Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Videa (35)

Trailer 2

Recenze (384)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal a přesto jsem byl zklamán. Marshall měl sice k dispozici slušný herecký ansámbl, ale co je to platné, když scénáristům došly nápady už po první hodině, během níž více či méně vkusně recyklovali známé pohádkové příběhy. Druhá hodina je už vyložená nuda, podpořená stále opakujícími se monotónními hudebními výstupy a stereotypním prostředím lesa. Místy se to dokonce zvrhává v nechtěnou parodii a těžko si představit, že u toho děcka vydrží celé dvě hodiny. Většinou mě moderní hollywoodské pohádkové adaptace baví, ale tohle byl krok vedle. PS.: Pedofilní vlk v podání Deppa se musel dětem obzvláště líbit. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

O mě je známo, že nemám rád muzikály, ale tomuhle hereckému obsazení prostě nešlo odolat. A mé dojmy po zhlédnutí? Překvapil mě scénář filmu, vlastně to bylo složeno ze čtyř známých pohádek a poskládáno do sebe, žádný originální nápad, pouze kopírování. Přesto mě to celkem bavilo, písně nebyly špatné. Ovšem má to hodně přestřelenou stopáž, tomuhle snímku sluší 90 minut a né víc. Já jsem poslední půl hodinu vyloženě trpěl, říkal jsem si, ať už to skončí. Hodnotím tedy průměrem - 3*. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pane pekaři, zachránil jste nás !! Nate !!" - "Opravdu ??" - "Jistě !! Třeba mi babička ušije novou pláštěnku z té vlčí kůže.." ;) Dost Deppresivní pláštěnka..;) A široko daleko ten nejhorší Depp za dlouhé roky, zvlášť v kontrastu k opravdu výborné Ann Kendrick, která prosvětluje celou tuhle umanutě manýristicky temnou, byť vizuálně podmanivou, podívanou Roba Marshalla, který se snad ještě veze na vlnách Disneyho podivna.. Nicméně přes všechny výtky platí Čarovný les za velmi příjemné překvapení, zejména v tom smyslu, že to vlastně mohlo dopadnout mnohem mnohem hůře.. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V komentářích lze zpozorovat hodně negativních emocí a přidáte-li si k tomu dost nelichotivé průměrné percentuální hodnocení, tak snad nelze nebýt připraven na nejhorší. Několik měsíců jsem hledal tu správnou náladu na tento film. Pohádky ani muzikály nemám v oblibě. Z muzikálů nedám dopustit snad pouze na Bídníky a na klasické pohádky mám už snad alergii, jak často se někde objevují. Tento snímek vnímám jako parodii na 4 úspěšné pohádky i jako parodii na muzikál. Jako většinu hodnotitelů i mě uspokojilo vynikající obsazení. Na rozdíl od ostatních hodnotitelů mi ovšem skvěle sedl humor. Nashromáždilo se hned několik momentů, kdy jsem se od srdce zasmál a velmi se mi líbil svižný a originální děj. Respektive jeho více než polovina končící happyendem. V co se to následně zvrhlo nemá v pohádkovém světě příliš obdoby. Rodiče přestalo zajímat jejich vymodlené dítě, kvůli kterému první polovinu shromažďovali těžko sehnatelné předměty. Začala se vynořovat nevěra a došlo i na několik úmrtí. Bylo to sice nesmírně originální, ale podstatně méně zajímavé. Už to bylo takové vaření z ničeho. Písničky nebyly nějak závratně kvalitní, ale byly často velmi vtipné a hravé. Nejvíce mě pobavila ta, kdy se postavy vzájemně obviňovaly, kdo může za to, že se všechno najednou posralo. Kdyby to celé bylo o něco kratší, tak bych šel klidně i na slabší 4 hvězdy, které jsem značnou část stopáže zvažoval. Z toho roztahaného závěru už jsem ale přeci jenom začal usínat. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je to sice hrůzostrašný znásilnění všech známých i neznámých pohádek, navíc otuplovaný muzikálem, ale já zas nemám až takovou potřebu se rozčilovat. Nějaký impotentní doslovný remake čehokoliv (klasické pohádky) by mě asi zvednul odulé mandle mnohem víc. Než se zjevili obři, bavil jsem se fakt dobře, pak už to uvadá, ale důvodu jít pod průměr fakt nemám. Nominace Meryl Streep na plešouna byl ovšem pěkný omyl. 50% ()

Galerie (252)

Zajímavosti (22)

  • Film je natočen podle slavného broadwayského stejnojmenného muzikálu autorů Jamese Lapina, který se podílel na scénáři, a Stephena Sondheima, který stojí za hudbou a texty písní. (kudelicek)
  • Několik členů hereckého ansámblu, včetně Chrise Pina a Jamese Cordena, v různých rozhovorech uvedli, že práce s Meryl Streep byla nejlepším okamžikem jejich dosavadní profesionální kariéry i navzdory nervozitě, kterou její renomé vyvolávalo. (jezurka42)
  • Snímka je prvou filmovou adaptáciou broadwayského muzikálu či hry v histórii spoločnosti Walt Disney Company. (beso74)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama