Reklama

Reklama

Vtipný a dojemný muzikál Čarovný les představuje klasické pohádkové příběhy Popelky, Červené Karkulky, Jacka a fazolového stonku a Lociky - ty všechny spojené v původním příběhu, ve kterém se dále objevuje pekař se svou ženou a přáním založit rodinu, a také zlá čarodějnice, která na oba manžele uvrhla kletbu. Čarovný les je moderním zpracováním oblíbených pohádek bratří Grimmů, ve kterém se protínají příběhy hned několika z nich, a který ukazuje, jaké důsledky mají přání a poslání jejich postav. (Falcon)

(více)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (385)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V komentářích lze zpozorovat hodně negativních emocí a přidáte-li si k tomu dost nelichotivé průměrné percentuální hodnocení, tak snad nelze nebýt připraven na nejhorší. Několik měsíců jsem hledal tu správnou náladu na tento film. Pohádky ani muzikály nemám v oblibě. Z muzikálů nedám dopustit snad pouze na Bídníky a na klasické pohádky mám už snad alergii, jak často se někde objevují. Tento snímek vnímám jako parodii na 4 úspěšné pohádky i jako parodii na muzikál. Jako většinu hodnotitelů i mě uspokojilo vynikající obsazení. Na rozdíl od ostatních hodnotitelů mi ovšem skvěle sedl humor. Nashromáždilo se hned několik momentů, kdy jsem se od srdce zasmál a velmi se mi líbil svižný a originální děj. Respektive jeho více než polovina končící happyendem. V co se to následně zvrhlo nemá v pohádkovém světě příliš obdoby. Rodiče přestalo zajímat jejich vymodlené dítě, kvůli kterému první polovinu shromažďovali těžko sehnatelné předměty. Začala se vynořovat nevěra a došlo i na několik úmrtí. Bylo to sice nesmírně originální, ale podstatně méně zajímavé. Už to bylo takové vaření z ničeho. Písničky nebyly nějak závratně kvalitní, ale byly často velmi vtipné a hravé. Nejvíce mě pobavila ta, kdy se postavy vzájemně obviňovaly, kdo může za to, že se všechno najednou posralo. Kdyby to celé bylo o něco kratší, tak bych šel klidně i na slabší 4 hvězdy, které jsem značnou část stopáže zvažoval. Z toho roztahaného závěru už jsem ale přeci jenom začal usínat. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $128,002,372Tržby Celosvetovo $213,116,401Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,056,678Tržby za predaj DVD v USA $12,442,264║ Režisér Rob Marshall nie je niekedy ani len slušný rutinér. Niekedy proste len strašne tápa a v tomto muzikály to je čistý boj. Herecky na prvý pohľad by človek povedal, že nadmieru slušné obsadenie ale moc tu až tak nemajú čo hrať, prílišná dejová pasivita a okukanosť. K tomu zubatá Kendricková ako popoluška je dosť priestrel, to nevyšlo. Okrem slušných kulís a ako tak masiek, sa tu moc na čom nie je vyžiť. Ponurá atmosféra a čoraz viac čudesný dej moc toho nedajú. /40%/ ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

Po delší době je to tu zase, plejáda skvělých herců v nudné sračce. Brutální tempo první třetiny filmu poměrně baví, písničky pěkně načrtnou příběhy, jenže pak se to všechno spláchne. Interiéry začnou fackovat i nezkušeného diváka, v polovině filmu už je každé mluvené slovo spása a ochuzenost o klasické momenty z pohádek jen poškrábe nervy, jenže konec pořád v nedohlednu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

To se skoro ani nedá. Co nutí herce hrát v podobných filmech? Kouknul jsem kvůli Deppovi a zjistil že tady hraje 3 minuty, přitom plakáty na něj nestoudně lákají. S blížícím se koncem už film totálně nedává smysl a režisér je posledním člověkem, kterému by tohle mělo vadit, hlavně když dostal svůj tučný šek. 20% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

3/10 Hrozná ale hrozná nuda. Napriek tomu, že Sondheimov štýl môžem, nie je tu ani jedna zapamätateľná pieseň, melódie i rytmy sú fádne a splývajú a texty sú nezaujímavé. Navyše ten príbeh s pekárom je strašne kostrbatý a nedôveryhodne spája jednotlivé rozprávky. Jediná skutočne skvelá vec na filme je ten úžasný temný rozprávkový vizuál. ()

Galerie (252)

Zajímavosti (22)

  • Snímka je prvou filmovou adaptáciou broadwayského muzikálu či hry v histórii spoločnosti Walt Disney Company. (beso74)
  • Jedná se již o 4. muzikál v režii Roba Marshalla. (jezurka42)
  • První název filmu byl do češtiny přeložen jako Cesta lesem, později byl však změněn na Čarovný les. (kudelicek)

Související novinky

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

Zemřel skladatel a textař Stephen Sondheim

27.11.2021

Svět hudby přišel o jeden z velkých talentů. Ve svém domě v americkém Roxbury včera zemřel oceňovaný textař a hudební skladatel Stephen Sondheim. Médiím zprávu předal umělcův právní zástupce.… (více)

Princ Krasoň dostane vlastní film

Princ Krasoň dostane vlastní film

08.07.2015

Minulost i budoucnost patří disneyovským princeznám. Došlo na ně v Popelce i v Čarovném lese, v Krásce a zvířeti nebo v Mulan pak brzy uvidíme další. Mezi filmy o odvážných dívkách ale u Disneyho… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

Jake Gyllenhaal: Z podsvětí až na Everest

19.07.2013

Původně si měl v hvězdně obsazeném pohádkovém muzikálu Into the Woods od Disneye zahrát jednoho z princů, ale nakonec před komerční jistotou upřednostnil dva menší, ale ambicióznější projekty. Prvním… (více)

Reklama

Reklama