Reklama

Reklama

Polky Ewa (Marion Cotillard) a její sestra Magda (Angela Sarafyan) emigrují v roce 1920 do Ameriky s vidinou lepšího života. Jenže život je komplikovaný a stejně tak se zkomplikuje jejich situace. Ewě se do cesty připlete labilní Bruno (Joaquin Phoenix) a podává jí pomocnou ruku. Bohužel pro sestry není vše, jak se zdá, proto můžeme s napětím sledovat cestu k jejich lepším zítřkům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek se skvělými hereckými výkony, který mě bohužel nechal celkem chladným. To, co předvádí zejména Joaquin Phoenix je skutečně paráda, ale celkově mi to prostě nesedlo. Nadchl mě příchod kouzelníka, pro ty mám asi pořád slabost, ale pak zase najednou nic. Prostě jen další historické drama. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Je to skvělé dobové drama, výborní herci, příběh, prostředí, barevnost (ta je přímo kouzelná), prostě všechno... ale má to velmi značné mínus, alespoň pro mě. Neprobudilo to ve mně absolutně žádnou emoci. Ani znechucení, ani lítost, ani smutek... nic. Jen jsem necelé dvě hodiny seděla, koukala, v průběhu jsem si šla pro puding, který mi mezitím vychladl v ledničce, koukala dál, dojedla puding, hele vláčí mrtvolu do lesa, hmm, koukala a najednou byl konec i s tou odplouvající lodí snad k lepším vidinám. Spoustě lidem se tento snímek bude hrozně líbit. Já chápu proč. Kdyby to ve mně něco vyvolalo, taky bych hodnocení zvedla tak o 2*, ale takto jen dvě hvězdičky za výše vypsané. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film s Joaquinem Phenixem, Marion Cottilard a Jeremy Rennerem. Osud dvou sester z Polska, které se po strastiplné plavbě dostávají v době prohibice do Ameriky a jsou při vstupu násilně rozděleny. Ani Ewe však nečekají teta se strýcem, nýbrž muž, který ji bezohledně využívá, aby se do ní náhle zamiloval. Pomalu plynoucí drama osudů lidí, které určitě shlédněte. A herecké výkony byly perlou, kterou v uzavřené perlorodce filmu stačí jen otevřít a nalézt. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Nalákat do filmu Cotillardovou s Phoenixem a udělat z toho takový melodramatický chlív, to už chce notnou dávku tvůrčí oprsklosti. No nic, zmiňovat se o tom, že scénář psalo nějaký nehorázný čuně a že celkový koncept se s úderem poslední klapky rozsypal jako domeček z karet, už asi nemá cenu. Takhle to dopadá, když obsadíte charakterní herce, kteří nemají co hrát. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Jediné opravdu kvalitní a přitom docela reálné filmové zpracování o průběhu přihlašování nových imigrantů v Americe naleznete pouze v ´Jane Austen's Mafia!´ ... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Útek z povojnovej Európy do naivného amerického sna. Spočiatku výborné a zaujímavé, no po čase dosť nudné a nezáživné. V podstate sa to dokola a dokola točilo okolo toho istého a Ewa mi prišla už tak strašne nerozhodná, že to išlo normálne až na nervy. Ocitla sa v nezávidiahodnej situácii a po tom všetkom niekomu veriť, to sa ukázalo byť v jej prípade problematické. V závere mohli aspoň načrtnúť čo sa stalo s "holubičkami". Nie každý bol unesený z nerozhodnej Ewi, ktorá sa mi v mnohých momentoch až príliš podobala na Amandu Seyfried. Námet fajn, no dej až tak oslnivý nebol. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser James Gray / Milenci, Mala Odessa/ natocil len dalsi nudny film o emigrantoch, ktori opustili krajinu A a prestahovali sa do krajiny B. A zacina sa odvijat pribeh, ktory tuna ledva drzi pohromade a zas v nom odznie prilis vela prazdneho tlachania o medziludskych vztahoch a odznie kopa nudnych a zbytocne dlhych dialogov. Divak sa asi po polhodine zacne dost nudit a nuda dostala v tomto filme zas neprimerane vela priestoru. Film nedokazali posunut do nadpriemeru ani herci ako vyborny Joaquin Phoenix /8 mm, Gladiator, The Master/ a ani skvela Marion Cotillard /Edith Piaf, Temny Rytir Povstal, Inception/. Gray odviedol len zrucnu rutinu. Sice skusenu a na urovni, ale stale ide len o rezisersku rutinu. 64 % ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Asi hodinu sem vydržel sledovat tuhle sterilní,oslizlou komorní píčovinu.A hodně mě překvapilo do jakýho hovna to Gray,jehož Noc patří nám je skvělá krimoška,šlápnul.Navíc sem měl za to,že do Ameriky pustěj,podle toho jak tam ty lidi vypadaj,a jak se chovaj,úplně každýho dementa.Asi sem se spletl.10%. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Hysterická, otravná polská prostitutka Marion se ze samé nenávisti zabouchne do svého laskavého pasáka Joaquina, který ji ze samé lásky nutí k prostituci,i když to samozřejmě dělat vůbec nechce. A pak do toho vpadne kouzelník Jeremy, aby z toho udělal už naprosto dokonalý příběhový průjem. U mě si tohle hlavně příšerná Marion bude žehlit ještě hodně dlouho. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Těžké začátky přistěhovalců do NY ve dvacátých letech. Dvě holky z Polska rozdělí hned při imigrační kontrole a pak už se to jen zamotává. Jedna zůstane na Ellis Island zavřená a druhá se jí snaží dostat ven za pomoci prostituce a různých pokusů s muži. Ženská dokáže zamotat hlavu chlapům tak, že si jsou schopni zničit život. Je to ale spíš niterný příběh, velká dramata nečekejme. Též velkou stopu film v divákovi nezanechá, je jako spousty jiných. Špatný ale určitě není. 70% ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Jednoduše úděsné. Jalový scénář okořeněný účinkováním toho nezbedy FÍNIXE mi definitivně zhoršil náladu a donutil mě přesunout se k PS4. Marion je slangem řečeno "ta polak", jež by pro svou sestru neváhala nabídnout genitálie k veřejnému užití. A taky nabídla. 37% ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Film na který jsem se těšil dvě dlouhá léta a nakonec při možnosti ho vidět jsem o něj ani nezavadil. V průběhu následujících let jsem si na něj párkrát vzpomněl a přesto mu nikdy nedal šanci. Až poté, jednoho krásného dne. Venku slunce, modrá obloha, ptáci štěbetají jeden na druhého, to byl přesně ten den kdy jsem měl zapnout počítač, nelegálně stáhnout film a dívat se na něj. Ano, udělal jsem to. Po šesti letech jsem to udělal. Podíval jsem se na Immigranta. Bylo to přesně takové jaké jsem si před lety představoval, že to bude. Přesně tuhle pochmurnou dobu odehrávající se v Americe mám nejradši. Vizuálně mě film absolutně pohltil a proto už jsem se mohl soustředit jen na příběh Ewy, chudáka s dobrým srdcem a ještě krásnější duší. Obdivuji její postavu právě kvůli tomu jak se přes svoje přesvědčení dokázala obětovat pro dobro někoho jiného, pro svojí sestru. Dokonale vyobrazený byl Bruno, nebyl přímo pravým opakem dobra. Byl jen ukázkou člověka, který chce mít moc a váhu a to ho uspokojuje. Chtěl být vlastně i spasitelem, který si ale díky svým skutkům chce přilepšit. A mezi to všechno vkročí hrdina, hrdina pro Ewu jménem Emil. Dobrá duše jako ona, ale tak řekněme úspěšný, že se nemusí potácet největším zlem v podobě prostituce. Dokonalý vzor pro nadějné lepší zítřky. Občas jsem dokázal film předvídat, občas zase ne. Takže to pro mě není jen další bezduchý romantický blábol, naopak romance v Immigrantovi je ukázána docela příjemně, nenásilně. K poměrně dobrému příběhu si může přičíst tři vynikající herce, velmi dobré zpracování a mám tu filmu ke kterému se budu určitě pravidelně vracet. Snad už ne za dalších šest let. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Nechápu v čem je chyba, ale tenhle film vidělo zoufale málo lidí.. Asi marketing? Jinak si to neumím představit.. Za mě plný počet hvězd. Už dlouho jsem nic podobného neviděla - výborné po technické, vizuální, herecké, skladatelské a já nevím ještě jaké stránce.. Komorní drama ze syrového prostředí migrace z počátku století ze starého kontinentu do nového světa.. Jak těžké začátky to byly a jaké nástrahy čekaly na mladá nezkušená děvčata nám odkývá film "The Immigrant".. Postav tu mnoho není, ale i díky tomu vynikají výtečné herecké výkony ústřední trojice - Marion Cotillard, Joaquin Phoenix, Jeremy Renner.. Chápu, že téma prostituce, ilegální imigrace a tvrdé podmínky "svobodného" státu nejsou populárními tématy, ale myslím, že své úzké publikum si tenhle snímek najde.. Klobouk dolů a více podobných filmů ze slavného Hollywoodu! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co mě na Imigrantovi opravdu hodně oslovilo a bavilo, byly zajímavé a vážně výrazné postavy, obsazené navíc skutečně úžasně hrajícími hvězdnými herci, a pak především dech beroucí stylové zpracování, a to jak dané doby, tak prostředí newyorských ulic, což sebou zároveň přineslo i vážně působivou, poměrně nečekaně potemnělou atmosféru, která mě též nadchla a vtáhla do celého toho téměř až romantického příběhu, jenž pak lze též považovat za ve většině ohledech fungující záležitost, jenž příjemně, bez jakýchkoliv hluchých míst, ubíhala, děj navíc není příliš předvídatelný a chvílemi dokáže mnoha dramatickými scénami až strhnout. Ze zásadnějších výtek bych pak měl asi zmínit snad jen překvapivě dost nefunkční emoce, které mi chyběli především v závěru, jenž byl sice zdařile vygradovaný, přesto ale chladný a odtažitý, a to především vůči postavám. Jinak se ale opravdu jedná o podmanivou a silnou podívanou, především trio Phoenix, Cotillard a Renner podávají excelentní, přesvědčivé výkony, nicméně zároveň musím zopakovat, že tím nejzásadnějším a v podstatě i nejpovedenějším elementem jsou zde ony jejich tři postavy, jejichž charaktery a vzájemně propletené vztahy tu jsou zfilmovány vskutku mistrovsky, zároveň i krapet tajuplně a divák je jejich košatostí doslova imponován až do úplného závěru, v němž se zdařile kříží happyend se smutkem, o to víc škoda zmiňovaných mdlých emocí. Za mě zkrátka skvělá podívaná, určená spíš ale pro vnímavější a nejspíš i krapet náročnější publikum. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Silny pribeh s vybornou a velmi uveritelnou Marion Cotillard v, pre mna netypickej, roli. Film urcite nesiel mimo mna a jeho spracovanie bolo verne, popisujuce danu, pre mnohych "krutu", dobu a krusne osudy ludi v meste plnom imigrantov, bojujucich o prezitie, a tych druhych, co z toho tazia a maju biznis. Phoenix i Reener celkom fajn. Vobec sa nestotoznujem s nazorom, ze by bol tento film hereckym alebo pribehovym sliapnutim "vedla". V ziadnom pripade. Naopak, jedna sa o slusnu dobovu dramu s bravurnou Cotillard. Kto z divakov ma aspon zakladnu empatiu a schopnost realnej predstavivosti, nema najmensi problem. :) Vrelo odporucam. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Načo vlastne bol natočený tento film? Čo nové priniesol? Veď takýchto príbehov sú desiatky a tento bohužiaľ napriek výbornému obsadeniu ledva dosiahol na priemer. Bezemočné dve hodiny ako z pera Rosamunde Pilcherovej o klasickom trojuholníku.. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Coppolovsky veľkolepé (úvod mi výpravou, nasvietením i prácou kamery pripomenul flashbacky z druhého Krstného otca), rámované do krásnych kompozícií (kostol, posledný záber) a až nečakane nehollywoodske (temný záver). Skvelé úlohy pre Joaquina Phoenixa, ktorý ide z jedného zaujímavého filmu do druhého a pre Marion Cottilard, ktorá sa pre mňa stala prednou tvárou európskej hereckej školy. Ale hlavne, ten film sa celý točil v reálnych lokáciách, s reálnymi komparzistami oblečenými v skutočných dobových kostýmoch. A to treba oceniť! James Gray je pán režisér! ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Herci hráli slušně, ale příběh samotnej je tak plochej, vykonstruovanej a okoukanej že mě moc neoslovil. Podobných scénářů už se zfilmovalo spousta a mnohem líp. ()

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

Jít si za svým snem a přejít kvůli tomu všechny překážky, které život přichystá, je snem asi náš všech. Píše se rok 1920 a chladné počasí zalézá pomalu pod kůži a krásná polka Ewa ve složité situaci přijme pomocnou ruku od velice emocionálního Bruna. Chladný výraz Marion Cotillard střídají znepokojivé emoce Joaquina Phoenixe a uklidňující úsměv Jeremy Rennera přináší do filmu krásnou emocionální rovnováhu. Ač příběh plyne velice pomalu a pozvolna, udrží bez problémů pozornost diváka od začátku až do konce. ()

Související novinky

Ztracené město Z na obzoru

Ztracené město Z na obzoru

28.12.2014

Dlouho odkládaný projekt The Lost City of Z je pro režiséra Jamese Graye srdcovou záležitostí, spustit se ho snaží již několik let. V příběhu skutečně žijícího britského armádního důstojníka,… (více)

Reklama

Reklama