Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adele (Kate Winslet) před časem opustil manžel a ona se z toho dosud nevzpamatovala. Místo toho, aby se starala o svého třináctiletého syna Henryho, pečuje on o ni. Rozpad manželství navíc prohloubil její uzavřenost, úzkostlivě se proto vyhýbá styku s okolím. Výjimkou jsou jen pravidelné výpravy pro zásoby do blízkého supermarketu. Při jedné z nich se seznámí s Frankem (Josh Brolin), který ji dost nesmlouvavě požádá o pomoc. Frank právě uprchl z vězení, během útěku se zranil, a proto hledá dočasnou skrýš, alespoň než se přežene první vlna pátrání. Vyděšená Adele ho vezme k sobě domů a snaží se mu ve všem vyhovět, jen aby jí nebo Henrymu něco neudělal. Postupně se ale odhaluje, že pod drsnou slupkou zločince se skrývá tragický příběh chlapa, který by neublížil ani mouše, kdyby ho k tomu nedonutily okolnosti, a Frank začne Adele postupně ukazovat i svou pravou tvář. A žena, která si podvědomě naplánovala, že zbytek života prožije v zoufalství, najednou pocítí záchvěv štěstí, naděje a lásky. Uvědomí si, že se má o koho opřít, byť je to zločinec na útěku. Otázkou je, zda jim to může vydržet déle než jeden prodloužený víkend na konci léta. (CinemArt)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (387)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

S Reitmanem nemám zkušenost, ale prý se to vymyká všemu, co dosud natočil. Nevím proč jsem si myslel, že se jedná o romantické drama, ovšem tím pádem mě to vlastně docela zklamalo. Ono je tam tý romantiky více než dost, takže vlastně nechápu proč to dle IMDB do romantického žánru nezapadá, ale budiž. Osobně bych totiž řekl, že kdyby to drama nebylo, slušelo by to asi filmu více. Abych ale jen zbytečně neškatulkoval a věnoval se také samotnému filmu, tak musím pochválit Joshe Brolina a zejména pak Kate Winslet. Často říkám, že si u skvěle zahraných rolí nedokážu představit nikoho jiného, kdo by to zahrál lépe a mám stejný pocit i u Labor Day. Nenudil jsem se ani chvíli, snímek je totiž dobře natočen a má výborně vyvážené tempo a citlivě vybranou hudbu, která vyloženě svádí k emociálnímu závěru. K tomu pak sice samozřejmě dojde, avšak si stále nemůžu pomoct, ale ta zásadní scéna, kde se všechno posere sice děsně napíná, ale já jí prostě v tomhle filmu nechtěl. Achjo, asi budu beznadějný romantik...75%...[13.02.2014_Cinestar_Černý most] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Opuštěná, životem zklamaná ženská s dospívajícím synem konečně nachází toho pravého, který ovšem tím pravým být tak úplně nemůže. Nijak zvlášť přeslazené vztahové drama, jemuž dodávají na opravdovosti výkony Kate Winslet a Joshe Brolina, mezi kterými ta chemie výborně funguje. Možná bych to vzhledem ke scénáři čekal trochu vypjatější, ale ani tak jsem neměl problémy držet hlavním hrdinům palce a na konci se spokojeně usmíval. A o tom to je. 80% ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Měl jsem k tomuto filmu po zhlédnutí traileru a v průběhu úvodních titulků neopodstatněné předsudky. Vše beru zpět. Je to jeden z nejpříjemnějších snímků, které jsem za poslední dobu viděl a pro mě osobně velké překvapení. Je to sice hodně velká romantická limonáda, ale taková nepodbízívá a nenásilná. Neuhodnul jsem ani ten očekáváný závěr, který mě v mé hlavě znechutil zbytečně při těch titulcích. Joshu Brolinovi a Kate Winslet to svědčí, lze jim věřit každé slovo, každý pohled a gesto. Velmi se mi líbil rovněž malý Gattlin Griffith. Jediným negativem tak zůstává absence mojí oblíbené písničky Wings od Birdy, na niž jsem poctivě čekal až do posledního písmene titulků. Tak si ji jdu aspoň pustit na youtube. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak nádherně nereálný příběh jsem už dlouho neviděla. Je křehoučký jako ten koláč, dobrý a sladký, vytvořený rukama tří lidiček tolik toužících po citech, sounáležitosti a velké lásce. Na tenhle film by měl mít člověk otevřené srdce, empatii, být alespoň trošku romantik a nepřemýšlet nad logikou, protože v tomhle případě je to naprosto nedůležitý činitel. Prodloužený víkend je hlavně pocitová záležitost a každý si tam možná najde kousek sebe, svého snu, smutku, či kousek svého nebe a když nebude pitvat kameru, režii, scénář a hudbu, která byla jen tak mimochodem taky bezvadná, tak bude odcházet od Labor day s úsměvem na rtech a spokojený jako dnes já. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Strhující drama pro tři herce je typ filmu, s kterým není tak úplně jednoduché zvítězit. Reitmanovi se to podařilo nejen zasazením příběhu do konce osmdesátých let, ale především výběrem titulních představitelů. Milostné vzplanutí mezi životem zkoušené a příchodem cizího člověka náhle polekané Kate Winslet a charismatickým uprchlíkem před spravedlností v podání Joshe Brolina je přirozeným vyústěním, stejně jako téma dospívání a uvědomování si sebe sama tak, jak jej divákům představil Gattlin Griffith. Snad jen ten závěr zůstává zbytečně sladším, než jím byl onen pověstný broskvový koláč. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (11)

  • Natáčelo se od 13.6.2012 do 17.8.2012 ve státě Massachusetts. (Hal_Moore)
  • Kniha, ktorú číta Adele (Kate Winslet) vo filme, je "Living the Good Life" od Helen K. Nearingovej a Scotta Nearinga. (Laslo)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Reklama

Reklama