Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Letadlo se čtyřiapadesáti cestujícími na palubě ze zřítí přímo před malým gaunerem Berniem LaPlantem (Dustin Hoffman). Coby první osoba, která se ocitla na chaotickém místě nehody, bez váhání nasadí svůj život a zachrání všechny lidi z havarovaného letadla. Protože mu však životní zkušenost velí zbytečně na sebe neupozorňovat, raději se z místa neštěstí vytratí do deštivé noci. Mezi zachráněnými je také ctižádostivá televizní reportérka Gale Gayleyová (Geena Davisová), která chce získat prvotřídní reportáž zjištěním totožnosti neznámého "Anděla letu 104". Je vypsána odměna jeden milion dolarů. Bernie však svoji šanci zmešká. Ocitne se ve vězení a jeho roli převezme bezdomovec John Bubber (Andy Garcia), jemuž Bernie celou záchrannou akci vylíčil. Zdrcený LaPlante ve vězení sleduje Bubberovu hvězdnou kariéru. Po propuštění se zkouší o peníze přihlásit, ale nikdo jeho historce nevěří. V dramatickém závěru dojde ke konfrontaci skutečného i fiktivního zachránce na římse luxusního hotelu. (Cinemax)

(více)

Recenze (125)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Kdybych měl stěrače v pořádku, svítilo by podělaný slunce !" ----- Jenomže stěrače zcela evidentně v pořádku nebyly. Popravě ... nejenom stěrače. Ale právě díky neutěšenému technickému stavu svého vozidla se ocitl ve správnou chvíli na správném místě. Ovšem přineslo mu to jen a jen problémy. Co jiného taky mohl čekat, když ho trable všeho druhu odjakživa samy systematicky vyhledávaly ! Půvab snímku se ukrývá v detailech. Jeho humor je nevtíravý a svým způsobem očistný - dokáže dojmout i rozesmát. Vypráví o mediálním obrazu světa, který dokáže hravě vytlačit realitu. Ale ... víte ... na druhou stranu: Bylo by povznášející, kdyby vždycky vznikal s dobrými úmysly - alespoň z poloviny ... kdyby někde v pozadí kromě touhy po senzaci držela čestnou stráž i upřímná snaha zjistit PRAVDU. Co naděláte ... svět chce být klamán - a dokonce ani taková profesionálka jako Gale Gayleyová na tom nic nezmění. Finále možná zbytečně tlačí na pilu: ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Je přece totální pitomost přemisťovat se na římse VE STOJE, když můžete učinit totéž pěkně na všech čtyřech - s daleko menším rizikem. Ale to je jen drobnost, která na celkové vyznění filmu nemá větší vliv ... 4,5* ()

radek512 

všechny recenze uživatele

Pokud budeme jen trochu chytří nebude věřit všemu co je v televizi. Neuvěřitelný příběh bezdomovce,který ale není tak úplně jeho. Při filmu člověk vzpomíná na některé dramatické reportáže v televizi a přemýšlí co na tom sakra může být pravdy, proč by to nemohly být jen příběhy reportérů, které nemají s pravdou nic společného. ()

Reklama

walsidal 

všechny recenze uživatele

Na začátku 90.let měla Geena Davis skutečně hvězdné období. Po té, kdy se Susan Sarandon vytvořila titulní roli ve filmu „Thelma a Luisa“, dnes už klasice světové kinematografie, hrála s Tomem Hanksem ve „Velkém vítězství“ a ve stejném roce také s Dustinem Hoffmanem a Andym Garciou ve filmu „Hrdina proti své vůli”, kde si zahrála novinářku, jíž při letecké havárii zachrání život neznámý zachránce, kterého se snaží vypátrat. Hrdina proti své vůli je sice nenáročná komedie, ale vtipnou formou ukazuje sílu mediálního světa, který dokáže vytvářet padouchy i hrdiny. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jééé jak mě tenkrát štvalo, že Bernie tehdy promeškal šanci stát se hrdinou a dostat paníze, nakonec jsem pochopila proč nakonec veřejně neprotestoval ... zachráněná novinářka přece jen zjistila pravdu a ten konec na tom byl stejně ten nejhezčí. Aspoň vědomí, že zachráněný věděl, kdo ho opravdu zachránil a slávu pak přál druhému :-) wow ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Spíše než o jakémkoliv druhu hrdinství je tenhle film o síle médií, která dokážou udělat hrdinu z kohokoliv, ale na druhou stranu taky dokážou kohokoliv poslat nemilosrdně ke dnu. Upřímně řečeno, jde o jen lehce napdrůměrnou podívanou, v níž ani jindy dobrý Dustin Hoffman diváka nepřesvědčí o tom, jak je výborný herec. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Mariah Carey naspievala populárnu pieseň „Hero“ práve pre tento film, no tvorcovia ju nakoniec ani nepoužili, pretože sa domnievali, že romantická balada sa do filmu nehodí. (m.a.t.o.)
  • Pôvodný pracovný názov filmu bol Hero and a Half, no nakoniec musel byť zmenený kvôli podobnosti so snímkou Cop & 1/2 (1993). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama