Reklama

Reklama

Psycho II

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Třiadvacet let poté, co byl Norman Bates uznán duševně chorým pachatelem dvojnásobné vraždy a zmizel za branami psychiatrického ústavu, byl lékaři uznán za vyléčeného a přes protesty některých lidí propuštěn. Kvůli snížení státního rozpočtu však Normana nečeká žádná "mezistanice", která by mu ulehčila návrat do normálního života a také není určen žádný sociální pracovník, který by ho občas navštívil. Norman se vrátí zpět do starého gotického domu nad Batesovým motelem a najde si práci v kuchyni blízkého motorestu jako umývač nádobí. Spřátelí se se sympatickou číšnicí Mary, která dokonce souhlasí, že se k němu nastěhuje. Jenže pak to začne znovu. Jeho dávno mrtvá "matka" mu začíná telefonovat a zanedlouho dojde k první vraždě. Není divu, Norman, který vypadá jako by se snažil žít v klidu, je neustále pronásledován sestrou své dávné oběti (pamatujete na slavnou vraždu ve sprše?) a navíc se dovídá, že jeho matka ve skutečnosti jeho matkou nebyla. Není divu, že se mu vrací znepokojivý pohled a mrtvých přibývá. Zda však vraždí Norman nebo někdo úplně jiný, to zdaleka není jediné překvapení, které vás v závěru filmu čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (138)

Matli 

všechny recenze uživatele

I po dvaceti letech (natáčecích i dějových) parádně navazuje na jedničku a drží si i její atmošku, takže odkaz Alfreda je znát. Hlavní hrdina, který byl i v jedničce si zase střihnul hlavní roli a de mu to hodně dobře, ani bych neřekl, že je o 20 let starší. Psycho 2 si stále svoji roli psycha drží, není to žádná nastavovaná kaše, do poslední chvíle člověk neví a pak je to twist za twistem. Spokojenost. 76% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Franklin poslušně počkal, až Mistr odejde, ale nemusel se tolik bát. Jeho Psycho má sice logicky trošku jinou atmošku, ale co do nápadů a provedení je to určitě jeden z těch lepších výsledků, kdy někdo sáhnul na práci legendě. Trochu se bojím dalšího dílu, ale tak si říkám, že o to asi u hororu jde. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní pokračování legendárního Hitchcockova Psycha. Promyšlená zápletka, podmanivá hudba Jerryho Goldsmithe, postupně opět šílející Perkins (hlavně v závěru), děsivě krásný dům na kopci, neznámý vrah s dlouhým nožem a docela šokující konec s příměsí černého humoru, kterým měl však být kult Psycha raději uzavřen. "Opravdu už si nedáte sendvič?" :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení na úrovni prvního Psycha, které je samozřejmě o kus lepší, mě však pokračování bavilo tak, že jsem mu těch pět hvězd prostě musel udělit. Překvapení na konci bylo sice zajímavé, ale ne tak nečekané, jak tady někteří píší a kromě ke konce lehce stagnujícího tempa, nemám prakticky nic, co vytknout. Návrat do kůže Normana Batese i do starého známého motelu se Anthonymu Perkinsovi povedlo na výbornou, jeho stoupající šílenství je zobrazeno i zahráno skvěle. Vraždy se povedly ( i ta ve sprše úplně na začátku :D) a příběh také není vůbec špatný. Vzkazy od "Matky" a různé další náznaky její přítomnosti mě velmi potěšily, jako vlastně skoro celý film. Za mě prostě povedený film který dokáže v mnoha věcech překvapit a jen v málo zklamat (vzhledem k tomu, jak velké jméno má Hitchcockova klasika). Uvidíme, jak dopadne třetí díl, Psycho II je ale rozhodně zábavná záležitost, ve které se ani to napětí neztratí. Jinak nejlepší z herců je samozřejmě Perkins. 85%. ()

Revolver 

všechny recenze uživatele

Je nad slunce jasné, že nic jako původní Psycho, už nikdy nevznikne. Aby taky jo, Hitchcock byl jen jeden. Franklin ho kopíruje jak se dá a i když to není ani 1% Hitchovi atmosféry, výsledek není vůbec špatný. Ovšem film vyzdvihuje zejména Anthony Perkins, který od prvního Psycha, ani trochu nepolevil a v neposlední řadě solidní Goldsmithova hudba(bohužel legendární skladatel k původnímu Psychu Bernard Herrmann v době vzniku již nebyl více). Celkem když to shrnu, Psycho II je vedle prvního dílu jen nevylouhovaný čaj, ovšem vedle béčkových hororů 80tých let se nemá za co stydět. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (13)

  • K natáčení byl použit původní dům z prvního dílu, avšak motel musel být zrekonstruován. (Chatterer)
  • Scénárista Tom Holland si ve filmu zahrál náměstka Norrise. (Chatterer)

Reklama

Reklama