Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Brian Tyler: 1. Asymmetric Rhythms ,2. The Disordered Patterns ,3. The Winter Shift ,4. The Emergence ,5. The Tracking Hallam ,6. The A Transitory Sonnet ,7. The Pulse ,8. The Sweepers ,9. The Coda Con Furiosa ,10. The Reluctant Mentor ,11. The Machinations ,12. The Vapor Wall ,13. The Over the Falls ,14. The Illusory ,15. The A Vision of War ,16. The Mirror Image ,17. The Man Comes Around , ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Štvanec je film, který nám jistě připomene spousty ostatních filmových záležitostí, třeba i byť jen vzdáleně, ale přesto. Velká škoda, že je tu poměrně dost nevyužitý potenciál. Mohlo to být opravdu lepší a lepší. Takže zde nemůžeme hledat nějaké zásadní chyby až na pár do oka bijících ( i když ne moc velkých) nelogických děr. Spíš bych od každého filmového aspektu něco přidal a mohlo to být celkově velkolepějších. Aspoň 15-20 min navýšit minutáž, o pár mega zvýšit rozpočet, dát víc vyvražďovacích scén, obohatit scénář, přidat nějaké flashbacky navíc, dopilovat charaktery učitele a trénovaného zabijáka atd. No prostě to i působí dost televizním dojmem, přesto mi to 1 shlédnutí udělalo docela radost. I jsem si s úsměvem na tváři říkal, že snad sleduju obdobný příběh prvního Ramba, zde – coby zlotřilou hlavní postavu vojáka, který podlehl traumatem z války (tím horším – nerozeznával kladné a záporné lidi), takže zabíjel kdekoho. Bavil mě úvod (boj proti srbům), prostřední část už měla trochu jednodušší a horší pojetí, kde jsem si párkrát ťukl na čelo, ale poslední cca 25 minutovka byla už docela svižná a napínavá. V tomto snímku se našlo pár surových a krvavých zabití a finále mezi narušeným vojákem a jeho učitelem obsahovalo velmi slušný duel, kdy se vyměnilo dost ran a spoustu řezných a profesionálních řezů nožem. Benicio Del Toro byl zde přímo skvělý – do role vojáka – zabijáka, se zde hodil naprosto skvěle. Tommy Lee Jones jako jeho učitel mě zde též bavil, působil ale přirozeným dojmem a jeho roli profesionálního učitele zabijáka jsem mu až tolik nevěřil, ale co. Ostatní herci bez problému. Soundtrack od Briana Tylera byl obstojný (v té době teprve začínal). Nevím, co k tomu více dodávat ? Ať už můj komentář vypadá jakkoliv, s tímto filmem nemám větší problém. Víckrát ho asi už neuvidím, chtělo toho dopilovat dost, ale o nějakém zklamání zde nemůže být moc řeč. Nadprůměrná jednohubka, která jednou zabaví (především fanoušky old school filmů), možná i na to druhé shlédnutí. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Tak takhle vypadá RAMBO pro nové tisíciletí? No nevím, tenhle snímek opravdu nebyl určen mě. Nepříjemně chladný a realistický (i když příjemně surový) akční thriller, který bych do kin snad ani nepouštěl. Benicio není Sly a to nemyslím jako lichotku, o moc sympatičtější mi nebyla ani Jonesova postava a Friedkinův old school styl mi vůbec nesedí, je to dost depresívní a nijak zvlášť záživné (i u Friedkinova VYMÍTAČE a FRANCOUZSKÉ SPOJKY jsem se přiměřeně nudil). Nicméně to má docela temnou atmosféru a leccos se povedlo, třeba výcvik v bleskurychlém probodnutí všech důležitých orgánů nebo souboje s noži, obzvlášť ten závěrečný, kdy se hrdinové doslova rozsekají na hadry. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Úmyselne chladný (v štýle Insomnie) a pomerne surový thriller, ktorý robí osobitým hlavne použitie nenápadnej hudby v pasážach, kedy by ste čakali veľký orchester. Evidentne kvôli dosiahnutiu väčšej autenticity a naturalizmu. Prvá, pomalšia a klišovitejšia polovica je handicapovaná chabou charakteristikou postáv a miestami prihlúplymi flashbackmi do minulosti, ktoré nás s nimi oboznamujú. V druhej polovici ale začne čistá akcia a snímka naberá na slušnej dynamike a pichlavej krvavosti. Na mainstream fakt dosť surové - toľko rezných rán sa v jednom filme len tak nevidí. Herci sú fajn, ale zaslúžili by si lepšie rozpracovanú psychológiu. Connie Nielsen to opäť moc, moc sluší. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Oběma protagonistům těžko uvěřit. Né, že by své role nezvládali, ale tak nějak mi jejich ksichty neseděly. Taky celé to stopování v přírodě, ve městě a zase v přírodě mi přišlo dost přitažené za vlasy a celé to bravůrně završily pasti a tvorba nástrojů, jako vystřižené z honu na predátora nebo z doby kamenné (železné). 42% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Obě hlavní postavy, Aaron i L.T., používají bojové umění nazvané Sayoc Kali, jež je z větší části založené na boji s noži a má původ na Filipínách. (Matty)
  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama