Reklama

Reklama

Ig Perrish (Daniel Radcliffe) měl skvělý život, bohatou rodinu, i ženu svých snů, krásnou rusovlásku Merrin Williamsovou. Merrin byla však za neobjasněných okolností zavražděna. Z Iga je najednou hlavní podezřelý a nikdo, ani vlastní rodina, v jeho nevinu nevěří. Zlomený a neprávem obviněn žije ze dne na den a své neštěstí zahání alkoholem. Jednoho dne se probudí a zjistí, že na čele mu vyrůstají podivné rohy. Že by to bylo znamení a podaří se mu vraha vypátrat? Spolu s rohy totiž získal zvláštní schopnost a rozhodne se udělat vše pro to, aby vraha své lásky našel. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (607)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Harry Potter nám opravdu dospěl, Daniel Radcliffe s rohy a flaškou v ruce vyvolávající v lidech jen to nejhorší je tak překvapivě přesvědčivý, že zavře svým skvělým výkonem mnohým pochybovačům ústa. Popravdě jsem po rozpačitém traileru čekala hloupost, ale příběh mě okamžitě upoutal. Bylo to zvláštním způsobem děsivé, zvrácené, absurdní a místy velice zábavné. Upřímně jsem na vážkách, do jaké žánrové škatulky "Horns" strčit, nic tak kuriózního a rozličného jsem již dlouho neviděla. Každopádně perfektní hudba deprimující atmosféře, nádherným scénériím a originalitě jen nasadila korunu (Manson, Pixies, Fever Ray..) - jedinou výtku mám ke konci, který mě zklamal. Nebýt jeho, dám bez váhání 5 hvězdiček. Škoda, že vyvrcholení nakonec působilo tak směšně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Iggy je označovaný za vraha svojej jedinej lásky. Napriek tomu, že sa všetkých snaží presvedčiť o opaku, okolie v jeho blízkosti ním natoľko opovrhuje, až sa zriekne boha. Diabolské parohy, ktoré sa mu nasledujúce ráno objavujú na čele sú len začiatkom zlej predtuchy. Alebo, že by bol iný dôvod ich zrodenia? UPOZORNENIE!: "Horns" je "bastard". Keď neberieme do úvahy záverečné minúty, "Horns" je zmiešaninou všetkých možných žánrov, len jedným nie. A to HOROROM! Táto romanticko, dramo, thrillero, komediálna fantasy spočiatku pôsobí umelo, tuctovo, bez záujmu. Aja si robí z diváka žarty. Až sa človek musí zamyslieť, o čo tomuto "dilinovi" vlastne ide? Takto predsa seriózny snímok nemá pôsobiť! Taktiež som sa v určitých momentoch pasoval za chytráka. Po "naštartovaní" deja som mal pocit, že presne viem, kto za všetkým stojí. Myslím, že niektorí fanúšikovia hororu budú sklamaní, no NIE JE TO ICH CHYBA. Akurát očakávajú niečo, čo im "Horns" proste nemôže splniť. Táto originálne poňatá fantasy kriminálka vsadila na úškrn, a odlišný spôsob spracovania príbehu nešťastnej lásky, vraždy, zrady, pretvárky, klamstvu, skutočnej nevedomosti poznania ľudí po "našom" boku. Popravde, nebyť tej náboženskej "propagandy", mohol to byť jackpot. Za zlé to ale Šaňovi "Ajovi" nemám - 75%. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Poměrně věrná, ale hlavně dobrá adaptace knihy. Trochu jsem se bál Daniela Radcliffea, nicméně nakonec byl fajn a Iga zvládl ve všech polohách, a zvědavý jsem byl i na to, co předvede pro mě tak trochu nevyrovnaný Alexandre Aja. Nakonec musím říct, že Rohy mají velmi dobrou atmosféru, jsou zábavné i vcelku napínavé... A kdyby nic jiného, je v nich Juno Temple, nádherná jako vždy. Zamrzelo mě jen trochu odbyté finále - i leckteré televizní seriály mají lepší. Ale co. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I když měly koule, je fajn, že Aja se vysral na remaky, a konečně se vrhl na ambicioznější látku. Talentu má na rozdávání, takže proč ho nevyužít i trochu jinak, než jen zatínáním krumpáčů do lebek nebo zvracením penisů ve 3D. A tak se náš francouzský řezník snad vůbec poprvé věnuje hlavně příběhu, lepšímu vedení herců a líbivé vizuální stránce: zejména pak krásným lesním exteriérům, vymazlené kameře a chytlavému soundtracku. Někteří diváci samozřejmě budou remcat nad absencí gore scén (jedna rozstřelená makovice by tu však byla) a odklonu od hororu k barevné fantasy detektivce, krajní fandové Alexe však pochopí a třeba ocení. (80%) ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ten konkrétní človíček, který tomuto dílku dal nálepku "horor", by si měl nabrousit svoji rybičku a neprodleně na nejbližším smetišti spáchat rituální seppuku, protože má IQ nižší než automatická pračka bez proudu, je absolutně nepoužitelný pro běžný život a mohlo by se stát, že byste ho u večere požádali, aby vám podal sůl, on by to popletl a místo toho by vám prostřelil hlavu poloautomatickou útočnou puškou StG 44 s výklopným zásobníkem a pochromovanou pažbou. A to by dokázalo pokazit den. Mohu vás ujistit, že tohle toho má s hororem společného asi tolik, co mrtvé dítě s jahodovou zmrzlinou, takže úplný hovno! Hovno horor, ale řádně bizarní ujetina je to! A takové já mám rád. Bylo to originální, bylo to zábavné a bylo to svižné jak cigoš po zásahu elektrickým proudem, takže za mě pět a ať si tu ti samozvaní hororoví guru, kteří se za odborníky považují jen proto, že viděli všechny Halloweenské speciály Toma a Jerryho, klidně dál fundovaně žvatlají ty svoje věčně nespokojené píčoviny. PS.: Všimněte si, že pravidelně o víkendu jsem v hodnocení více tolerantnější než přes týden, a to proto, že se na filmy dívám ráno, na dojezdech a v kocovině a moje mysl je méně náročná. Určitě je ale lepší se čas od času zřídit jako to prase a další den si v klidu doma sentimentálně nadhodnotit pár filmů, než se ráno zmateně probudit v cizí posteli vedle cizí holky a nevědět, jak se jmenuje, kde jste se poznali, nebo jak zemřela. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (30)

  • Celé meno postavy Ig (Daniel Radcliffe), Ignatius, je počas filmu spomenuté iba raz. V latinčine sa prekladá ako „ohnivý“ a má rovnaký koreň ako slovo „vznietiť“. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2013 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Související novinky

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

Alexandre Aja a ďábelský LaBeouf?

12.12.2011

Filmová adaptace bestsellerového románu Horns, jehož autorem je syn Stephena Kinga Joe Hill, našla režiséra. Nečekejte decentní filmařinu, projekt dostal na starost francouzský masakrátor Alexandre… (více)

Reklama

Reklama