Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Recenze (385)

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Pesimistická Mamma Mía, optimistický Sweeney Todd (připomínající se především díky Sondheimově hudbě a stylu hereckého zpívání)... na rozptýlení je to fajn; zajímavě propojené pohádky, které kupodivu fungují; fajn sebeironie - zdá se, že zde mnozí nepochopili - např. za všechny machistické postavy princů, žravá Karkulka atd. Nápadně nenápadné filosoficko-psychologické linky v textech: soužití manželů, vztah rodičů k dětem, zodpovědnost za své činy, celoživotní deprese... Já tomu prostě nemám, co vytknout :-) No, leda snad... vlk je takový jaksi rychle "odbytý"... ()

doogiemus 

všechny recenze uživatele

Malo to nejaké vtipné prvky, bolo tam aj za nechet napätia, ale muzikály nie sú mojou obľúbenou vecou...... Za Aničku hviezda naviac. ()

Banneryeeh 

všechny recenze uživatele

Into the Woods rozhodně není snímek jenž by se zalíbil každému - ať už kvůli muzikálovému provedení (zhruba 90% děje je odvyprávěno pomocí písní), zaměření na jediné prostředí, čí rozseknutí příběhu na před "happily ever after" a po "happily ever after" - navzdory tomu je zdejší hodnocení zarážející. Zpracování je v rámci žánru brilantní. Mezi hereckými výkony se (jak už je zvykem) vyjímá vedle úchvatné Meryl Streep a nádherné Emily Blunt (tušil někdo, že umí takhle zpívat?) i dosud nezaslouženě přehlížený James Corden. Je sice pravda, že neměnící se prostředí lesa může po chvíli začít nudit, ale mě pozornost, jenž byla věnováná budování atmosféry a příběhu, namísto přehnaným efektů, přišla mnohem víc osvěžující než nudná. V prvním úseku filmu je nám představená jakási mírně nadprůměrná smíchanina pohádek s méně sympatickými postavami a poměrně vtipným vypravěčem. Ve druhé polovině se ovšem klasické pohádky problematizují a příběh střízlivý, když jsou hrdinové dohnáni svými činy, přichazejí o své happyendy a hledají na koho svalit vinu. Co se samotných písní týče za zmínku stojí především vynikající “No One Is Alone”. "One another's terrible mistakes./ Witches can be right, Giants can be good. / You decide what's right you decide what's good" ()

gunko 

všechny recenze uživatele

Keby to skončilo pred tou časťou ako zišla ta "lady ogre" tak je to na 3*. Potom to len zbytočne naťahovali, aby to malo pre dnešné dni štandardných 2+ hodiny. ()

Margeline 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa tešila odkedy som videla prvú upútavku. A tešila som sa z neho počas celej prvej hodiny. A potom to prišlo. Akýsi pokus preplieskať diváka, aby sa zobudil, že v reálnom svete je to inak ako v rozprávke, tak prečo by to v rozprávke malo byť inak ako v reálnom svete. Uchhhh! Čo sa týka hereckých prejavov, nadmieru slušné. Činia sa všetky hviezdy, dokonca i neznáme tváre. Meril Streep ako čarodejnica totálne vládne najmä v prvej scéne. Pekárske duo je sympatické, Anna Kendrick úchvatná, Jack s fazuľkou šarmantný a Červená Čiapočka na zožratie (da bum tss). Ale bez srandy, mladučká dievčinka je naozaj neodolateľná. Spevácke čísla sú zvládnuté bravúrne po hereckej aj hudobnej stránke. Všetky dobré dojmy však pochováva ten zvláštny zvrat v zmysle "Teraz sme ich zabavili a rozcítili, je čas rozkopať im srdce, rozšliapať ich detstvo a narvať im ich roztrhané ilúzie do gágora!!!" Škoda, veľká škoda! ()

lapatata 

všechny recenze uživatele

Ani po delší úvaze se mi nepodařilo přijít na to, pro jakou cílovou skupinu je tento film určen. Chápu pokus o jakési umělecké dílo s hlubokým poselstvím, ale tato kombinace pohádky s dramatem a muzikálem ve mně zanechala spíše dojem, že ne všechny žánry jsou kombinovatelné. ()

Hannina 

všechny recenze uživatele

Do kina na tento film jsem se dostala především ze své nedbalosti. V přesvědčení, že sedím v sále promítání klasické Disneyovské pohádky, s chytlavými melodiemi, lehce předvídatelným, ale půvabným, dojemným dějem a trochou té sentimentality, jsem byla postupně vyváděna z omylu. V první polovině filmu zazní jediná melodie, kterou si při troše štěstí zapamatujete do večera téhož dne, a to je úvodní píseň „Into the woods". Celá první polovina by se dala pokládat za relativně povedené skloubení několika známých pohádek do poněkud slátaného celku. Když ale dojde k velkolepé scéně královských zásnub, kdy všechny postavy došly svých cílů, něco se zvrtne. Přesně v moment, kdy film měl skončit se na plátně začaly dít nevídané zvraty, která nás s největším úsilím odvedou na konec filmu. Autor postupně rozvrátí vztahy hlavních postav, vedlejší postavy prostě zmizí v éteru a dojde k řadě úmrtí, která nevedla vůbec k ničemu (oběť modrovlasé Maryl Streep, která nevede vůbec k ničemu). Nicméně, je to Disney a tak stále očekáváte, že se alespoň něco v dobré obrátí a že konečně pochopíte poslání dětského filmu – neobrátí. Poslání? Johnny Depp měl dostat prostor delší než 10 minut. ()

Iliss odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak děsivě nudného a blbého jsem ještě neviděla! Chtěla jsem film zhlédnout, abych si o něm udělala obrázek a musela jsem to udělat natřikrát. Delší dobu to totiž nejde vydržet. Má velká očekávání byla zborcena! Never more! ()

pesbara 

všechny recenze uživatele

hodně zajímavá věc. Vlastně jsou to dva filmy v jednom. Ten první, delší, je taková slátanina vícero pohádek dohromady se zpěvy. Nic moc originálního ani zajímavého, ale pak, po okamžiku kdy vše dobře dopadne, to přejde do druhého filmu a ten je na 5 bodů. Začnou se dít věci a člověk se u toho najednou probere:o) Stane se z toho podobneství o nedokonalosti světa, nikdo není jen dobrý, nebo jen špatný, svět není černobílý, nikdo není dokonale šťastný a nikdo není sám... Moc jsem si to užil:o) ()

ryccoly 

všechny recenze uživatele

Příjde mi, že tenhle film má dvě verze. Špatnou a dobrou. První- dobrá verze je taková americká verze Tří bratrů, která se mi celkem líbí. Za ni tedy 1*. Ta druhá se měla od filmu nejlépe odstřihnout... Chris Pine jako princ holkař mi přišel divný už na začátku. Chudinka Popelka. Pokud se ještě někdy budu na toto koukat, o čemž pochybuji, nejspíš spončím u věty: "A žili šťastně až....". Nikdy jsem si nemyslela, že dám malé hodnocení, něčemu z Disneyho dílny. Neřekla bych, že je to špatně zahrané nebo zazpívané, to určitě ne. Zřejmě mě nezaujal námět, protože místo toho abych byla příjemně překvapená, jsem byla nadmíru šokovaná. Ta druhá * je za Johnnyho Deppa, který se pozbytek filmu předvedl v roli Karkulčina kožichu. ()

D1705 

všechny recenze uživatele

Toto nemá ani hlavu ani patu. Od začiatku do konca nudné, nudné! Otrasné skladby, všetky majú rovnakú "melódiu" ak to vôbec za pieseň je vhodné považovať. Silno neodporúčam, pretože to zato nestojí. Myslím si že pôvodný plán sa nevydaril. Kniha mala zostať knihou a nie filmom, tobôž nie mixom všetkých možných rozprávok. Keby tam nehrali J. Depp a M. Streep, tak by nevyplnili kinosálu ani do polovice. Dej neexistuje, mimoriadne stupídne zápletky a prevraty a nepochopiteľné zakončenie. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Nestává se mi to často, ale fakt jsem to nemohl dokoukat. Někteří herci to zvládli pojmout výborně jako třeba Anna Kendrick nebo Emily Blunt, ale například James Corden Chris Pine to je hrůza to se fakt nedá. ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

No, je to muzikál, to beze sporu. 🤔 Částečně komedie. 🤔 Ale co je zbytek, to sám nevím. 🤔 Nebudu prozrazovat, ale je v těch pohádkách pěkný guláš. 🤔 Poznámka: Škoda že film není dabován do českého jazyka. Ale i tak jsem si to užil. Doporučuji. Hvězdiček 4 ()

Sadi 

všechny recenze uživatele

Meryl sama řekla, že toto byla první role čarodějnice z asi čtyř nebo pěti nabídnutých, o které uvažovala, ale po shlédnutí moc dobře nechápu proč... Neuvěřitelné zklamání. ()

Narissa 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě to přišlo dobré. Disney prostě vyniká tím, co všechno zaplatí. Nádherné scény, triky, kostýmy, macke-up, vlasy... a herecké hvězdy! Všecho působí úžasně a jednolitě. Pokud jde o srovnání se Svěrákovými Třemi bratry, tak je to rozmetalo na padrť. Někdo se zjevně i zamyslel nad propojením všech těch pohádek a dopadlo to dost dobře. Konec je sice poněkud netradiční a osobně bych u pohádky uvítala i happy end, ale nedá se svítit. Kromě hvěz, které tady všichni chválí bych vyzdvihla kluka, co hrál Jacka. Super výkon! ()

uisaL 

všechny recenze uživatele

Polovina ušla, druhá polovina už moc ne... písničky měly melodii a byly hezky nazpívané, ale film stál celkově za starou belu... 2 hvězdy dávám jen za hvězdné obsazení... Meryl Streep zahrála čarodějnici na výbornou, opravdu je to skvělá herečka a dobrá zpěvačka, škoda, že si tam Johnny moc dlouho nezahrál... ()

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama