Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Shakers 

všechny recenze uživatele

V pôvodnom scenári Ramba, sme mali dostáť stret učňa s majstrom, takže by sa stretol Trautman proti Rambovi. Ako už vieme tak to nedopadlo, Rambo sa prepísal tak, aby si získal väčšie sympatie divákov a tak po rokoch od jeho premiéry je tu štvanec, ktorý oprášil tento scenár. A musím povedať, že ma to dosť bavilo. Casting je super. Benicio del Toro sa na zabijackeho ex mariňáka výborne hodil a Tommy Le Jones je ešte raz taký dobrý ako Toro. Nebál by som sa aj tvrdiť, že je to jedna s jeho najlepších rolí. Príbeh je jednoduchý a vo filme sa ide hneď na vec. Film je krátky nikde sa moc nezdržuje a väčšinou ho ženú vpred výborne akčné scény, ktoré sú nie len perfektne natočené (naháňačka), ale aj choreograficky zahrané (bitka na blízko), kde bojové umenie Sayoc Kali, vynikne. Vďaka tomu, že je to krátke je to fakt pôžitok sledovať. Fanúšikovia Ramba by si toto nemali nechať ujsť. 75% - 4* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Než pravíte "Benicio", otevře si drobnou kovářskou dílnu, vám otevře stehenní tepnu, propíchne plíci a zmizí jako prd ve větru. Ten člověk má trauma a dostat z něj ho může jen jeho osobní "Trautman" T.L.Jones.. Friedkin tradičně syrový, naturalistický, ničím se nezdržující a nabízející jeden z nejlepších filmových soubojů na nůž (a pazourek) v historii. Řeknu vám, vydat se do oregonských lesů na houby musí být pěkně o hubu.. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V prvom rade poteší skutočnosť, že Tommy Lee Jones v úlohe L.T.Bonhama dokáže aj napriek na prvý pohľad možnej príbuznosti s postavou Sama Gerarda z filmu Utečenec (1993) a Šerifovia (1998) zahrať úplne iný typ samotárskeho lovca. Herecká kreácia Benicia Del Tora svojimi nespornými hereckými kvalitami jej dokázal vtlačiť výbornú charizmu a dôveryhodnosť. Čo sa mi na Štvancovi najviac páčilo, je forma vyrozprávania príbehu. Z každého políčka filmu cítiť návrat ku klasickému spôsobu vyobrazenia akčnej krimidrámy z obdobia 70. a 80. rokov minulého storočia. Žiadna zbesilá jazda kamerou, neuveriteľné rakurzy, dynamický strih, slow-motion prípadne bullet-time. Namiesto toho stabilná, miestami až realistická kamera zachytávajúca osudné súboje s takou mierou autenticity, že často krát až sami cítite tie smrteľné zárezy nožom. Tento dojem umocňuje aj samotná hudba, ktorá v tých najdramatickejších okamžikoch počas súboja na chvíľu úplne stíchne. Jedinou slabinou týchto súbojov je iba ich nízky počet v celom filme. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Starodmódní chladná oldschoolová two-men show, bez triků a efektů, plíživě pomalá, psychologicky rozebírající, oku lahodící a do sedadel přibíjející. Ostře vykreslené kontury vztahu otec-syn (učitel-žák) nafukují plochou akční báchorku do třetího (perfektně mrazivě atmosferického) rozměru a povyšují ji nad všechny mainstreamové koktejlovky současné produkce. Rambo by měl určitě radost. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Lesní muž a samorost kontra vyšinutý a traumatizovaný válečný veterán - toť skutečně neotřelé téma! Už jen ten apokalyptický a umělý "válečný" prolog působí jako pěst na oko. Zbytek je jen poměrně pohledný videoklip s precizní a naturalistickou finální bitkou a kupou idiotských scén ve stylu McGyvera, které nám dávají šanci vidět i takové věci, jako je pronásledovaný Del Toro, který si ukuje uprostřed divočiny nůž a v pohodě pokračuje. Tommy Lee pro změnu běhá po střeše tramvaje pod dráty vysokého napětí, zachraňuje divokou zvěř, atd.... Naštěstí je to celé svižně natočené a nestačilo mě to uštvat. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama