Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh hollywoodské hvězdy a držitelky Oscara Grace Kelly, která se vzdala své oslnivé kariéry a odešla do zcela neznámého světa. Na samém vrcholu slávy, kdy jí Hollywood a diváci leželi u nohou, se provdala za monackého knížete Rainiera III. a stala se navždy Grace – kněžnou z Monaka. Knížecí dvůr se ale stane bojištěm, na němž i samotná Grace Kelly musí ve své nové roli zápasit o osud malé země. Film Grace, kněžna monacká se soustředí na dramatické momenty, kdy na dveře paláce zaklepe slavný Alfred Hitchcock s nabídkou velké filmové role a na jiné dveře buší mocná Francie s hrozbami a výhrůžkami. Kněžna Grace se zapojí do tvrdého boje za osud Monaka, země, která se přes všechny překážky stala jejím domovem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Grace of Monaco není rozhodně špatným filmem.Bohužel je ale dalším ze soudobé módní vlny (ne)životoipsů,které zaznamenávají pouze určitý úsek života.U Hitchcocka se to celkem povedlo,u Diany moc ne a Grace je někde na pomezí.Osobně bych u podobných osobností (tím spíš,že mají co nabídnout) uvítal klasický životopisný film se vším všudy.Ve finále by takový obyčejný životopis mohl být mnohem zajímavějším...60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naivní a hloupý kýč. Americká bloncka se přivdá do knížecí rodiny, překoná problémy odlišné mentality a nakonec zachrání Monako. To bych blil velebnosti. Navíc Nicole Kidman tady zrovna dvakrát nezáří. Vlastně bych řekl, že je naprosto příšerná a ten závěrečný slzopudný projev by se měl pouštět na DAMU, jak se to taky nemá dělat. Alespoň že ten Roth to nějak vyvažoval. Facku by zasloužilo i ostudné nevyužití Langelly a Jacobiho. I tak je to především zásluha mužské části ansáblu, že jsem to nešoupnul do odpadu. No a své si na tom odvedl i fakt, že je to tak blbý, že jsem to vydržel až do konce. 25% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Olivier Dahan /Purpurove Reky2, Edith Piaf/ natocil slusny film o hollywoodskej kralovnej Grace Kelly v podani Nicole Kidman. Kidman sa zhostila ulohy velmi dobre, hrat rozhodne vie, akurat casto vidno len priemerne kulisy a furt sa neviem zbavit pocitu, ze Grace Kelly by si zasluzila viac, toto mi nestaci xpokojnosti : 56 % ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem chtěla do kina, pak jsem si to rozmyslela, protože jsem se bála, že to bude podobné životopisnému snímku o Dianě, který se mi vážně nelíbil. Nyní jsem tenhle film dokoukala a musím uznat, že jsem mile překvapená. Film jako celek je dobrý, líbí se mi příběh, napětí mezi Monackou a Francouzskou vládou, ale hlavní hvězda Nicole Kidman, kterou mám opravdu ráda mi v téhle roli nesedla. Ano, je krásná a maskéři se na ní museli hodně vyřádit, (i když stejně vypadala uměle) ale její herecký výkon se mi nelíbil tolik jako v jiných filmech. Ta role (podle mě) nebyla pro Nicole ta pravá, ale jinak film hodnotím jako průměrný. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ona Kellyová byla v podstatě dost nezajímavá osoba, aspoň tedy v poslední fázi života. Takže tenhle film je radši o něčem úplně jiném, tedy o francouzsko-monackém konfliktu, a příběh Kellyové do toho dost nefunkčně roubuje. Kdyby se Dahan vykašlal na ni jako hlavní postavu a vyprávěl ten příběh přirozeněji, bylo by to nejspíš pro dobro věci. Kidmanové je mi jenom líto. 1 a 1/2 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v Monacu, Paříži a Mentonu ve Francii, v Janově v Itálii, v Bruselu, LIntu a Gentu v Belgii. (willy1)
  • Na tvorcov a Nicole Kidman sa po premiére spustila vlna kritiky a nevôle od kritikov a rodiny Grace Kelly, podľa ktorých sa tvorcovia držali pochybných historických zdrojov. Sama Nicole sa ohrádzala tým, že nakrúcali len kúsok jej tragického života a nie biografiu. (Zdroj: Eurotelevízia) (kacer4)

Reklama

Reklama