Reklama

Reklama

VOD (1)

Antologie pěti kratších filmů zkoumá dopad rakoviny prsu na lidské životy. Pět geniálních umělců spojilo své síly proti rakovině prsu a každý z nich natočil krátký úsek tohoto průkopnického filmu. "Charlotte" líčí ženu (Ginnifer Goodwin), jež neví, jak se rozloučit se svou dcerou. Příběh "Mia" (Patricia Clarkson) je vyprávěn skrz sérii záběrů z minulosti. "Cheyanne" (Lyndsy Fonseca) je překrásná striptérka, jejíž čerstvé manželství ohrožuje její nemoc. "Lili" sleduje snaživku (Rosario Dawson), jež požádá svou sestru, aby sdělila jejich matce její diagnózu. A nakonec "Pearl", onkoložka (Jeanne Tripplehorn), která se náhle ocitla v roli pacienta. (HBO Europe)

(více)

Recenze (27)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Silný film, který ale potápí dvě věci. Jednak a) nedotažené příběhy.. sotva se rozkoukáte, už je v záběru jiná hlavní postava. Tohle je ale můj celkový problém s povídkovými filmy - já chci prostě sledovat celý příběh, ne jen úsek. Takže kdyby místo jednoho celku natočili pět dílů, byla bych nejspokojenější. Ale podívala bych se jen na první tři a to proto, že b) poslední dvě povídky nebyly nijak originální, vyčnívající, ani dojemné. Vlastně ani příliš zábavné. Hodnotit pět lidských příběhů jako celek je tedy vcelku těžké, ale protože jsem z prvních třech povídek byla vesměs nadšená, nechám to na čtyřech hvězdičkách. Mimoto si film zaslouží uznání za téma a sympatie za režisérky :) ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Každý příběh měl své kouzlo, a každý z nich byl svým způsobem silný a dojemný. Rakovina a její dopad na životy osob, které si tím musely projít, je těžký nejen pro ně samé, ale také pro jejich blízké. A Five krásně ukazuje, jaký důsledek vzniká, když se s tak zákeřnou nemocí setkáme. Určitě má tento film hloubku a nemůže se mu odepřít snaha, vcítit se do daných příběhu oněch žen, ale trochu jsem postrádala emoce tam, kde bych je čekala nejvíc. ()

Reklama

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Five: je na jedno pozretie slušný poviedkový film.POVIEDKA:(1)75%.(2)90%(3)65%.(4)50%.(5)40%.Summa summarum:HOD:64%. Chcel by som raz vidieť sfilmovanú poviedku(ako celovečerný film),kde účinkovala Patricia Clarkson(č.2).PS:pačil sa mi herecký koncert Patricie Clarkson! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvěle nenásilně zpracované téma rakoviny prsu a ukázka toho, jak dokáže zasáhnout do života. Příběhy, které jsou propletené s hlavní postavou, která je v průběhu celého filmu u všehno a na jejímž životním příběhu je to založené. Film je hvězdně obsazen, jak režijně, tak herecky a je to tak silné, že dokonce i slzy ukáply....Rozhodně doporučuji na shlédnutí každému, aby si uvědomil, jak rakovina dokáže ovlivnit životy mnoha lidem...nejen ženám.... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aj o tomto je život. Možno to všetko brať ako poučné video, ako rakovina dopadá na život ženy a jej rodiny a okolia. Ako poučné video, že aj prevencia je dôležitá. Mne osobne sa najviac páčil príbeh Patricie Clarkson, ale všetky sa dali pozerať, a už aj keby človeka začali nudiť, tak začal iný príbeh. Určite treba aj kapesníky. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ginnifer Goodwin a Jennifer Morrison se setkali již podruhé. Poprvé to bylo u natáčení seriálu Once Upon a Time (od r. 2011). (R´Hell)
  • Ve všech pěti příbězích je přítomna pouze jediná postava, a to doktorka Pearl (Jeanne Tripplehorn). (..Lucas..)
  • Úvodní díl se odehrává dne 20. 7. 1969, tedy v den, kdy Neil Armstrong přistál na Měsíci. Ve stejný den se narodil Josh Holloway. (Evie28)

Reklama

Reklama