Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Děti po mně chtěly nějakou komedii a tak jsem sáhl ke klasice - francouzské komedii s Četníkem s Cruchotem v podání Funèse. No a stejně jako ostatní zde i já byl v mírném šoku tou náhlou nevtipností legendy, které jsem se v dětství smával. Dnes už mi drmolení Filipovského prostě vtipné nepřipadalo a i když na člověka z filmu příjmeně dýchla vůně sedmdesátek (myslím let! dívky tam běhaly povětšinou mlaďounké a jen v plavečkách:-) ! ), krásného léta na francouském pobřeží s vůní moře, pínií a cvrkotem cikád prostě jste cítili, že to není ono. Pár vtipů ušlo, hlavně počáteční záměny, ale jak říkám... Vtipnost někam odešla s těmi mnoha roky o které jsme zestárli a o které zestárl i film sám. Mimochodem jeden z potomků při pohledu na létající talíř na obloze prohlásil, že ty počítačové triky jsou dost slabé.. :-) Marně jsem generaci, která kouká na Valeriana a tisíc planet, s počítačem a mobilem žije v symbióze jako rybka klaun a sasanka, že v téhle době se ještě žilo bez počítačů a to dokonce velmi dobře. A tak a je mi to líto, dávám jen za tři plechovky oleje. * * * ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Proti četníkům ze Saint Tropez stojí identičtí četníci ze Saint Tropez. Jedna z těchto skupin jsou praví popletové uplatňující zákon a ta druhá doputovala z dalekého vesmíru do nepříliš dobře vybraného místa na zemi. Rozeznat je pohledem je nemožné, pouze úder do hlavy zní v jednom případě přirozeně dutě a ve druhém má dutost kovový přízvuk. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Z těch mimozemšťanů lezl respekt a z mimozemšťanek na pláži oči z důlku...to ostatně posuďte sami při pohledu na četníky, se kterými se líbaly. Zkuste se bacit do hlavy, ať slyšíte zvuk mozkovny. Rozhodně jsem se nenudil, dobrá komedie. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +nezapomenutelné scény s mimozemšťany, atmosféra, hudba, stále zábavné figurky -samozřejmě po technické stránce to dnes není žádné wow, ale to mi u četníků nevadí/// Snad jen díky pozdějšímu datu výroby se podařilo natočit tento snímek s příchutí sci-fi. Že jo, kde by četníci byly po trikové stránce někde před 15 lety, kdy vznikali první díly. Zajímavé, zábavné a nezapomenutelné a možná taky nejlepší./// Celkem 89%/// ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

"Vypočujte si prosím môj posudok , všetci ste pošukaní parchanti.." Jedna zo slabších Funésoviek, ale ak pri pozeraní nieste sami, budete sa kráľovsky baviť. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dějově asi nejbláznivější (či nejodvážnější, chcete-li) díl celé série, u něhož se už znatelně projevuje efekt vaření z vody. Přesto si dobře vzpomínám, že jsem v dětství tento film bezvýhradně zbožňoval - především kvůli fantastické hudbě (obzvlášť ve scénách s létajícím talířem!) a pak, ó ano, kvůli přítomnosti vozu Citroën Méhari - byl-li hlavní atrakcí předchozích dílů Citroën 2CV proslavený díky automobilovým honičkám s jeptiškou, zde na sebe bezvýhradnou pozornost strhává právě tento revoluční vůz, byť zmíněná "kachna" se zde též objeví. Možná až někam sem lze vysledovat moji náklonnost k vozům této francouzské automobilky. Rovněž si dobře vzpomínám, že jsem se tehdy podivoval tomu, proč Cruchotovu manželku hraje jiná herečka, kam se poděla jeho dcera Nicol (která ostatně chyběla už v předchozím díle), a kde se tu náhle vzali dva noví četníci. S odstupem let nyní vidím, že právě v těchto detailech se tehdy projevilo citelné vyčerpání námětu, který už musel začít nudit. Přes to všechno si stále myslím, že je toto prostě velmi dobrá komedie, a odmyslím-li si ty protivné vady na kráse, pořád mi z toho vychází perfektní odpočinková podívaná, která baví i na opakované zhlédnutí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Největší chybou tohoto dílu je stupidní příběh - mimozemštané. Aspon, že film zachranovalo velké množství vtipných scén a skvělý Funés. To ale všechno bohužel není. Nechci být zlý - toto je ale nejslabší díl z této četnícké série. Objektivně ho vidím na slabší průměr. Mé hodnocení je jen 40% = ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mně na tom to bezbřehé naivní podání, ale současně to bylo velmi hravé. Není nutné pokaždé brát příchod mimozemské civilizace vážně a s Louisem de Funésem už teprve ne. Scénáři pochopitelně chyběla propracovanost a se scifi motivem je nakládano až příliš volně, ale řemeslně je film natočen velmi dobře. Komediální stránka plná milých trapasů, omylů a nedorozumění se záměnou mimozemštanů je asi nejsilnější stránkou filmu a film na na tom dost staví. Gagů je dost, i když se často opakují jako ve smyčce, ale kvalitní herecké obsazení to jistí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja mám tento diel spoločne so žandárom, čo sa žení, najradšej. Pretože mám pri ňom pocit, že má aj poriadnu zápletku a nejedná sa viac menej iba o tie Funesove grimasy a reklamu na turistické destinácie. Mimozemšťania možno nie sú najvyrovnanejším dielom série, ale ponúkajú niekoľko skvelých humorných situácií a gagov. Za všetky Cruchotova snaha odhaliť votrelcov pomocou šrobováku, duté hlavy, kropenie nešťastných obyvateľov Saint Tropez vodou. Tento diel musí byť lahôdkou pre milovníkov klasických sci-fi z 50tych rokov, ktorým som čiastočne aj ja. 5. diel žandárskej série je už dnes vlastne presne také isté roztomilé béčko, ako ony. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Rozhodně vtipnější než Četník ve výslužbě. Nicméně ten nápad s mimozemšťany mi přišel totálně ujetý. Obzvlášť provedení ufa je více než zarážející. Průšvih je to ale celkově. Vtipné momenty musíte hledat s lupou. Série už od minulého dílu začíná jít do háje. 2* ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Z mého opravdu mladého věku jsem si pamatoval tento díl jako můj nejoblíbenější. O pár let později (stále v dětství) jsem názor trochu přehodnotil. Mimozemšťani jsou fajn a považuju je za správně ulítlý nápad, přestože se k tomu autoři schýlili pravděpodobně kvůli nedostatku nápadů. Ale nemohu si pomoct, že tam těch scén s mimozemšťany a následky mohlo být více na úkor té pasáže s Cruchotem převlečeného za jeptišku. Je podle mě vzhledem ke stopáži přehnaně dlouhá a kvůli zápletce s emzáky až nepatřičná a rušivá, tudíž víceméně zbytečná. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po slabém Četníku ve výslužbě přichází po letech pramen živé vody do četnické série, Cruchot se vrací ve skvělé formě, mimozemšťané třeste se.... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nápad nie zlý, ale šrubováky vrážať do riti... No fú, to bol už trocha iný humor než v jednotke. Niekto to nazýva zaujímavé oživenie, ale mojimi zvieračmi pri pohľade na tie scénky riadne sťahovalo. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Humor tam sice je, ale už to není ono.. půlka herců zmizela bůhví kam.. moc mi to nedávalo smysl, ale po deseti letech comeback? Why not.. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Kvalitu hodnotit nebudu ale spíše pocity k jednotlivým dílům celé série četníků. V této části mě fascinovali "úžasné" triky létajícího talíře, i v době dětství jsem se jim musel smát :D... A poté mě dosti vytáčela ta smůla Cruchotova, jak né a né dostat toho svého pravého mimozemšťana... - Viděno 8x cca - 65% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Asi nejoriginálnější a nejzapamatovatelnější díl ze série. Tenhle díl jsem si vážně oblíbil. :-)) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tomuto dílu hodně uškodilo to, že řada postav se zde nevyskytuje nebo byla přeobsazena. Už to pak nemá ten náboj, hlavně co se týče manželek Cruchota a Gerbera, šak ty herečky co je tady hráli se ani trochu nepodobají těm původním, to si snad tvůrci z nás udělali legraci. Jinak co se týče příběhu, tak to nebylo zas tak špatné, bylo to celkem zajímavé a pořád docela vtipné. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Bylo to už devět let, co poslední díl četnické série spatřil světlo světa. Až se nechce věřit, že na toto téma ještě něco tvůrci vytvořily. Pátý díl je určitě lepší, než předchozí, byť se do děje vkrádá nervozita a Jean Girault nám za těch devět let taky trochu zestárnul. Přesto mám tenhle díl rád. Opět se povedlo vytvořit nosný příběh, který lze určitě označit za originální. Co zamrzí je neúčast mnoha herců s předchozích dílů. ()

Reklama

Reklama