt mozek, ale ještě se s tím pochlubí kamarádům na sociální síti. Vřele bych doporučil tento snímek všem fanouškům Top star magazínu a Farmy:). ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Všední a nenápadný chlápek jménem Frank je osamělý a zatrpklý misanthrop, trpící neúnosným množstvím vulgarity, primitivismu a omezenosti kolem sebe. A po večerech v televizi masochisticky sleduje dementní talk shows, reality shows, soutěže, reklamy a podobné zhovadilosti určené tupému diváckému stádu, což jeho znechucení lidmi i americkou společností ještě prohlubuje. A když dostane v práci výpověď a vzápětí mu lékař objeví mozkový nádor (klišé jako prase), hladina jeho trpělivosti přeteče a on vezme do ruky bouchačku... Blaženě jsem si pochrochtával, jak nemilosrdně trefnou a břitkou satiru se v té Americe podařilo natočit, a jak radikální ale pravdivé názory v ní prezentovat (třeba dialog Franka a jeho kolegy v práci). Ale s příchodem afektované Roxy se bohužel do té doby slibně se rozvíjející příběh rozmělní, zkarikuje a jeho energie se změní. Ze satiry se stává fraška a myšlenkové poselství vyznívá pomalu do ztracena. Ale konec dobrý - všechno dobré; film končí povedenou tragikomickou scénou střeleckého i slovního vystoupení na American Superstar a zanechává ve mně pozitivní dojem. Boj s blbci a blbostí je sice marný a já sám jsem ho už vzdal, ale Franka přesto považuju za svou spřízněnou duši. A zaznamenal jsem i jednu lahůdkovou perličku - když dealer zbraní nabízí Frankovi AK-47, pronese nachlup stejnou větu, jako Samuel L. Jackson v Tarantinově Jackie Brown. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Ale když je na světě tolik hroznejch lidí, co by měli prdět do hlíny, proč teď skončit?“ O tomhle filmu se bohužel nedá říct, že při jeho natáčení nebylo ublíženo žádnému plyšovému méďovi, ale co už…Skrz zdejší nesourodé komentáře jsem se filmu vyhýbal. Ovšem zhlédnutí se mi co do správného naladění nakonec podařilo naplánovat skvěle, to mi naznačil již geniální úvod. Tahle silně absurdní, nadsazená, černohumorná, brutální, nekorektní, mrazivá a do extrému vyhnaná satira jistě nesedne každému. Jestli ji budete brát s nadhledem, užijete si její kritičnost, trefnost a zábavnost (vede pasáž v kině), pokud ne, nejspíš film zavrhnete (třeba i kvůli tomu, jak hlavní dvojce vše neuvěřitelně lehce prochází), může záležet i na tom, do jaké míry budete (ne)souhlasit s přednesenými myšlenkami (a že jich je, nejen to shrnutí při nevyhnutelném závěru). Já osobně nadhodnotím a dám filmu 5*. „S jakou částí jeho politiky přesně souhlasíš?“ - „S menší kontrolou zbraní, samozřejmě.“ - „Ale, Franku, to by pak měl zbraň každej cvok…“ ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Jsem vážně ráda, že podobný nápady nejsou jen výplodem mého chorého mozku. I já v období nespavosti a migrén velmi barvitě sním jako tuhle Frank o tom, jak tomu debilnímu spratkovi od sousedů rozstřílím glockem s 9mm lugerem jeho pojebaný hyperaktivní nožičky, které do té podlahy nade mnou od samého rozbřesku dupou asi tak stejně hlasitě jako při bombardování Drážďan. Zbylé náboje bych ráda věnovala hlavičkám jeho primitivních rodičů, kteří si při své idiocii neuvědomují, že tím, že si uměli zašukat bez antikoncepce ještě nemají právo dělat druhým lidem ze života peklo. Rozkošná, zábavná a svými myšlenkami bohužel pravdivá road komedie o tom, jak mnohdy rozumnému člověku nezbývá, než frustraci nad blbostí a degenerací civilizace pořešit tím nejpádnějším argumentem, tedy útočnou puškou AK-47. Škoda, že ONI jsou v přesile a stojí za nimi zákon. Tím pádem je to nápad s velmi jepičím životem. Každopádně se na to dívalo s velkým zadostiučiněním, nechyběl vtip a poučení na závěr..Tedy konstatování, že nám zřejmě nezbývá, než se naučit s touhle handicapovanou generací žít, protože málokdo z nás si může dovolit postavit opanceřovaný kryt vybavený zásobami na 70 let a prostě se bez těch zmrdů a současného společenského systému obejít. Nehledě na to, že s některými z Vás, moji milí, je to tu i v téhle posrané komerční prdeli pořád ještě život o něčem.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Masový vrah, o ktorom sa Frank (Joel Murray) dopočuje v televízii, je Charles Whitman, ktorý v roku 1966 vystúpil na vežu v priestoroch Texaskej univerzity v Austine a zastrelil 16 ľudí, a ďalších 32 zranil. Po čine spáchal samovraždu a v liste na rozlúčku žiadal lekárov o pitvu svojho mozgu. Lekársky tím skutočne našiel zhubný nádor v hlave, ktorý mu tlačil na mozog. Tú istú diagnózu si vypočuje od lekára vo filme aj hlavný hrdina. O Whitmanovom besnení pojednáva film Smrtící věž (1975) s Kurtom Russellom v role vraha. (BlackTom)
  • Kniha, kterou Frank (Joel Murray) půjčuje recepční, je "Pride and Prejudice and Zombies" od Jane Austenové a Setha Grahama-Smitha. (DJDVD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno