Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Letadlo se čtyřiapadesáti cestujícími na palubě ze zřítí přímo před malým gaunerem Berniem LaPlantem (Dustin Hoffman). Coby první osoba, která se ocitla na chaotickém místě nehody, bez váhání nasadí svůj život a zachrání všechny lidi z havarovaného letadla. Protože mu však životní zkušenost velí zbytečně na sebe neupozorňovat, raději se z místa neštěstí vytratí do deštivé noci. Mezi zachráněnými je také ctižádostivá televizní reportérka Gale Gayleyová (Geena Davisová), která chce získat prvotřídní reportáž zjištěním totožnosti neznámého "Anděla letu 104". Je vypsána odměna jeden milion dolarů. Bernie však svoji šanci zmešká. Ocitne se ve vězení a jeho roli převezme bezdomovec John Bubber (Andy Garcia), jemuž Bernie celou záchrannou akci vylíčil. Zdrcený LaPlante ve vězení sleduje Bubberovu hvězdnou kariéru. Po propuštění se zkouší o peníze přihlásit, ale nikdo jeho historce nevěří. V dramatickém závěru dojde ke konfrontaci skutečného i fiktivního zachránce na římse luxusního hotelu. (Cinemax)

(více)

Recenze (125)

Logicomix 

všechny recenze uživatele

Tento příběh antihrdiny Dustina Hoffmana je příkladem poznání, které jsme učinili již sledováním Macha a Šebestové. Totiž, že v každém je něco dobrého. Nejen v chlebníku, ale i v polozlodějíčkovi, který se hlavně nechce zaplést s konáním jakéhokoli dobra. Největší klad filmu je obsazení. Ze začátku jsem si sice říkal, že Andy Garcia je na bezdomovce trochu moc hezký, ale i jeho výběr dává nakonec vzhledem k příběhu dokonalý smysl. Příběh sám není nijak podvratný a od začátku víte, jak to skončí. Je to prostě chleba s máslem, kde chleba je dobrý, máslo poctivé a soli tak akorát. Ale nečekejte nic překvapivého. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Film, od kterého jsem nic neočekávala, začala jsem se na něj dívat spíše z nudy a mile mě překvapil svou jednoduchou zábavností s lehkým přesahem. Kromě Geeny Davis, kterou nemám ráda a ani jsem jí roli nevěřila, mě příjemně překvapilo, kolik dobrých herců zde hrálo a taky jak se mi líbil Andy Garcia ještě víc než Dustin Hoffman. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Život bývá někdy hodně složitej, přímo divnej. A lidi někdy nejsou tím, čím se zdaj bejt..." Berni LaPlant (skvělý Dustin Hoffoman) a John Bubber, dvě na první zdání podivné existence (zlodějíček a bezdomovec), a přeci oba hrdinové. Ten příběh se možná může zdát trošku těžko uvěřitelný, přesto v sobě skrývá skvělou myšlenku. A nemusíte žít zrovna v Americe, abyste si uvědomili, jak často my lidé (ovlivněni médii) dáme na první dojem a jak se necháme právě médii (nejen těmi oficiálními) někdy zmanipulovat v našem vnímání reality. Doba fakenews, jako by byla stvořená k tomu, aby si člověk tu myšlenku, že lidi (a věci) někdy nejsou takoví, jak se zdají být, obzvláště vštěpoval do hlavy. Jinak co mi trošku kazilo zážitek z celého filmu, byla ta scéna, kdy Berni LaPlant ve výšce nejdříve zachraňuje Johna Bubbera a potom naopak. Chápu, že to pro vývoj filmu bylo důležité, přesto z toho sledování dotyčných, jak řeší důležité životní otázky na římse věžáku, mi moc příjemně po těle tedy nebylo... ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý Dustin Hoffman v roli cynického životního smolaře zlodějíčka Bernieho LaPlante, který náhodou zachrání pasažáry havarovaného letadla. LaPlanteho botu a pak i mediální slávu spojenou s finanční odměnou však získá jeho kamarád bezdomovec Andy Garcia, který byl jako zachránce vyhledán novinářkou Geenou Davis, pasažérkou havarovaného letadla. Pohodová komedie (i tak trochu parodie Popelky), kterou si vždy rád vychutnám. Trailer je ke shlédnutí zde: http://www.spout.com/films/Hero/15253/2932/trailers.aspx ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Morální dilemata, nespravedlnost světa, antihrdina, to vše tento snímek skvěle vystihuje. Herecky excelentně obsazené drama, které je jen ve špetce komedií. Spíše než komedie, tak je to serodrama, protože mě po většinu stopáže nevýslovně sr...lo to, jaká nespravedlnost se tu děla hlavnímu hrdinovi. Co naplat, že o tu slávu nestál. Naopak ale nemohu upřít snahu o realistický přístup. Jde prostě o film, který buď má velké koule, nebo byl natočen proto, aby co nejvíce lidí naštval a minimum je bavil. Já doufám v to první a i proto zvedám palec nahoru. 75% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Pôvodný pracovný názov filmu bol Hero and a Half, no nakoniec musel byť zmenený kvôli podobnosti so snímkou Cop & 1/2 (1993). (m.a.t.o.)
  • Meno Chevyho Chasa (Deke) nemohlo byť uvedené v záverečných titulkoch kvôli tomu, že v čase vydania filmu bol zmluvne viazaný so štúdiom Warner Brothers. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama