Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (388)

lamps 

všechny recenze uživatele

Mezi všemi kultovními filmy s mistrem Funesem je právě Velký flám výjimečný proto, že v prvé řadě nejde o Funese a jeho mimickou komiku, nýbrž o rozmáchlý satirický příběh s množstvím vedlejších postav, a také o Bourvila, který ztělesňuje postavu mnohem bližší běžnému, válkou postiženému lidu. Avšak je to právě dokonalá herecká souhra těchto dvou ikon francouzské komedie, která donutí každou diváckou generaci uvelebit se do křesla a pouštět si tuhle nesmrtelnou klasiku znovu a znovu ve chvílích, kdy se Rusové zase rozhodnou jen tak ze srandy obsadit cizí stát a rozpoutat ozbrojený konflikt. Hvězdička dolů pouze za lehce přepálenou stopáž, která přeci jen zmíněný tandem i celý složitě propletený děj v rozletu trochu brzdí.. 85% ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií s Louisem De Funésem, který tady září v roli - jak jinak než cholerického a nervózního člověka - tentokrát dirigenta opery ve válečné Paříži. Člověk, který nechtěl mít nikdy s ničím problémy a žít si v klidu, má najednou velký malér, když se u něj objeví hledaný britský parašutista. Cestou k záchraně nastávají lecjaké legrační až absurdní situace a vtipný je film i po několikátém shlédnutí. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film s Funésem, co jsem viděl a jedna z nejlepších komedií vůbec. Parádní herci, hlavně ústřední trio Bourvil, Funés, Brook předvádí galakoncert dirigovaný samotným "kapelmajstrem". V celém filmu je nespočet nezapomenutelných scén, od likvidace důstojníka "dvojitým hajlem" až po svítící dort ve tmě...inu smál jsem se na celé kolo. Nakažlivou hudbu snad nemusím zmin'ovat, Tea for Two si pískám ještě ted' :) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, ale ničím výjimečným, takže úplně nechápu, že je v TOP 200. Ale pár vtipných situací (hlavně na začátku) se tu přeci jen našlo. Cesta, na které nebezpečí ze strany němců číhá na každém kroku není vůbec snadná, ale skupinka lidí, kteří na sebe náhodou narazili udělá cokoliv, ať už to je jakkoliv bláznivý, aby dosáhli svého cíle. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Smích? Nepřejde!! Geniální komedie, koncert snad největšího komika Louis de Funese! Snad nejlepší jeho film, když odečtu filmy s kostými četníka a Fantomase! Nezapomenutelné scény, dokonalé komické dialogy, křeče smíchu a excelentní sekundanti. Naprosto bezchybné byly scény hned na začátku, když Funes dirigoval a přišlo k nim gestapo, nebo německý velitel schovaný ve skříni s fanatickým výrazem a větou: "Herr Kapelmeister!" Nesmím ani opomenout scénu "kanibalistickou", když hlavní hrdina utrhne z dortu malého esesáčka a ukousne mu hlavu :)) Skvostná to komedie, bravo, pane Funesi! ;) ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Záběry v hotelu a v kanalizaci pod operou byly natočeny ve vystavěných kulisách ve studiích Billancourt. (marcel5)
  • V úvodních titulcích lze na starých záběrech letmo spatřit britské bombardéry Halifax. V úvodní scéně sestřelení ale filmoví letci letí na typu B-17 Flying Fortress. (Foxhound#1)
  • Auto, které ukradnou Angličané u zámku, je Citroën U23 z roku 1945. Auto, kterým se hlavní postavy dopravily k zámku, je Peugeot DK 5. (frolish01)

Reklama

Reklama