Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledních 12 měsíců jsou agent Národního úřadu pro kontrolu obchodu s drogami Bobby Trench (Washington) a důstojník Americké námořní rozvědky Marcus Stigman (Wahlberg) i přes vzájemné antipatie odsouzeni nehnout se od sebe téměř na krok. Pracují v utajení jako členové drogového syndikátu a každý z nich svému partnerovi věří zhruba tolik jako zločincům, jejichž zadržením byli oba pověřeni. Když jejich pokus o proniknutí do mexického drogového kartelu a zabavení milionů dolarů selže, jsou Trench a Stigman svými nadřízenými ponecháni napospas osudu. Teď, když se je všichni snaží dostat za mříže nebo pohřbít, se mohou spoléhat pouze jeden na druhého. Jejich pronásledovatelé to ale nebudou mít jednoduché, protože když celé roky předstíráte, že patříte mezi padouchy, nemůžete se ubránit tomu, abyste se od nich něčemu nepřiučili. (HBO GO)

(více)

Videa (44)

Trailer 1

Recenze (618)

castor 

všechny recenze uživatele

Slušně odpracované, ale na vyšší level to nemělo. Stejně jako loňský kriminální výlet Islanďana Baltasara Kormákura Kontraband. Akční komedie 2 zbraně ho zase trochu představila širšímu publiku, ale díru do hlavy mu neudělala. Jeho hrdinové se představují jako ti pánové z ostřílených buddy movies, jakými byly Smrtonosné zbraně nebo nedostižný Poslední skaut. Drsňáci, hláškaři. Tvůrci dobře znají pravidla žánru, nenabídli málo, ale taky se úplně nepředřeli a opora v kvalitnějším scénáři prostě chybí. Jednoduchý motiv je přetavený do zbytečně spletitého vyprávění. Ústřední dvojice Wahlberg-Washington zkrátka tuhle jednohubku táhne i ve slabších chvílích. Vadilo mi hlavně střídání nálad/atmosféry. Před detektivem Joem Hallenbeckem před lety také stálo několik zásadních rozhodnutí, našel si čas na infantilní chování, trefné sarkastické hlášky i na pořádnou řežbu. A fungovalo to královsky. Tady mi zbyl solidní vizuál, několik lehce zapomenutelných komických situací, dva sympaťáci v čele a krásná Paula Patton v jejich blízkosti. Není to málo, ale ani moc!! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Zábavná odlehčená akčňárna s překombinovaným dějem, kterej mi byl v podstatě celkem jedno. Důležité je, že Wahlberg i Washington jsou super. Má to šťávu, správnýho zloducha, jehož roli si Bill Paxton fakt užívá (oproti tomu Edward James Olmos mi jako mexickej drogovej baron vůbec neseděl) a Paula Patton ukáže kozy. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že Baltasar Kormákur na viac ako ukázal nemá. Podobne ako Kontraband tak aj tu všetko funguje, tak na pol plynu. Najväčšie plus je rozhodne herecké obsadenie. Medzi Washingtonom a Marky Markom to funguje, film dokážu potiahnuť a príjemne ich dopĺňa aj sexi Paula Patton, či James Mardsen a Bill Paxton, ale akcia je nevýrazná, rovnako ako príbeh a hlášky. To ale nieje najväčší problém. Záver filmu je celkom fajn, ale 2 Guns by potrebovali s toho vážnejšieho tonu presedlať do odľahčenejších vôd, pretože žáner komédia tu moc nefunguje. 70% - 3* ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Islandský Ridly se opět dostal na pálku a s lehkostí sobě vlastní to místo nějakého trapného bruckhajmrovského houmranu zase napálil rovnou do Mannových koulí. Přesně takhle totiž mají vypadat reminiscence devadesátkových akčňáků, aniž by se jeden musel úchylit k debilním, zfetovaným pirátům, u nichž dvanáctiletí otyloni lepí žvýkačky pod sedačky, aby je z toho nadšeného kvičení nevdechli, nebo brutálně znudit všechny kromě masturbujících artových hnědopichů dvě hodiny mlčícím Goslingem. Tak to má prostě být! Film musí především bavit a ne vás nutit mačkat si otráveně jebáky či se třepat na to, jaký že skrytý jinotaj, o němž nemá tušení ani sám režisér, tu pak ve svém grafomanském zvratku zase odhalím, aby ostatní mastňáci ze šachového kroužku padli na prdel! Tenhle Komár Bajkonur mi rozhodně krev nepije, už podruhé mi rozhýbal koule a doufám, že jej Island brzy vyhostí, aby musel zůstat v Holyúdu a ukázal těm zkostnatělým židákům, že lze pořád páchat zábavné filmy bez epileptických střihů, supergayů, robomrdek a filosofických přesahů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dočkal amerického akčňáku, který by mi přinesl všechno to, co bych od správnýho amerického akčňáku chtěl a očekával. Poctivou dvojku, která se ze začátku má ráda, pak se nemá ráda a nakonec se zase má ráda. Výbornou akci, parádní hlášky, dobrý příběh a ironickou legraci, bez které by takový film byl poloviční. Smůla pro Amíky, že tenhle film natočil Islanďan. Já mu ale na druhou stranu gratuluju, že se tak parádně dokázal upíchnout v Hollywoodu. Pokud bude takové filmy točit i nadále, vůbec se nebudu zlobit. Tady jsem se opravdu cítil jak u Smrtonosný zbraně, a to se mi vážně nestalo dobrých pět let. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Snímka bola do kín distribuovaná pod krycím názvom Dual Action. (chesterko)
  • Keď mexický šéf vypustí na hrdinov býka, stojí v blízkosti klietky, ktorá ho má pred býkom chrániť. Pri zábere zblízka však stojí za klietkou. (johnsnow)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Epický Warcraft našel své hrdiny

Epický Warcraft našel své hrdiny

06.12.2013

Chvíli se uvažovalo o Colinu Farrellovi (dokonce se vyjádřil, že četl scénář a moc se mu líbil), ale nakonec bude hlavní hvězdou podle všeho Ben Foster. Jeden z nejlepších a zároveň nejméně… (více)

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

22.02.2013

V Letu nám připomněl, že suverénně zvládá i ty nejnáročnější herecké polohy a zaslouženě získal nominaci na Oscara. Teď se ale vrátí k tomu, co mu jde v posledních letech nejlépe – drsné akci. Na… (více)

Reklama

Reklama