Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

POMO 

všechny recenze uživatele

Úmyselne chladný (v štýle Insomnie) a pomerne surový thriller, ktorý robí osobitým hlavne použitie nenápadnej hudby v pasážach, kedy by ste čakali veľký orchester. Evidentne kvôli dosiahnutiu väčšej autenticity a naturalizmu. Prvá, pomalšia a klišovitejšia polovica je handicapovaná chabou charakteristikou postáv a miestami prihlúplymi flashbackmi do minulosti, ktoré nás s nimi oboznamujú. V druhej polovici ale začne čistá akcia a snímka naberá na slušnej dynamike a pichlavej krvavosti. Na mainstream fakt dosť surové - toľko rezných rán sa v jednom filme len tak nevidí. Herci sú fajn, ale zaslúžili by si lepšie rozpracovanú psychológiu. Connie Nielsen to opäť moc, moc sluší. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Lesní muž a samorost kontra vyšinutý a traumatizovaný válečný veterán - toť skutečně neotřelé téma! Už jen ten apokalyptický a umělý "válečný" prolog působí jako pěst na oko. Zbytek je jen poměrně pohledný videoklip s precizní a naturalistickou finální bitkou a kupou idiotských scén ve stylu McGyvera, které nám dávají šanci vidět i takové věci, jako je pronásledovaný Del Toro, který si ukuje uprostřed divočiny nůž a v pohodě pokračuje. Tommy Lee pro změnu běhá po střeše tramvaje pod dráty vysokého napětí, zachraňuje divokou zvěř, atd.... Naštěstí je to celé svižně natočené a nestačilo mě to uštvat. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol chápany(mojim okom)nízkorozpočtovým štýlom,avšak behom 10 minút sa tento štýl stráca a film naberá na obrátkach!Zavspomínal som si na starší,ale podobný snímok..Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro sa snažili.Miestami naivný až hlúpy film,ktorý ale rozhodne nikoho neurazí!Veľmi strohá psychika postáv-ak by sa to trochu viac rozpísalo a trochu viac investovalo..rozhodne by to vyzeralo inak!Veľmi sa mi páčilo prostredie lesa,ktoré bolo maximálne dobre zobrazené!V celku ide o slušný snímok..! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Snad až příliš oldschoolová rambovská variace o dvou zásadových skautech, vyvedených z míry světem, který žádných zásad nedbá. Učitel a žák, jasná páka, jenže kdo je kořist a kdo lovec? Tyhle dvě role jsou střídány výrazně častěji než výrazy na tváři Benicia Del Tora (oproti Slyovi je ale stále žabař). V tomhle přímočaře nalajnovaném střetnutí dvou mužů není místo pro nýmandské poldy z města, kteří jsou jenom palivem pro Del Torovu kudlu. Ten zjišťuje, že vám sebedokonalejší zvládnutí pravidel bude houby platné, nebudou-li pravidla dodržována. Mít více scén grády té závěrečné, kdy se chlapci celkem věrohodně řežou, a méně onen punc posttraumatické retardovanosti („jsem zlej magor, protože válka“), s chutí jednu hvězdičku přisadím. 65% Zajímavé komentáře: POMO, tron, Eddard, Jordan, cheyene, JohnFarst ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kleopatra napsala, že formátu Benicia Del Torra a Tommy Lee Jonese je tato záležitost nehodná. Kdybych byl špičkově placený herec Hollywoodu, taky bych se každou chvíli budil v noci hrůzou ze spaní, jak zchudnu a místo výletů na nejproslulejší letoviska světové smetánky budu trudně trávit svoji dovolenou na Beverly Hills. Ve skutečnosti je přítomnost těchto dvou áčkových herců jedním z mála kladů, kterými se tahle akční podívaná může pochlubit. A především je to doklad úpadku režiséra Williama Friedkina, který kdysi dokázal natáčet špičkové akční snímky s chytrým scénářem a myšlenkou. Řemeslo sice nezapomněl, takže své hrdiny dokáže vést pevnou rukou, jenže scénář patří k tomu typickému žánrovému braku, u kterého je nutné vypnout mozek, aby se přehlídla spousta nelogičností a hloupostí. Štvanec je zároveň hodně krvavý, tak, aby se uspokojila divákova žízeň po brutalitě. V reálném světě by pochopitelně pronásledovatel o více než o generaci starší nemohl držet krok s mladým válečníkem a už vůbec by nemohl volit takový způsob boje, který oba herci ve finále předvedli. Celkový dojem: 25 %. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Obě hlavní postavy, Aaron i L.T., používají bojové umění nazvané Sayoc Kali, jež je z větší části založené na boji s noži a má původ na Filipínách. (Matty)
  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama