Reklama

Reklama

Diana, princezna z Walesu (1961–1997) byla patrně nejznámější, zcela jistě však nejfotografovanější ženou dvacátého století. Její předčasná smrt po autonehodě v Paříži na konci srpna 1997 šokovala celý svět. Film režiséra Olivera Hirschbiegela zachycuje poslední dva roky života této výjimečné ženy (ve filmu ji představuje Naomi Wattsová), která už v té době žije v odloučení od manžela, prince Charlese. Při jedné návštěvě v nemocnici se Diana seznámí s kardiochirurgem pákistánského původu Hasnatem Khanem (Naveen Andrews), který ji okamžitě zaujme svým klidem a profesionalitou. Překonat „stavovské rozdíly“ není pro lékaře ani princeznu až takový problém. Horší jsou překážky, které přijdou poté, co se z obou stanou milenci. Jakou může mít jejich vztah budoucnost? Diana je v hledáčku bulvárních novinářů, kteří sledují každý její krok – a tudíž i každý krok jejího partnera. Případné manželství s ní by tedy pro Hasnata znamenalo opustit lékařské poslání. Jeho muslimská rodina je ostatně proti sňatku s rozvedenou křesťankou… (Česká televize)

(více)

Recenze (213)

Blazis34 

všechny recenze uživatele

No u tohoto filmu už ví divák, jak asi skončí ještě před návštěvou kina. Co se nám ale snažil naznačit? Spíše více popsal život Diani a její milostný vztah s kardiochirurgem. Skutečně moc ničím nezaujal, jen dokumentoval jakým úžasným a citlivým člověkem Diana byla. Je opravdu velká škoda jejího života, jelikož žena s mírumilovným srdcem na tomto vysokém postu mohla leccos posunou dopřede, leccos vyřešit a posun svět k lepšímu. Byla idolem mnoha (nejen) žen a určitě v lidech evokuavoala pozitvní atmosféru. Minulost ale nezměníme. Bohužel. Tento film mi spíše přijde jako dokumentární dílo jak si znovu připomenout princeznu z Walesu. Naomi Watts ji zahrála skvěle, jen je škoda, že víc film nenabídl. Dávám 50% - tři hvězdy. ()

Blongie 

všechny recenze uživatele

Celé to na mě působilo moc utahaně... A nějak mi tam neseděla hlavní představitelka Diany Naomi Watts... Celkem mě mrzí, že film Diana není zaměřen na její celý život, ale na poslední 2 roky, bylo by to víc zajímavější... Slabší průměr... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Toto má byť spomienka na princeznú sŕdc? Keď si predstavím, akej filmovej pocty sa dostalo síce géniovi, ale napriek tomu cynikovi Jobsovi a akej sa dostalo tejto úžasnej žene, tak mi je na zaplakanie. Hirschbiegel to úplne zmrvil a vykreslil ju ako hlúpučkú husičku, ktorá baží za nejakým chirurgom. Prečo sa nenatočil životopis, ktorý by zobrazoval celý jej život, preboha? A hlavne to, čo dokázala. Smutné filmové predstavenie na úkor jednej z najvýraznejších osobností histórie. Dve hviezdičky dávam akurát za Naomi Watts, ktorá nesklamala. 40 % ()

Agia 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšila. Biografie. Diana. Co se může pokazit? Evidentně všechno. Naomi Watts....netušim, jestli jí někdo dal jako podklad pro Dianu bezduchou chudinku (jenom!) nebo byla celou dobu pod vlivem nějaké omamné látky, ale ten výkon je hrozivej. Chápu sice, že s jedinou polohou, se kterou se tu hraje, toho moc nepředvede, ale tak sakra, alespoň kdyby se pokusila s těma bezduchejma dialogama něco provést uvěřitelnou emocí, nemusela to být taková katastrofa. Dialogy jsou celkově kapitola sama o sobě, něco tak strašnýho jsem dlouho neslyšela a neviděla. Příběh je podivná zpatlanina reality a fantazie a jediná postava, které se dalo věřit, byl doktor. Dobrej výběr herce na prince Charlese, ta podoba byla dobrá. Zbytek zlo. Je to nuda a ještě ke všemu hloupoučká nuda. Diana neprojde ani jako oddechovka, protože průměrně inteligentního člověka každých 5 minut něco rozčílí svojí prostoduchostí. Jedno velké zklamání a přitom potenciál látky je daleko větší. Takovýhle obrázek si ani neoddiskutovatelně labilní skutečná Diana nezasloužila. ()

wocicko 

všechny recenze uživatele

Dávám 3 hvězdičky, ne pro to, že by byl film nějak dobrý (ale technicky vzato není ani vyloženě špatný), co oceňuji je oetvřená kritičnost na tu šílenou blondýnku, o které se vypráví. Fakt bych nečekala, že se do filmu pro "Dianofilce" (kdo jiný by byl cílová skupina, že?) dostane tolik "nepěkných faktů". Nejvíc hustý jsou narážky na její podporu islámu. Film mě pobavil i pro to, že jsem ho viděla se slovenským dabingem, což celkově umocňovalo pitomost Dianina žvatlání. Kdybych o ní točila film, rozhodně bych přitvrdial a vybrala podobnější (tedy mnohem ošklivější, drzejší a nemotornější) herečku, ale vím, že film se nějak platit musí, tak oceňuji statečnost tvůrců. Ovšem, nakonec setjně musíme dojít k názoru, že jde o film zbyttečný: kdo ví, jaká Diana byla (každý, kdo má v hlavě oči a mozek) ten se jen pousměje, a kdo ji nekriticky miluje, ten se stejně zvyklat nenechá. Sám o sobě, bez vztahu k historické postavě, film cenu nemá. ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Bohužel natočeno způsobem "jen abychom nikoho neurazili", takže hodně věcí tam prostě není nebo se taknějak mimo děj stane. ()

BrckoGOS 

všechny recenze uživatele

Ja ti nevím Karle... je to jeden z tech filmu, ktery se životopisne snazi zachytit uplne vse a skace behem chvile z jednoho na druhe... a takove me fakt nebavi :/ ()

cervenyji 

všechny recenze uživatele

Film neukázal co mohl a měl , autoři si vybrali úsek života, kterej okleštili, přeformulovali a zpracovali do neuvěřitelně nudný a o ničem nevypovídající podoby! Vůbec nebyl zřetelnej motiv některých činů. Otřesná hudba, otřesná plouživá kamera s ještě nudnějším střihem. Pozitivni věcí nakonec je fakt, že Dianinu tragickou auto smrt nezprznili, protože se jí vyhnuli. Toho jsem po skončení filmu sice litoval, ale teď to vzhledem ke kvalite snimku vidim fakt jako dobrej napad. Takhle posrat snimek o zene, ktera mela zivot na tisic knih... ()

Rodriguess 

všechny recenze uživatele

Dojímavé a velmi pekné. Naomi Watts to zvladna grandiozne. Kralovna srdc bola v podstate cely zivot nestastna a tu to bolo velmi pekne zobrazené. ()

SMilan 

všechny recenze uživatele

Neskutočné. Jedna hviezda pre Naomi aj to iba z princípu. Nikdy som sa o túto story nezaujímal, preto mi ten koniec úplne ušiel a absolútne som nepochopil, čo sa tam dialo medzi pánom s jachtou, fotografom a Dianou. Tento film mi skutočne nič nedal. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Většina tento film haní, ale mně se to líbilo. Když jsem si odmyslel to, o koho jde, tak se vlastně jednalo o běžnou lovestory s tragickým koncem, jehož stín byl znatelný už od úvodu. Pohled do duše princezny, která je stejná jako ostatní ženy v jejím věku, nesmělá, křehká, zmatená. A silná zároveň. A vůbec nejde o to, jestli jí je Naomi Watts podobná nebo není. Důležité je, jestli je tohle všechno cítit z plátna - a cítit to je. Nejsem žádný obdivovatel Diany, ale tento film se mi líbil. ()

Miska2712 

všechny recenze uživatele

Čakala som od tohto filmu samozrejme viac. Podľa môjho osobného názoru, tam mohlo byť zobrazených viac citových okamihov. A už vôbec nevravím o tom, že okrem jej vzťahu s pakistanským kardiochirurgom som sa viac o jej živote nedozvedela. Taktiež by som sa rada v tomto filme zoznámila aj so smrťou Diany, ale bohužiaľ k tomu nedošlo. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Mizerný životopisný film...připomínající spíše díl nějakého seriálu, kde se celou dobu sledujeme vztah pákinstánského doktora a neurotické D., které jsem už za mého pobytu v Anglii tu upřímnost a velké srdce nikdy moc nevěřil. Ono ale opravdu asi jinak nebylo moc o čem točit. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný - asi to je slovo, kterým film Diana nejlépe vystihnu z mého pohledu. Taková osobnost a přitom ten film je hlavně zpočátku dost nudný. Trochu mi chyběla větší vazba na královskou rodinu, ale bylo by to asi dost nebezpečné zabroušení někam, kde by si mohli filmaři vylámat zuby. Naomi Watts byla vybraná perfektně, hlavně na těch novinových snímcích vypadala jako dvojče Lady Di. A taky je škoda, že člověk vlastně neví, jak moc tomu může věřit, když vše kolem královské rodiny a Diany podléhá "cenzuře", zmatkům a intrikám. Například úloha Dodiho mě překvapila nebo veřejnost ho spíš vnímala tak, jak jí bylo podstrčeno, aby ho vnímala. Ale jasně, kdoví kde je pravda :) Naopak se mi líbila hra s hudbou/tichem a rychlostí záběrů. Ale jinak dialogy byly spíš jednoduché, skoro jak z Rosamundy Pilcherové. Kdyby se nejednalo o tak známou personu, tak si toho filmu ani nikdo nevšimne, kdyby se třeba jednalo jen o nějakou známější herečku, kterou stejně pronásledují paparazzi. Bylo to jen neustálé řešení, jestli je možné udržet vztah a jestli oni chtějí. Ale přiznávám, že u závěru jsem měla lehce husí kůži, ale to jen proto, že ty záběry tuny květin, svíček a Dianiných fotek obletěly svět, tak mi to trochu film připomněl. Nicméně to nic nemění na tom, že jde o lehký podprůměr. ()

Stuck 

všechny recenze uživatele

Mám rád Naomi. To, že měla Diana nějakého jiného milence než toho údajného se kterým zahynula mi známo nebylo. Moc bulvár nečtu. Přišlo mi to dobré, komorní, osobní, pro královskou rodinu neakceptovatelné, ale Dianino. ()

JFlower 

všechny recenze uživatele

Názory na druhé si každý z nás vytváří sám - i když máte v ruce fakta, stejně je nemožné zůstat objektivní. Jak víte, že to, co je ve filmu k vidění je blíž snůšce výmyslů než dokonale vykreslené realitě? Nikdo ji neznal, a přesto si někteří myslí, že film je tupý/naivní/umělý. Možná ano, ale co když nejvíc odpovídá pravdě? Já viděla lásku, osamělost, naději, zoufalství a víru jedné ženy. Byť princezny. ()

Reklama

Reklama