Reklama

Reklama

Nejhledanější muž

  • Velká Británie A Most Wanted Man (více)
Trailer 1

V hamburské islámské komunitě se jedné noci objeví neznámý muž na pokraji smrti. Napůl Čečenec, napůl Rus, který má u sebe 500 dolarů a tajné informace o milionovém kontě v jedné soukromé bance. Jeho identita zůstává záhadou - je Issa terorista nebo oběť špinavých praktik mezinárodního zločinu? Když vyjde najevo, odkud pocházejí peníze na účtu, jeho život bude opět v ohrožení a začnou se o něj intenzivně zajímat všechny tajné služby. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (466)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Svou paličatou snahou odvádět diváckou pozornost od důležitých věcí, skrývat motivace hlavních postav a neuspokojovat žánrová očekávání plynoucí z nálepky "thriller" je mi ten film velmi sympatický, ačkoli je mi jasné, že ze stejných důvodů to pro jiné může být skoro až frustrující zážitek. Závěr naštve a to je na něm prima. Bodík dolů za to, že chování některých postavy (ukázkově Dafoeův bankéř) mi přijde rušivě zvláštní i s odhalenými kartami. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Malá ryba nám chytí větší. A pomocí větší, chytíme velkou." Mám jisté potíže s osmahlými chlapci omotanými výbušninami, ale proti neozbrojeným bubákům nevnucujícím mi Alláha, nevysávajícím sociální systém a makajícím v Německu ve fabrice u pásu v podstatě nic nemám. Nicméně tajné služby mají být paranoidní, mají očekávat kudly do zad i od svých spojenců a hlavně chránit civilní obyvatelstvo. V takovém případě přežiju i drobné porušení lidských práv, ale byl bych rád, aby filmy o tomto tématu byly napínavé a rozhodně by neměly být předvídatelné. To se tentokrát příliš nepovedlo, vše neomylně směřovalo k závěru "jako ze života" a já v tom žádné příliš velké napětí nenašel. Škoda, protože tady se ze začátku rozehrávala slušná pecka. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ukázkový současný zástupce politicko-špionážních thrillerů. Doba je jiná, teď už tajné služby nehoní po velkých metropolích západního světa ruské špiony, ale spolupracujíc navzájem se snaží odhalovat a likvidovat buňky islámských radikálů. Jedni sledují druhé, jedna tajná služba sleduje druhou. Pokud je to v souladu se zájmy té či oné země, sledovaná tajná služba ani netuší, že je sledována jinou. Nad tím vším kolotočem však rozhoduje někdo úplně jiný a dle vlastního uvážení a potřeba tak se moc nekouká na ty obyčejné pěšáky v ulicích, bez kterých by však nebylo o čem rozhodovat. Nejdůležitější je však co udělá v ulicích sám Alláh. Tohle byla super záležitost se skvělým Philipem (ostatně jako vždy). On není typem šlachovitého agenta, který devítkou trefí z půl kiláku do hlavy prchajícího gangstera ani tím, kdo při jeho pronásledování bude přelézat ploty a přeskakovat ze střechy na střechu... Tím je však uvěřitelnější. Málem jsem také nepoznal Robin. Mamča nám krapet zestárla a s těmi černými vlasy nakrátko byla k nepoznání.... Moc se mi to líbilo a i když závěr jsem lehce tušil, přesto mně dostal naplno. Paráda a rád dávám 5 karet SD do krabky od cigár. * * * * * ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších špionážních filmů vůbec. Jeho devízou nejsou střílečky, schránky s tisícovkou identit a pistolí či všemožná špiónská superhejblata. Tady jde v první řadě o mravenčí práci týmu lidí, kterým se naskytne příležitost dostat velkou rybu a krůček za krůčkem jdou pomalu ke svému cíli. Problémy jim dělají především nadřízení a konkurenční rozvědka, která na oko spolupracuje, ale hájí především své zájmy a svůj způsob myšlení. Už dlouho se mi nestalo, abych byl na konci tak naštvanej. Výborné představení všech zúčastněných, jimž jednoznačně kraluje Hoffman v jedné ze svých nejlepších rolích. Až tady jsem si uvědomil, jak velká je ho jako herce škoda. 90% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Američan byl tenkrát pro mě film roku a tak jsem se na další film režiséra Corbijna moc těšil. Říkal jsem si totiž, že by zase mohlo jít o pomale vyprávějící se příběh, který zaujme hereckými výkony a naprosto realistickým příběhem. No a jelikož hlavní roli hrál Philip Seymour Hoffman, tak jsem měl co dělat i s emocemi, protože lepší herecký výkon si na sklonku kariéry připravit nemohl. V rámci samotného filmu chápu zdejší uživatele, kteří z filmu zase tak nadšení nebyli. Připravte se na poctivý realismus se vším všudy, drsné postavy v popředí celého příběhu a špionovou zápletku, která ne každého bude bavit. Napětí je ale naprosto geniální a závěr to všecko vyšperkoval. Vlastně kvalitou je tenhle film na tom úplně stejně jako Američan. Akorát se jedná o jiný příběh a jiné herce, kteří jsou stejně dokonalí, jako samotný Američan. Pro mě rozhodně jeden z nejlepších filmů v tomhle roce. A to nejenom kvůli Hoffmanovi, i když i ten má velký podíl. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo prevažne v nemeckom Hamburgu, kde sa podľa knižnej predlohy dej odohráva. (m.a.t.o.)
  • Týždeň po premiére filmu na filmovom festivale Sundance zomrel hlavný predstaviteľ P. S. Hoffman. Tento film bol zároveň aj jeho posledným, kde si zahral v hlavnej úlohe. (MikaelSVK)
  • Jeden z producentů filmu Stephen Cornwell je synem autora předlohy Johna le Careé, jehož skutečné jméno je David John Moore Cornwell. (Dr Lizal)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

Další špionáž od autora Jeden musí z kola ven

19.05.2012

Spisovatel John le Carré je jeden z největších klasiků špionážního žánru a adaptace jeho bestselleru Jeden musí z kola ven patří k nejlahodnějším filmovým pamlskům loňského roku. A chystá se filmová… (více)

Reklama

Reklama