Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Letadlo se čtyřiapadesáti cestujícími na palubě ze zřítí přímo před malým gaunerem Berniem LaPlantem (Dustin Hoffman). Coby první osoba, která se ocitla na chaotickém místě nehody, bez váhání nasadí svůj život a zachrání všechny lidi z havarovaného letadla. Protože mu však životní zkušenost velí zbytečně na sebe neupozorňovat, raději se z místa neštěstí vytratí do deštivé noci. Mezi zachráněnými je také ctižádostivá televizní reportérka Gale Gayleyová (Geena Davisová), která chce získat prvotřídní reportáž zjištěním totožnosti neznámého "Anděla letu 104". Je vypsána odměna jeden milion dolarů. Bernie však svoji šanci zmešká. Ocitne se ve vězení a jeho roli převezme bezdomovec John Bubber (Andy Garcia), jemuž Bernie celou záchrannou akci vylíčil. Zdrcený LaPlante ve vězení sleduje Bubberovu hvězdnou kariéru. Po propuštění se zkouší o peníze přihlásit, ale nikdo jeho historce nevěří. V dramatickém závěru dojde ke konfrontaci skutečného i fiktivního zachránce na římse luxusního hotelu. (Cinemax)

(více)

Recenze (125)

Logicomix 

všechny recenze uživatele

Tento příběh antihrdiny Dustina Hoffmana je příkladem poznání, které jsme učinili již sledováním Macha a Šebestové. Totiž, že v každém je něco dobrého. Nejen v chlebníku, ale i v polozlodějíčkovi, který se hlavně nechce zaplést s konáním jakéhokoli dobra. Největší klad filmu je obsazení. Ze začátku jsem si sice říkal, že Andy Garcia je na bezdomovce trochu moc hezký, ale i jeho výběr dává nakonec vzhledem k příběhu dokonalý smysl. Příběh sám není nijak podvratný a od začátku víte, jak to skončí. Je to prostě chleba s máslem, kde chleba je dobrý, máslo poctivé a soli tak akorát. Ale nečekejte nic překvapivého. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príbeh podvodníka Bernieho (Dustin Hoffman), ktorý zachráni ľudí z havarovaného lietadla, ale slávu a uznanie mu ukradne jeho kamarát, nie je prekvapivo čistokrvnou komédiou. Je to skôr satira na moc médií a ich manipuláciu s ľuďmi. Asi najpodceňovanejšie dielo Stephena Frearsa (High Fidelity, Kráľovná, Nebezpečné známosti) sa stalo vo svojej dobe veľkým komerčným prepadákom a už nikdy sa mu nepodarilo dostať na vrchol diváckeho a fanúšikovského záujmu. A je to škoda. Výborný a stále aktuálny film je v neposlednom rade aj skvelým hereckým koncertom tria Dustin Hoffman - Andy Garcia - Geena Davis. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Amerika se vším všudy. Média, realita a touha mít hrdinu. Frears dostal velkou šanci předvést co umí s velmi dobrými herci a zajímavým tématem, které se opakuje prakticky každý rok za oceánem v země (ne)svobody. Krom toho jde i o jeden z posledních kvalitních snímků Geeny Davis. Škoda, že ta holka prakticky zmizela z filmového světa, ale je tady opravdu dost dobrých herců i v menších rolích. Pěkná podívaná s dobrým tempem. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná oddychovka, ktorú som dávnejšie videl parkrát v TV. Ale nebyť Hoffmana, režisér by si s dejovou líniou nedokázal poradiť. Tie humorné momenty by sa vďaka rutinnejším zručnostiam dostali do úzadia. Tak markantný rozdiel to v celkovom vyznení dokáže spôsobiť - viď, akú pozornosť (a snáď s ešte vyšším stupňom charizmy) si berie taký Jack Nicholson. ()

walsidal 

všechny recenze uživatele

Na začátku 90.let měla Geena Davis skutečně hvězdné období. Po té, kdy se Susan Sarandon vytvořila titulní roli ve filmu „Thelma a Luisa“, dnes už klasice světové kinematografie, hrála s Tomem Hanksem ve „Velkém vítězství“ a ve stejném roce také s Dustinem Hoffmanem a Andym Garciou ve filmu „Hrdina proti své vůli”, kde si zahrála novinářku, jíž při letecké havárii zachrání život neznámý zachránce, kterého se snaží vypátrat. Hrdina proti své vůli je sice nenáročná komedie, ale vtipnou formou ukazuje sílu mediálního světa, který dokáže vytvářet padouchy i hrdiny. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Meno Chevyho Chasa (Deke) nemohlo byť uvedené v záverečných titulkoch kvôli tomu, že v čase vydania filmu bol zmluvne viazaný so štúdiom Warner Brothers. (m.a.t.o.)
  • Slovo "fuck" a jeho deriváty zaznejú 11-krát, čo je na film s ratingom PG-13 veľmi nezvyčajné. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama