Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

Lima 

všechny recenze uživatele

Taková jednička Ramba mírně postavena na palici. Syrovost a Friedkinovo zdatné ukočírování akčních scén sráží klišoidnost příběhu, kupa nevěrohodností (celá úvodní scéna z "Bosny") a kupa vyslovených dějových blbostí. Nebo byste při útěku, hnáni stovkami pronásledovatelů, taky ráčili si v poklidu ukovat nůž? ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nudné, neoriginální a stokrát viděné je tu po sto první (pokud jsem to ovšem nepodcenil). Konfrontace dvou neuvěřitelných chlapáků... Jednomu neuvěříte, že mu ruplo kouli, dalšímu neuvěříte, že na toho prvního má, ač ani ten nehýří charismatem vojenského veterána od zvláštních jednotek. Ovšem největší WTF pocit ve mně vyvolala hned úvodní scéna, ve které banda z pekla přišlých Srbů masakruje nevinné albánské ženy a děti. Asi někdo měl potřebu vysvětlit svým americkým spoluobčanům, že vybombardovat Srbsko byl opravdu záslužný a humanitární čin... Slabé **. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Úvod v Kosovu působí strašně levně, ale pak se to zlepší. Když Benicio Del Toro vraždí v lese a povolaj na něj Tommy Lee Jonese, tak to vypadá hodně nadějně a čekal jsem něco jako "Predator" nebo "Rambo" okořeněné osobním soubojem dvou mužů. Jenže v tom je právě kámen úrazu, režisér po solidní bitce v lese pohřbí celej film tim, že se přesune do města, přibyde nesympatická agentka a všechna atmosféra je v háji. Chvílema mi přišlo že koukám na nějakej televizní film s Lundgrenem, až takovej je to občas průšvih. Finální battle je sice docela dobrej, ale není to už ono. Všichni herci kromě těch dvou pánů v hlavní roli jsou extrémně nesympatičtí a celej "Štvanec" je film kterej měl potenciál, bohužel zůstal nevyužitý. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

***1/2 - souboj dvou titánů, kolem nichž krouží desítky neschopných statistů, kteří nemají představu o síle souboje, který se před nimi odehrává... Jones i Del Toro své postavy zvládli skvěle a na minimu prostoru jim dokázali vtisknout nejen charakter, ale také minulost, které je oba poznamenala. Současně dokázali divákům nejen zprostředkovat pocity svých postav, ale také pro své postavy získali pochopení diváka.. Dobře se to rozjelo, dobře to šllapalo.. jenže pak se to nějak podělalo.. v poslední čtvrtině tomu úplně spadnul řetěz.. a ten závěrečný duel, to už byla hotová fraška... škoda... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Oběma protagonistům těžko uvěřit. Né, že by své role nezvládali, ale tak nějak mi jejich ksichty neseděly. Taky celé to stopování v přírodě, ve městě a zase v přírodě mi přišlo dost přitažené za vlasy a celé to bravůrně završily pasti a tvorba nástrojů, jako vystřižené z honu na predátora nebo z doby kamenné (železné). 42% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)
  • Mnoho scén bylo natáčeno v Portlandu, protože filmaři potřebovali déšť. Během natáčecích týdnů však nepadla ani kapka. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama